Mijn huis

maart 12, 2017

Iedere zondag blog ik over een artikel uit de 30 day blog challenge reeks. 30 verschillende onderwerpen waarbij je mij leert kennen, maar vooral ook een kijkje in mijn leven krijgt. Voor vandaag staat er een onderwerp op de lijst over mijn huis. Dus voor vandaag een binnenkijker met wat hoekjes uit ons huisje. En dat huisje staat in Kaatsheuvel en is een aantal jaar terug in ons bezit gekomen. Ik hou van veel wit, lichte accessoires en zwarte accenten.

Welkom in ons huisje

Deze wandplank wilde ik heel graag hebben in de woonkamer. Er staan wat zwart-witte decoratie items op en er staat een lightbox op die ik om de zoveel tijd voorzie van weer een andere tekst. De tekst die je hieronder ziet staat er nu niet meer op, maar heeft er een hele tijd wel op gestaan.

Nadat we een bankenruil deden stonden er spontaan twee grijze banken in huis. Beide liggen vol met kussens (ik hou daar heel erg van) en er liggen altijd wel plaids in de buurt. Vooral in de avond heb ik het vaak koud en trek ik vlug een dekentje over me heen.

Deze kast is de enige grote kast in de woonkamer. Hij is nu nog houtkleurig, maar ik zou hem echt heel graag wit maken. Hier heb ik nog niet de tijd voor gevonden (en ook niet de moed...), want het is een enorme klus om die mega kast volledig te schuren en te verven. Ooit gaat dat nog wel komen...

Onze trap is bekleed met laminaat en is voor mij wel echt een mooie hoek in het huis. Hij is lekker licht van kleur en je kijkt er vanaf de bank ook tegenaan. Ik ben nog steeds heel blij met de trap zoals hij is bekleed, overige opties waren enorm duur of niet naar mijn smaak. Verven bleek niet heel erg mogelijk, maar deze manier zorgt er voor dat hij er superstrak uit ziet.

In de hal staat een stoeltje waar ik vaak complimenten over krijg. Hij ging eens mee naar een shoot en steeds vaker zie ik hem bij mensen terugkomen als gewilde stoel. Zelfs de pakketbezorger was er helemaal wild van, ze zocht er al heel lang zo eentje. Die van mij heb ik al ruim 10 jaar in mijn bezit overigens. Hij staat naast dit kleine kapstokje dat ik eens kreeg en een schilderbeurt gaf. Deze is speciaal voor Dani.

De wc bij ons is niet zo heel veel aan gedaan sinds we het huis kochten. De vloer is wel vervangen, maar daar houdt het dan ook wel bij op. Een project voor ooit zou je wel kunnen zeggen. Een klein hoekje met wat zwart-witte accessoires, een ronde spiegel en een wandrekje met wat handige dingen erin en leuke items erop.

Onze slaapkamer is heel licht. De zon komt 's ochtends bij onze kant op, we hebben een enorm raam daar (kamer breed) en alle meubels zijn wit. De muren vond ik al een tijd kaal en toen ik deze posters won van Bold and Dust wist ik meteen wat er ging komen daar, twee lijstjes boven het bed met die posters!

Dani zijn kamer heb ik al eens eerder laten zien: monochrome kidsroom. Dani wilde oorspronkelijk alle muren zwart, maar daar ging ik niet mee akkoord. Een muur mocht wel, maar ik keek wel mee naar een behangetje ervoor zodat niet de gehele muur zwart geverfd hoefde te worden. De rest moest een lichter behang krijgen. Waar ik nog twijfelde tussen een mintgroene met dieren en eentje met pinguïns, wist Dani wel wat hij dan wilde. Eentje vol met huisjes. En zo kleedde we de kamer aan, hij koos voor veel decoratie, ik maakte her en der wat dingen (voor toen nog de dekbedovertrekken bijvoorbeeld, maar ook deze speeltipi, de aankleedkussenhoezen en wat textiel accessoires). Inmiddels zijn er wel wat dingen veranderd in die kamer, maar de globale hint hiermee is goed te zien natuurlijk.

Dit was is ons huisje! Heb jij nog leuke of handige tips voor bij ons?


Deze blog is geschreven vanuit een artikelonderwerp 'Mijn (t)huis' vanuit de 30 days blog challenge van Hare Maristeit. Iedere zondag lees je een artikel bij mij op de blog die ik schrijf vanuit een van de 30 onderwerpen die er staan bij de challenge. Wil je meer artikelen lezen die ik schreef van deze challenge, kijk dan eens hier: 30 days.

You Might Also Like

0 reacties