Vegan Challenge

maart 30, 2017

Vanaf overmorgen start de Vegan Challenge. Een maand lang plantaardig eten is het recept. En voor je denkt dat dat heel saai is, het juist heel veelzijdig. Alle benodigde vitamen, mineralen en eiwitten vind je ook terug in een plantaardig dieet. Plus, het maakt mij heel creatief in het klaarmaken van eten. Het is beter voor het milieu, voor de dieren en voor je eigen gezondheid. Lees er meer over bij het Voedingscentrum.

Kikkererwtencurry
Waarom vegan? 
Ik geef al langer niet om vlees, vond het nooit zo geweldig. Dat was ik al langer gestopt met eten om die reden. Maar dat gevoel daarin is steeds groter geworden, het beeld rondom het dode dier. Maar ook het leed dat hoort bij alle andere dierlijke producten staat me tegen. Het verlagen van mijn voedselafdruk vond ik daarnaast ook een belangrijke reden. Deze is inmiddels netjes en biedt gemiddeld zelfs ruimte voor anderen.
Hoe vaker ik ging kijken naar of er dierlijke ingrediënten in producten zaten, hoe meer ik zag dat er vaak onnodig dit soort ingrediënten in zitten. Kijk voor de lol zelf maar eens hoe vaak er ergens wel niet onnodig melk in zit. Iets smaakt vaak veel beter met iets anders, maar toch wordt er gemakshalve maar voor melk gekozen.

En de rest bij je thuis?
De heren bij ons thuis eten niet vegan. Zij drinken graag hun bekertje melk en eten graag hun stukje vlees. Vervangers worden er wel eens gegeten, omdat dit dan makkelijk in het recept te doen is. Bijvoorbeeld vegan gehakt of een vegan burger. Maar ook dat is niet altijd. Het is dan ook mijn keuze om dit te doen en niet die van hun.
Kijk een koe! Links dan hè
Tips en recepten
Wil jij deze maand ook de uitdaging aangaan om plantaardig te eten, dan ben je wellicht op zoek naar handige tips en ook recepten. Om het makkelijk voor je te maken heb ik een Vegan kopje op de blog gezet onder de recepten. Hierin vind je sowieso de recepten die ik online plaats die vegan zijn. Er zijn natuurlijk nog een berg meer websites te vinden met handige recepten. Ook zijn er een boel simpele vervangers voor de meeste dingen, zodat je voor je gevoel niet meteen drastisch anders hoeft te gaan eten. Ik ga er de komende weken nog meer bij stil staan voor je, in de hoop dat je wat hebt aan mijn manier van aanpakken hierin.
Tosti met wilmersburgerkaas
Linklove
  • Clean Cheater: Layla eet al langer plantaardig en heeft een foodblog. Lekker handig om aan een boel inspiratie te komen. Layla is een ster in het makkelijk koken. Dus koken zonder bergen ingrediënten, dingen waar je nog nooit van gehoord hebt of die je niet in huis hebt. Echt een aanrader om lekker vegan te eten.
  • De Groene Meisjes: Merel heeft een hele blog gewijd aan plantaardig eten. Er staan een boel tips op en handige weetjes. Ik kijk er ook geregeld als ik nog vragen heb over dingen of eens iets anders wil met een standaard ingrediënt. 
  • Ik ben Iris niet: Of eigenlijk is het Iris wel. Iris blogt over van alles en nog wat en heeft een uitgebreid hoekje met veganrecepten. Uitgebreid zei ik? Echt bergen met pagina's vol heerlijke recepten. Als je dan toch inspiratie wil om iets te maken, dan ben je hier nog wel uren zoet. 
  • Vegan Challenge: De vegan challenge zelf heeft ook een lijst met recepten. Je kunt er heel handig ook zoeken op menugang, type keuken (land van herkomst), type voeding, seizoen, gelegenheid, smaak en nog veel meer. 
  • Sabine Metz: Sabine ken ik al jaren online (en ooit van een PF-meet) en ook maakte zij mijn zwangerschapsfoto's. Sabine heeft eind 2015 meegedaan aan de vegan challenge en dat kun je nog mooi terug lezen. Altijd prettig toch? (en stiekem wil je gewoon de rest van haar blog ook lezen, want ze schrijft zo leuk). 
Ga jij de uitdaging ook aan? 

You Might Also Like

0 reacties