Banaan-choco mugcake

maart 29, 2017

Sommige dagen vragen om een lekkere snack. Na een lange dag werken, shoppen of met je kind de hort op zijn (ik beken!) ben je er wel eens aan toe om jezelf te trakteren op iets grandioos lekkers. En dat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, je gooit gewoon een berg ingrediënten (wel de juiste natuurlijk) in een 'mok' (een schaal!) en verwarmt dit in de magnetron. Ik kan je aanraden om dit echt met zijn tweeën te smullen. Maar lekker is hij wel. Een banaan-choco mugcake, om samen van te genieten.

Banaan-choco mugcake
Dit recept is voor zo'n hele schaal vol. Voor de enorme lekkere honger of om lekker samen te delen (dat laatste raad ik je zeker aan hoor).

Dit heb je nodig:
  • 1/2 rijpe banaan
  • 60 gr sojamelk
  • 1 el appelazijn
  • 40 gr zonnebloemolie
  • 40 gr ahornsiroop
  • 1/2 tl vanille aroma
  • 60 gr speltbloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 10 gr cacao poeder
  • snufje zeezout
  • 2 oreo koekjes
En zo maak je het:
Doe de banaan in een schaaltje en prak hem goed fijn. Voeg daarna de sojamelk en de appelazijn toe. Roer de boel goed door. Voeg daarna de zonnebloemolie en de vanille aroma erbij. Goed mixen dat alles goed door elkaar zit. Ik gebruikte hiervoor gewoon een vork. Doe er de ahornsiroop bij en meng het nog even goed door. Voeg daarna de speltbloem, bakpoeder en het snufje zeezout toe. Goed mengen met je vork is nu belangrijk. Voeg daarna de cacaopoeder door en kluts alles nog even goed door elkaar tot je een glad mengsel hebt.
Leg de oreokoekjes in een theedoek en plet deze stevig met een deegroller. Voeg deze daarna toe aan je mengsel en schep nog een paar keer goed door. Zet je schaaltje daarna in de magnetron en zet hem op vol vermogen aan voor 1,5 minuut. Indien nodig verleng je dit nog met een halve minuut.
Kruip lekker op de bank, neem je vork mee en smullen maar!

Eet smakelijk! Wanneer ga jij jezelf hiermee verwennen?

You Might Also Like

0 reacties