Mijn eerste baantjes

maart 26, 2017

Iedere zondag geef ik je weer mijn verhaal op een van de onderwerpen uit de 30 day blog challenge van Hare Maristeit. Iedere week een totaal ander onderwerp en voor deze week staan mijn vroegere baantjes in the picture. Waar vele mensen van mijn leeftijd bergen met baantjes hebben gehad, heb ik er niet zo veel gehad. Maar om dit onderwerp dan toch netjes uit te schrijven, hieronder wat verhalen van mijn baantjes.


Supermarkt bijbaantje
Als tiener ging ik ook voor een bijbaantje kijken. Ik wilde meer dan wat mijn zakgeld me bood en wilde dan ook erg graag gaan werken. Maar ik wilde er niet ver voor reizen. Ik had immers geen rijbewijs nog, geen scooter (die wilde ik niet) en moest het op de fiets doen. Ik vond een baantje bij de lokale supermarkt waar ik diezelfde week nog aan de slag kon op de broodafdeling. Vlug vlug werd ik ingewerkt, want er was personeel te kort en ze konden heel snel extra handen gebruiken. Gemiddeld werkte ik hier 2 a 3 avonden per week en een hele zaterdag (en startte daarbij heel vroeg!). Maar in de vakantie periodes werkte ik hier gerust 40 uur per week als het even kon. Zo kon ik lekker bij verdienen. Het team veranderde wat van samenstelling en sindsdien heb ik het er ook enorm naar mijn zin gehad. Qua contract had ik direct een 3 jaar contract en na 3 jaar hield het dan ook op. Ik werd inmiddels te duur en voor mij 2 van 15 jaar, wat ook gebeurd is trouwens.

Bejaardenhuis
Nog voor ik klaar was met werken bij de supermarkt kreeg ik een tip om te solliciteren bij een bejaardenhuis in de buurt. Wel 2 weken heb ik thuis gezeten en daarna kon ik daar al aan de slag. Ik begon in de keuken van het oude gebouw om het ontbijt, de lunch en het avondeten klaar te maken en tussendoor langs te gaan met koffie en thee. Ik werkte hier om het weekend een heel weekend en met vakanties nog wat vaker. Heel veel meer plek was er niet. Later verhuisde het bejaardenhuis en kwam ik tussendoor ook meehelpen op het huiskamerproject. Nadat deze weer ging verhuizen verviel mijn functie en moest ik op zoek naar een nieuw bijbaantje.

Van stage naar werk: Gehandicaptenzorg
In die tijd deed ik mijn opleiding CMV (een HBO sociale studie) al en liep ik stage in de gehandicaptenzorg. Het liep al richting de zomer toen ik dit van het werk in het bejaardenhuis hoorde en werd gevraagd om vakantiewerk te komen doen in de zorg. Een flexwerkplek zou dat worden en na een korte babbel kreeg ik een contract voor onbepaalde tijd en kon ik aan de slag. Even wennen, want ik startte bij een logeerhuis met stage, maar ging direct de woonvoorzieningen in met het werk, inclusief slaapdiensten. Intern werkte ik me wat omhoog voor andere functies, maar nadat ik inmiddels bevallen was voelde de huidige locatie niet meer op zijn plek voor mij. En dus werd er nog gezocht naar een andere locatie, die we ook vonden. Maar geef toe, 24 uursdiensten (letterlijk! Non-stop 24 uur) en een huilbaby thuis is niet ideaal. Ik brak, zat er compleet doorheen en trok het totaal niet meer. Ondanks alle financiële angst die kwam, we hadden inmiddels een koophuis en een kind, besloot ik toch te stoppen. In mijn vrije tijd was ik iets begonnen waar mijn hart lag.

Van hobby tot werk
En zo ging ik eerst de rust nemen om bij te komen, om daarna te gaan knallen met een eigen zaak. En wat voor een. Stiekem nog altijd mega trots op wat ik bereikt heb, in 3 jaar tijd van een hobby tot een merk wat door heel Europa in de winkels ligt. Het ging niet van een leien dakje, het was hard werken en knokken met alle tegenslagen die er waren.

En nu? Nu zoek ik naar een nieuwe baan. Ik mis de collega's, het weg zijn van huis en daar kunnen knallen, het even niet moeder zijn. Dus mocht je tips hebben, of mocht je nu denken dat ik jouw vacature kan invullen, let me know!

Wat waren jouw eerste baantjes?


Deze blog is geschreven vanuit een artikelonderwerp 'Mijn eerste baantjes' vanuit de 30 days blog challenge van Hare Maristeit. Iedere zondag lees je een artikel bij mij op de blog die ik schrijf vanuit een van de 30 onderwerpen die er staan bij de challenge. Wil je meer artikelen lezen die ik schreef van deze challenge, kijk dan eens hier: 30 days.

You Might Also Like

0 reacties