Frozen banana yoghurt bites

maart 02, 2017

Voor degene die mij op Facebook volgen hebben het gisteren vast al wel kunnen zien. Een vriendin van mij is sinds kort coach geworden voor een gezondere lifestyle. Als je wat kilo's kwijt wil, wat beter in je vel wil zitten en/of gezonder wil eten dan is zij wellicht dé coach voor jou. Ik ben het afgelopen jaar al 25 kilo afgevallen en vind het inmiddels wel weer prima, maar dat wil niet zeggen dat ik haar pagina niet volg. Ze wisselt lekkere recepten af met handige tips en weetjes over eten en sport.

Goed, even terug waar het startte dus. Ze plaatste dus een recept op haar pagina en ik werd daarin getagd door Martin. Ik deelde die weer op mijn facebook en vertelde dat ik ze aan het maken was, maar wel wat dingen had vervangen. Helemaal plantaardig en met een andere topping.


Maar uh, pic or it didn't happen! Dus ik ben ook echt aan de slag gegaan en heb ze ook maar meteen op de foto vastgelegd. Die van mij zien er als volgt uit. Ik moet toegeven dat ik de papiertjes niet in een muffinblik heb gedaan, maar in een plastic bakje, waardoor ze wat uit vorm zijn gezakt en niet zo mooi zijn als het origineel. Maar dat doet echt niks af aan de smaak hoor!


Afijn, dit zijn dus de mijne. Ziet er toch wel lekker uit toch? Ja toch? Nou vooruit dan maar, ik ga je gewoon uitleggen hoe je dit kan gaan maken om er zelf ook van te genieten. Want het is natuurlijk enorm genieten van zoiets lekkers. En ook nog eens een verantwoord tussendoortje, dus geniet er op los! Ze zijn zo gemaakt, dus ook dat is geen excuus om ze niet te maken.

Je hebt de volgende ingrediënten nodig:
Dit recept is trouwens voor 4 van die bites van per stuk 80 kcal.
  • 1 overrijpe banaan
  • 150 ml soja yoghurt
  • 25 gram amandelen

En zo maak je deze lekkere hapjes:
Doe de banaan in de blender. Voeg daarna de soja yoghurt toe en mix de boel goed door tot het een glad mengsel is. Schenk dit daarna evenredig verdeeld over 4 papieren muffinpapiertjes. Je kan ze, om mooie ronde bites te maken, in een muffinblik doen. Ik deed dat niet en zette de papieren vormpjes in een plastic bakje. Onze vriezer (en koelkast) trekt nogal makkelijk het vocht overal uit en dus wilde ik ze persé afgesloten hebben.
Hak daarna de amandelen fijn en verdeel dit evenredig als topping over de vormpjes. Een beetje aandrukken zodat ze goed in de bovenkant plakken. En dan in de vriezer ermee! Binnen 2 uur heb je heerlijke hapjes.

Eet smakelijk!

You Might Also Like

0 reacties