Friday Favorites #28

maart 17, 2017

Deze week een Friday Favorites met een allegaartje van dingen. Het mooie weer maakt me vrolijk, laat me veel de deur uit gaan en genieten, maar ook verlangen naar mooie nieuwe decoratie. Ik weet niet wat het is, maar ik krijg er het opruimeritis van (dat is geen woord, dat weet ik) en heb zo'n zin in een frisse wind door het huis en de spullen.

Had ik al eens gezegd dat ik verliefd ben op de vaasjes van Hella Duijs? Ze heeft zoveel gave vaasjes die ze allemaal zelf met de hand maakt in Nijmegen. Onderstaand model is Sibilla, vernoemd naar haar oma. En eigenlijk zijn alle vaasjes met liefde vernoemd naar mensen die dicht bij haar staan. Als dat niet gaaf is? En ondanks dat ik op veel plekken lieve vaasjes zie, kan niks voor mijn gevoel tippen aan deze van Hella. Ze heeft nog meer mooie modellen die zeker de moeite waard zijn, in een aantal prachtige kleuren waarvoor ik zelfs nog van mijn geliefde monochrome tinten af zou willen wijken.

Vaasjes van Hella Duijs

Onze aanwaaipoes Siep woont hier inmiddels alweer een jaartje ofzo. Het blijft een gek gegeven dat ze hier spontaan aan is komen lopen en is gebleven. Spontaan woont er opeens een poes in je huis... Maar stiekem ben ik er wel heel blij mee, ik had ergens diep van binnen gehoopt op een gezellige poes in huis voor wanneer Dani naar school zou gaan. Hij gaat nog niet naar school, maar de gezelligheid is er al wel bij in huis. En met die gezelligheid komt er een kleine Crazy Cat Lady in mij naar boven en kijk ik graag naar leuke hebbedingen voor haar. En zo zag ik ook deze vrolijke rieten tipi van de Xenos. Ze gaat er vast niet in liggen, want daarvoor is het een poes hè.
Kattentipi van Xenos

Sinds ik een roze kussen op de bank heb gelegd, krijg ik de neiging voor iets ander soort kussens erbij. Iets meer neutraal, minder drukke werkjes en weer eens een net ander sfeertje. En zo zag ik ook dit toffe kussen bij de Leen Bakker afgelopen week. Een mooi rechthoekig exemplaar van soort van joggingstof, doorgestikt in een rustig, maar vlot ruitpatroon. Het leek me wel wat voor op de bank als ik eerlijk ben. Al ligt de bank nog zo vol, dat ik hem toch maar niet meegenomen heb. In huis wordt er over een aantal kussens gemopperd, dus wie weet haal ik hem toch als vervanger.
Sierkussen van LeenBakker

In het linkje eronder heb ik het vaasje getagd, maar eigenlijk zitten er meer leuke dingen bij. Jammer van de lelijke gele dingen (deze kleur geel is zoooo lelijk, hoe verzinnen ze het om dit te gebruiken?). Het flesje, het glas, het dienblad... allemaal met die vogels. Je krijgt meteen zin in de zomer, het staat gezellig in huis en zo krijg ik nog meer de neiging om het hele huis om te gooien naar vrolijke zomerse dingen. Veelal zwart-wit dan, want dat geel gaat hier echt niet in huis komen, maar wel echt vrolijk. Wat ik ermee moet doen? Nog geen idee, misschien maar gewoon koffielikeur in maken...
Fles met vogels van Hema

Bij ons op de salontafel ligt een dienblad van leisteen. Hartstikke mooi natuurlijk, maar soms heb je wel eens het gevoel dat daar iets hippers mag staan met wat leuke dingen erop. En toen zag ik dit dienblad via Mister Design. Hij is er overigens in een berg hippe kleuren en ik twijfel zelf enorm tussen een mooie zwarte of een lichtgrijze. Maar wat een mooi ding! Hoe gaaf zo'n simpel design al kan zijn, dat laat dit mooie dienblad zien.
Dienblad Hay van Mister Design

Meestal ben ik alleen van de jeans, maar toen ik deze broek zag op de website van Sissy Boy moest ik toch wel klikken. Wat een leuk ding. Hij kan heel netjes zijn, maar ik vind hem eigenlijk juist erg stoer. Door de plooien voorop lopen de strepen niet te netjes door en met een stel veterlaarsjes eronder en een basic zwart shirt maak je er opeens een stoere set van. En stiekem ben ik gewoon een beetje streepjes-gek.
Broek via Sissy Boy

Vandaag zag ik deze mooierds in de winkel staan. Ik ging kijken voor een net exemplaar schoenen en besloot toch voor een totaal ander, maar super gaaf paar te gaan (later meer hoor). Een aantal jaar terug kocht ik al Dr. Martens schoenen bij Sacha, maar deze vind ik toch ook wel erg gaaf. Een nettere, maar toch stoere schoen. Iets wat net wat beter bij mij past dan een gewone nette schoen.
Dr Martens via Sacha

Linklove:
Allerlei leuke dingen lees ik de laatste tijd, dus voor deze keer was het weer tijd voor een linklove met mijn favoriete linkjes hieronder. 
  • Ioni is zwanger! - iooon.nl
  • Fay, een vriendinnetje van Dani, is jarig geweest - meisje-eigenwijsje.nl
  • Layla heeft een nieuw huisje samen met haar vriend. Zo leuk! - cleancheater.com
  • Tamara heeft weer een nieuw verhaal geschreven. Ik ben fan van haar verhalen, mocht je dat nog niet weten. - themommydiaries.nl
  • Jurkjes tip van Joyce. Hierdoor ging ik opweg naar de Zeeman! - joyfromjoyce.nl
Heb jij nog leuk leesvoer voor me?

You Might Also Like

1 reacties

  1. Die vaasjes zijn inderdaad leuk.. En thnx voor het noemen van mijn blog.. Lief!

    BeantwoordenVerwijderen