Weekly #28

maart 06, 2017

In de Weekly blik ik met een weekoverzicht terug op afgelopen week. Een week vol mooie momenten, maar ook mindere momenten, bak-momenten en -fiasco's, family time, nieuwe aankopen en feestelijkheden. Nieuwsgierig wat er allemaal voor dingen gebeurd zijn? Lees lekker verder, er staat goed nieuws tussen.

Maandag
Martin ging vandaag op weg om het contract te gaan tekenen voor zijn nieuwe baan (hoera!) en daarna besloten we er als gezin nog even op uit te gaan. We belandden aan bij Fonteyn, die op hun website reclame maken over een enorme hal van 35.000m2 als zijnde een outdoor living mall. Onze tuin is nog niet op orde en ideeën opdoen is altijd leuk voor de tuin. Onderstaande tuin zette ik dan ook op de foto, ik was weg van het grind en de stapsteentjes, niet erg onderhoudsvriendelijk (dus dat gaat er niet komen) maar wel mooi. Helaas waren ze aan het verbouwen en was er maar weinig over van al die ruimte en dus ook bijzonder weinig te zien. Dit staat niet aangegeven op de website helaas.


Verder is vandaag onze laatste cavia Gaia overleden. Ze heeft de nette leeftijd van 6 jaar behaald, zag er beter uit dan ooit, maar helaas is ze niet meer bij ons. Waarom ze is overleden is ons dan ook niet duidelijk. Wellicht toch het gemis van haar vriendinnetje Luna die een half jaar eerder overleed (op de leeftijd van 8 jaar). Wel hoorde ik dat het dochtertje van Gaia (Gaia heeft een nestje gehad voordat ze bij ons kwam wonen) een week voor Gaia is overleden, ook zonder enige reden. Zielig toch?

Dinsdag
Martin moest vandaag voor (hopelijk) de laatste keer terug naar het ziekenhuis voor de gordelroos die op zijn oog was geslagen. Hij is gaan afbouwen met alle medicatie en hopelijk is hij er dan helemaal vanaf. Het zag er in ieder geval al goed uit. Gelukkig maar. Verder waren vandaag mijn schoonouders maar liefst 42 jaar getrouwd. We waren uitgenodigd om die avond daar met zijn allen chinees te gaan eten. De lego is daar van zolder geplukt en Dani wist meteen wat er moest gebeurden, dat moest zijn ome Arno maar eens even op gaan bouwen. Hij hoopt echt dat hij dat binnenkort met hem mag gaan doen. To be continued dus.

Woensdag
Dani was moe na een flink lang weekend overal heen. Martin was de carnavalsdagen vrij en dus zijn we af en aan de deur uit geweest. Nadat Martin vertrok naar zijn werk, wist Dani precies hoe we de dag gingen invullen. Hij wilde thuisblijven. Terwijl ik het huishouden flink aanpakte, de flink rijpe bananen een nieuwe toekomst gaf (in onder andere deze Frozen Banana Yoghurt Bites) en nog even lekker aan het werk ging, heeft Dani heerlijk gespeeld in huis, met mij, met Siep, en is natuurlijk helemaal zichzelf geweest (geen uitleg nodig natuurlijk, even terug scrollen in mijn bloglijst naar mijn afgelopen frustratie is voldoende). Hij trok deze week wel wat meer bij nadat Martin is gaan werken en het gewone ritme weer voor de dag kwam.

Donderdag
In de ochtend hebben we, zoals je inmiddels vast wel weet, boodschappen gedaan. Ik had niet zo heel veel nodig, maar vond wel wat dingen waar ik helemaal happy van werd, zoals spicy hummus (in plaats van de saaie gewone variant). Afijn, Dani wilde weer naar huis na de boodschappen en ondanks zijn smeekbede om mijn moeder mee te krijgen naar ons, was het hem niet gelukt haha. Nadat we de middag thuis hadden gevuld zijn we in de avond nog even de stad in gegaan langs Kids Love Sneakers, waar Dani zijn nieuwe schoenen scoorde.

Vrijdag
Vandaag wilde Dani weer naar mijn moeder, maar wel met de belofte dat ze mee moest gaan om iets leuks te gaan doen. Zo gezegd, zo gedaan. Eenmaal daar hebben we daar geluncht en zijn daarna doorgereden naar Waalwijk om daar wat te gaan winkelen. Ze had in een krantje iets leuks gezien, maar dit was er al niet meer. Wel zagen we nog een boel andere leuke dingen, kocht ik zelfs voor mezelf nog een broek (in de sale), voor Dani nog een korte broek voor en voor mijn schoonmoeder nam ik nog een broek mee uit de faillissementsuitverkoop bij de Vögele. 's Avonds hoopte ik een heerlijke maaltijd op tafel te zetten, maar wie dat recept op de verpakking van die ovenfrites (met pompen en zoete aardappel enzo) heeft verzonnen moet dat maar nooit meer doen, wat een faalhaas. Gelukkig was de cashewnoten burger op de mini turkse broodjes heerlijk. Deze keer voegde ik er een verse knoflookteen aan toe, samen met een rode ui. Het broodje smeerde ik in met een laagje mayolijn. Smullen maar!

Zaterdag
Vandaag zou ik nog langs een andere Vögele rijden met mijn schoonmoeder, de heren (Martin, Dani en mijn schoonvader) gingen niet mee en zijn samen naar Pukkemuk gegaan, waar wij ze later zouden zien. Ik zag nog een super mooie zomerbroek bij de C&A, maar helaas was mijn maat er niet en de eventuele andere maat hing op de pop (en die halen ze er dus niet af). Daarna vertrokken wij ook richting Pukkemuk om daar de heren weer te ontmoeten en nog even te lunchen. Aan het einde van de middag ging nog langs een ander C&A in de hoop daar die broek wel in een andere maat te vinden, zodat ik weet of ik de 34 of 36 nodig heb, maar helaas pindakaas voor mij.
's Avonds kreeg ik het weer op mijn heupen en wilde weer iets maken. Ik koos voor dit pakketje wat ik kreeg van mijn ouders: bierbrood!

Zondag
Vandaag hadden we de verjaardag van Fay op de planning. Fay is de dochter van Nicole. Dani stond eerder al een aantal keer met Fay op de foto, heeft wat leuke speeldates gehad en verkondigde een half jaar terug al dat hij met haar ging trouwen 'binnen nu en twee jaar'. Nog anderhalf jaar te gaan dus haha. Eerder schreef ik al eens over dit peuterstelletje: Dani en Fay. Hij vond het weer hartstikke gezellig en wilde eigenlijk niet gaan. En heeft dus ook de rest van de dag over Fay gepraat.
Pic credit naar Nicole trouwens, die deze foto maakte
Dat was onze week, hoe zag die van jullie eruit?

You Might Also Like

0 reacties