Pittige wraps

maart 15, 2017

Opeens scheen de zon! Heerlijk genieten en dus was ik ook veel buiten te vinden met Dani. Lekker wandelen en vooral veel genieten van het opeens zulk lekkere weer. Omdat Martin ook nog gebruik wilde maken van het lekkere weer, om aan de slag te kunnen in de moestuin, moest het eten wel écht op tijd klaar staan. Een lekkere maaltijd voor ons allemaal, maar wel eentje die me niet té veel werk op leverde, zodat ik veel tijd buiten de deur kon besteden met Dani. En dat resulteerde in een gerecht met maiswraps (iets wat ik gewoon eens wilde proberen) en allerlei lekkere plantaardige ingrediënten. Helaas deze keer geen fancy foto's met mijn goede camera, je moet het doen met foto's van mijn telefoon. Het was al op voor ik bedacht dat ik er nog mooie foto's van moest maken...

Wanneer je ook wil genieten van dit lekkere recept, scroll dan lekker verder naar beneden, daar leg ik je alles uit hoe je dit ook maakt. Ondertussen maak ik je alvast lekker met een foto van het gerecht, vlak voordat het nog even lekker de oven in ging.


Pittige wraps
Dit recept is goed voor 8 gevulde wraps.

Dit heb je nodig:
  • Vegan gehakt
  • 8 mais wraps
  • 1 paprika
  • 1 rode ui
  • 1 el gedroogde uitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 4 zongedroogde tomaten
  • 1 el sambal oelek
  • 1 el ketjap manis
  • 1 el sojamelk
  • snufje zeezout
  • snufje peper
  • 4 tl pizzakruiden (40% knoflook, 30& peterselie, 30% chili ringen)
  • 1 el mayolijn
  • 1 handje geraspte wilmersburger kaas
Dit zijn de pizzakruiden die ik gebruikte. Je haalt ze bij de Lidl. Op de achtergrond de wraps.
Zo maak je het:
Doe een scheut olijfolie in de pan en bak hierin het vega gehakt. Snij ondertussen de paprika in kleine blokjes en voeg deze toe. Snij de zongedroogde tomaten in kleinere stukjes en voeg ook deze toe aan de pan. Versnipper de rode ui en voeg deze, samen met de gedroogde uitjes, ook toe aan de pan. Roer goed door en laat nog even pruttelen. Hak vervolgens het teentje knoflook klein en verwarm deze mee in de pan. Wanneer alles goed gaar is ga je de boel op smaak brengen. Voeg een schep sambal oelek toe, een scheut ketjap manis, een scheut sojamelk (zodat het niet té pittig wordt) en de kruiden. Roer de boel goed door tot de smaak lekker overal is ingetrokken. Haal dan de pan van het vuur.
Schandalig slechte foto met de inhoud van de pan voordat het de wraps in ging. 
Verwarm de oven voor op 160 graden. Vul daarna iedere wrap met twee ruime eetlepels van dit mengsel. Rol de wraps op, even rond maken, aandrukken en de zijkant iets dichtvouwen en leg ze zo weg in een ovenschaal. Leg ze lekker bij elkaar, zodat alle 8 de wraps in één schaal passen. Besmeer ze daarna met één eetlepel mayolijn en strooi daarover de wilmersburgerkaas. Nog even 10 minuten afbakken in de oven en je schuift zo een ovenschotel met heerlijke wraps op tafel. Eet smakelijk!

Wat zet jij vanavond op tafel? 

You Might Also Like

0 reacties