Mama, ik wil een broertje

maart 21, 2017

Onlangs was ik met Dani de deur uit om wat boodschappen te halen. Echt zo'n tijdstip dat de winkel uitpuilt van moeders met kinderwagens. Niks mis mee natuurlijk, maar dat is iets wat soms wel opvalt. Vaak zijn we, moeders, dan vrij en gaan we de deur uit om even niet heel de dag thuis te zijn met ons kind/onze kinderen. Mij was het allemaal niet zo opgevallen, maar eer we terug in de auto zaten, bleek dat Dani wel iets was opgevallen. 

'Mama, ik wil een broertje.'

Hij leek heel stellig hierin. Uiteraard moest ik hem uitleggen dat dat niet meer ging. Moeder natuur heeft anders besloten. En trouwens, wie houd ik voor de gek, als dat nog wel kon had het ook niet gebeurd. Maar nu ik toch al een tijdje in de overgang ben, hoeft er ook nooit meer een twijfel te komen. Er komt geen broertje of zusje voor Dani. 
Waar dan die stelling opeens vandaan kwam? Ik heb geen idee, maar wellicht hebben er meerdere ouders gelopen met meer dan één kindje bij. Ook vrienden van ons hebben meerdere kinderen of daar is een tweede op komst. Laatst nog was hij op een verjaardag van de dochter van vrienden en haar broertje kon hij het goed mee vinden. Maar ook zijn vriendinnetje Fay krijgt een broertje, wat hij toch ook wel bijzonder vindt. Zelfs afgelopen week nog zat de jongste spruit van vrienden van ons een ochtendje bij ons. Hij vindt het dan wel heel gezellig. Een kindje erbij waar je altijd mee kan spelen, want ondanks dat ik altijd thuis ben is dat voor hem natuurlijk niet voldoende. Eerder ging hij daarvoor naar de 'peuterspeelzaal' (wat hier geen peuterspeelzaal is), maar wegens wanbeleid komt hij daar niet meer. Het duurt nog even voor hij naar school mag, dus ook daarin heeft hij nu niet de voldoening. Wellicht dat zijn wens daar vandaan komt? 
Was hij niet schattig toen? Nog geen 3 maanden oud.
Misschien is hem meer opgevallen de laatste tijd. De kinderwagen kwam van zolder naar beneden, omdat ik die ging verkopen op marktplaats (wat ook gelukt is overigens). Aangezien er geen volgende komt, vond ik het zonde hem nog langer te bewaren op zolder. Hij heeft er weinig om gevraagd waarom deze beneden stond, maar wellicht heeft het toch wel een kleine impact gehad op de kleine man. Het enige wat anders leek dan anders was dat hij nu niet mopperde. Eerder wanneer ik iets verkocht waar hij niks meer mee deed, mopperde hij. Maar nu niet, hij heeft er zelfs amper om gevraagd. 

Het enige waar hij nog wel een paar keer om vroeg was toch echt dat broertje. Dus mocht iemand een speelkameraadje hebben wat hij eens in de zoveel tijd als broertje mag zien? Hij zal dan vast happy zijn.

En voor wie nog op zoek is naar een mooie kinderkamer, die van ons staat te koop. Dit is de advertentie. Weet jij nog iemand hiervoor? 

You Might Also Like

0 reacties