Friday Favorites #26

maart 03, 2017

Ken je dat? Denk je net dat je kind pas nieuwe schoenen heeft, blijken ze alweer te klein. Hier is het ook iedere 3 a 4 maanden prijs en dat al een paar jaar op een rij. Er prijkt inmiddels een hele maat al aan de voeten van onze pas 3 jarige. Omdat Dani dus toch weer nieuwe schoenen nodig had (en hij geslaagd is), leek het me het ideale moment om mijn favoriete kinderschoenen op een rijtje te zetten. En als je nieuwsgierig bent naar de schoenen waar hij deze keer voor geslaagd is, lees dan lekker verder. Ook voor een aantal paar die hij eerder al gedragen heeft.

8x stoere jongens schoenen

Deze stoere sneakers van het merk Asics heeft Dani gisteravond uitgezocht bij Kids Love Sneakers, onze favoriete schoenenwinkel voor kids in de omgeving. Ze zitten in Tilburg wat voor ons ideaal is, maar tegenwoordig ook in Breda. Ze vallen lekker smal, wat handig is voor Dani zijn lange, smalle voeten (maat zeeschuiver). Dani was op slag verliefd op deze schoenen en ondanks dat ik hem meerdere soorten liet zien, was het voor hem direct duidelijk. Deze schoenen moesten het zijn. Ze zitten lekker, zien er stoer uit en hebben nog een gek ding. ze hebben namelijk geen tong. Ik bekeek ze later nog eens, want Dani was te snel met rondrennen van enthousiasme, maar ze hebben dus geen tong. Ziet er apart uit, maar lijkt me ergens ook mega comfortabel.
Asics via Kids Love Sneakers

De regenlaarzen van Bergstein zijn altijd mooi. Ze dragen lekker, zien er hip uit en zijn in tig verschillende kleuren te krijgen. De originele hebben een witte zool en witte streep bovenaan. De gevoerde boots, die wij vorig jaar hadden voor hem, hebben bovenop de witte zool en witte streep nog een voering (duh), plus een extra stof stuk bovenaan wat je aan kan rijgen, zodat ze goed aan blijven en er geen regen of sneeuw in valt. Onderstaande zijn limited edition laarzen, deze bestaan volledig uit een kleur. En ondanks dat er meerdere kleuren waren, was Dani overtuigd, ze moesten grijs zijn.
Bergstein via Omoda

De afgelopen maanden liep Dani op zijn Dr Martens schoenen. Zo'n kleine 4 maanden terug had hij weer eens nieuwe schoenen en gingen wij weer op weg naar Kids Love Sneakers voor een nieuw setje, waar ik hem de keuze gaf uit maar liefst 7 paar. Bijzonder, want met zijn smalle voet is er meestal niet heel veel keus, maar deze keer was er bijzonder veel wat mogelijk was. Naast stoere sneakers, gevoerde gympen en fijne Timberlands stonden ook deze schoenen erbij als voorbeeld. Dani was overduidelijk, deze moesten het zijn. En wat staan ze leuk! De afgelopen maanden stylde ik ze op verschillende manieren. Broek erover, broek erin, sokken over de broek en dan erin (mijn favoriet, staat zo schattig!). Heerlijk stevige, stoere boots. 'Net als mama' aldus Dani.
Dr Martens

Deze schoenen zijn voor Dani altijd te breed, maar toch kijk ik er altijd stiekem nog even naar. En niet alleen deze schoenen hoor, maar eigenlijk heel veel soorten Vans. En waarom? Ze hebben vaak stoere limited editions, toffe en hippe prints en zien er super comfortabel uit. En zijn ook wel een beetje nostalgisch als je het mij vraagt. De checker variant kende ik nog van mijn jeugd en ze blijven heel stoer. Daarnaast zie je iedere zomer weer stoere zwarte varianten met zomerse bloemen, vissen en/of bladeren erop. En afgelopen zomer was ik helemaal verkocht, een ware limited reeks met Game Boy items. Kan het nog toffer?! Helaas vallen ze breed en zijn ze voor Dani niet geschikt, anders had hij er echt al eens op gelopen.
Vans

Hetzelfde geldt ook voor de Adidasjes. Ondanks dat er modellen zijn die wel mogelijk zijn (de flux bijvoorbeeld, die Dani droeg voor de Dr Martens kistjes), zijn de meeste gewoon te breed. Maar waar ik nog zoveel liefde koester voor de mooie sneaker van Adidas, de superstar in verschillende uitvoeringen, zo heeft hij ook een plekje in mijn hart veroverd als kleine variant. De variant die ik laat zien is compleet wit, misschien wat gewaagd met kids, maar ach, hoe lang dragen ze die nou eigenlijk? Een paar keer wassen kan geen kwaad en daarna zijn ze toch alweer te klein. Ik vond ze altijd heerlijk zitten en zou gerust nog een paar willen verslijten, na de vorige paren die ik al gehad heb. En wanneer jouw kindje niet heel erg smalle voetjes heeft, dan zijn ze prima geschikt om stoer mee voor de dag te komen!
Adidas via Kids Love Sneakers

Ook de H&M heeft een schoenenlijn. En ondanks dat je denkt 'maar goede schoenen zit toch vaak een prijskaartje aan?', dat klopt wel, maar een set erbij hoeft niet altijd een rib uit je lijf te kosten. Dani wil vaak in de zomer een setje gympen voor erbij en die van de H&M zijn prima geschikt. Ze zijn stevig, hebben een stevige hiel, hebben voor hem ook een aantal die mooi smal vallen en hebben een prima zool. En zeg nou zelf, wanneer hij gaat voor gympen, dan zijn deze toch ook echt te gek? De nerd in mij komt hiermee helemaal los met deze coole schoenen met Star Wars print.
H&M

Kleine confession hoor, maar ik heb voor kinderen nog nooit wat gekocht bij de Zara. Verklaar me voor gek, want half internet zweert erover, maar ik heb nog nooit wat gekocht. Alles valt kort en breed en met mijn lange smalle spriet kan ik hier nooit iets vinden wat goed zit. En dat ondanks alles wat zo leuk is. De moed heb ik inmiddels opgegeven, ondanks dat ik toch voor dit blogbericht nog even ging spieken en toch weer erg leuke kleding zag. Onderstaande schoenen vond ik toch wel in het rijtje thuishoren en benoem ik dan ook graag. Een stoere witte schoen met een leuk kinderlijk detail op de zoolrand. Zie je die sketches? Ik hou ervan!
Zara

En last but not least een all time favorite, de Allstars van Converse. Waar ik jaren lang riep dat je voor 'maar gewoon gympen' echt niet zoveel ging neertellen, ben ik daar inmiddels wel op terug gekomen. Ik kocht voor mezelf twee jaar geleden een paar en was compleet om. Wat zitten ze lekker! Veel beter dan die goedkope gympen die ik altijd kocht bij de gemiddelde schoenenwinkel. Ze zijn stevig, hebben een fijn voetbed en ik kan er uren op lopen. En dat voor iemand die vaak wel moeilijk is met schoenen. De zwarte vind ik voor jongens net wat stoerder, al zal Dani vast wel vragen om witte gympen 'net als mama'. Ze zijn tijdloos, stoer en kunnen overal bij. Helaas vallen alleen de originele Allstars wat breed en zijn daarom voor Dani niet geschikt, maar voor de meeste kids is dat geen enkel probleem.
Converse via Zalando

Wat zijn jouw favoriete kinderschoenen?

You Might Also Like

0 reacties