Friday Favorites #27

maart 10, 2017

De laatste weken werk ik graag met thema's rondom mijn Friday Favorites. Van basic kidskleding tot sport artikelen, het krijgt een plaatsje. En uiteraard komt er iedere week wel iets aan bod met waar wij mee bezig zijn. Dani zijn babykamer staat inmiddels te koop op Marktplaats. Zijn ledikant is al twee jaar niet meer in gebruik, zijn commode dient als opslag en zijn kledingkast wordt binnenkort vervangen voor een groter exemplaar.

Terwijl we rondkeken naar een kast, we vonden hem uiteindelijk op een totaal andere plek dan in eerste instantie verwacht, zag ik nog een berg meer leuke dingen om een kinderkamer mee te decoreren. Opbergers, mooie kasten, toffe bedden en meer. Ik soms ze hieronder allemaal op in de Friday Favorites van deze week.

Als start denk ik wel de mooiste commode die ik in jaren heb gezien. Hij kan natuurlijk (en dat zou ik ook zeker doen!) als dressoir gebruikt kunnen worden. Een mooie kast, een blikvanger die stoer en modern staat op de kinderkamer en zelfs zo mooi is dat je hem liever in de woonkamer zet. Zoals je op de foto ziet zijn er ook ledikantjes van waar je de zijkant uit kan halen. Zo kun je de stap naar een peuterbed moeiteloos overslaan. Ik ben verliefd, jij vast ook?

Done by Deer via Mevrouw Schaap

Opruimen is altijd leuk wanneer het in mooie bakken en zakken kan. Dani vindt paperbags helemaal geweldig om spullen in op te ruimen en deze hippe paperbag met plusjes staat dan ook super leuk in iedere kinderkamer en/of speelhoek. Opbergen was nog nooit zo leuk geweest. Of leeggooien en met de paperbag zelf spelen natuurlijk. Een leuke verstop-plek, gekke grote hoed of item om mee te gaan zaklopen. Lekker veelzijdig, dit speelse object om items in op te bergen.
Paperbag via Parallel D

Deze gekke stoelen zag ik onlangs bij een lokale kledingzaak met kinderhoek. Dani vindt ze geweldig, hij zegt dat ze heerlijk zitten. En het design is natuurlijk ook gewoon geweldig. Een vrolijke olifant als stoel/kruk, van materiaal wat je vlug met een doekje afdoet. Deze wil je wel gewoon hebben.
Design Olifant stoel via Te Leuk Hout

Deze speelhoek vond ik online. En eigenlijk verbaasde het me haast. Waarom zou je denken? Ik heb de afbeelding al vaak gezien op Pinterest en heb hem er ook opgeslagen als speelhoek die ik geweldig vind. Alleen dacht ik altijd dat die waarschijnlijk alleen in Amerika ofzo verkrijgbaar was of al dusdanig oud dat hij niet meer te vinden is. Maar niets is minder waar, deze set is gewoon nog te koop! De prijs is niet mis alleen. Mocht je de link onderin zien en gaan kijken waar hij te koop is, let dan wel op dat het de prijs is voor alleen het rechter tafeltje. Het linkertafeltje koop je los, evenals de stoere stalen opbergbakken en de stoeltjes. Maar erg gaaf is hij zeker wel.
Kidsdepot Speeltafel via Ik en Ik

Kies je graag voor een goedkopere opbergplek die er ook mooi uit ziet, dan is deze versie van de Ikea wellicht jouw ding. De Stuva serie komt in tig van kasten en dit tafeltje met bijbehorende bak kun je ook nog een keer los kopen voor extra speelruimte. Het kussen bovenop koop je los, zodat je er ook nog een kek bankje van kan maken. Een opbergplek als deze zou bij ons ook super stoer staan.
Stuva opbergbank via Ikea

Ooit komt het zo ver dat je moet gaan voor een groter bed. Voor sommige komt dat vlug, voor sommige wat later. Dani was met 1,5 jaar al klaar voor een peuterbed en blijft daar (als het aan mij ligt) nog een hele tijd in liggen voordat hij over gaat naar een groot bed. Wanneer je liever direct van ledikant naar groot bed gaat, dan is dit bed natuurlijk wel erg mooi. Een stoer bed met mooie houten accenten. Qua design oogt hij Scandinavisch en daarnaast ook nog eens mega praktisch. Lading kussens erin en hij functioneert zelfs later nog als bedbank. Ik zie het al helemaal voor me.
Ukkepuk Bed via Woonkeet

Leuke items mogen gezien worden! Niet al het speelgoed is mega kleurrijk en volledig van plastic, er zijn ook genoeg prachtige items te vinden van hout bijvoorbeeld die gewoonweg gezien mogen worden. En die stop je niet vlug weg in zo'n bak, maar zet je na het spelen gewoon weg in zo'n leuk open kastje als dit. Past perfect bij de meubels van Mevrouw Schaap, maar ook van het bed van Woonkeet hierboven.
Kastje via Woonexpress

Kleine kids worden groot. Ik wil er nog lang niet aan denken, maar stiekem moet het al wel. Dit jaar nog gaat Dani naar school. En school betekent studeren, leren, werkjes maken, eventueel boeken en een tablet en dus ook een bureau. Ai.. dat klinkt wel heel groot al hè? Vind ik ook. Toch zal er ook een bureau moeten komen met de tijd. Niks leukers dan een mooi en stoer bureau die bij de rest van de kamer past. Dit stoere bureau heeft vanaf de zijkant een tipi-vorm, handige lades en zelfs nog extra bergruimte boven het werkblad. Mooi is hij toch?
Bureau via Basiclabel

Wat zijn de pareltjes die jij vond om een echte kinderkamer mee aan te kleden?

You Might Also Like

0 reacties