5 tips voor slecht weer

maart 08, 2017

Het regent flink, het waait hard en je kind is toe aan iets leuks. De meeste dagjes weg bevinden zich buiten of zijn niet altijd fijn voor kinderen. Die leuke speeltuin om de hoek is verregend en zit vol modder, dat idee om te shoppen is nou niet bepaald aan je kind besteed en dat dagje dierentuin of pretpark is weggewaaid. Tijd voor wat nieuwe ideeën om te gaan doen met je kind terwijl het slecht weer is, en dat allemaal hier in het mooie Brabant.

Indoorspeeltuinen
Hier in Brabant zijn een berg indoor speeltuinen te vinden. Of je nou gaat voor een Monkey Town (verschillende plekken), een Haasje Over (Dorst), een De Steenuil (Oirschot), de Brandevoortse Hoeve (Helmond) of het voor ons het meest bekende Pukkemuk (Dongen-Vaart), je kids zullen zich prima vermaken in de klimrekken, terwijl je toch lekker binnen bent. De Steenuil, en Pukkemuk hebben ook een leuke agenda, waarbij je op bepaalde dagen wat leuks kan gaan doen. Zo ging Dani afgelopen weekend carnavallen bij Pukkemuk, maar heeft nog niet zo lang geleden ook heerlijk pepernoten gebakken bij De Steenuil. Moe maar voldaan neem je ze later gewoon weer mee naar huis. Beter kan niet, toch?

Pukkemuk

Beekse Bergen - Autosafari
Een dagje naar de Beekse Bergen is altijd leuk, zelfs als het regent. Dan ga je niet te voet door het park, maar kun je gaan voor de autosafari. Neem een flinke picknick tas mee en ga er lekker op uit met de auto door het park. Je mag overal je auto stilzetten, mits je hem dicht houdt uiteraard. Zo kun je heerlijk rondkijken naar alle dieren die je ziet. En klaart het opeens toch op? Dat is helemaal mooi, want je betaalt een gewone entreeprijs, dus je mag ook weer te voet het park in. Of je parkeert tijdens je autosafari bij de parkeerplaats aan de achterkant van het park en gaat vanaf daar te voet verder. Je komt dan uit bij een flinke speeltuin, een restaurant, winkel en wc's (ook niet onbelangrijk toch?). Heel budgetproof is deze optie niet, maar voor een mooi dagje uit zeker wel de moeite waard. Hou ook af en toe de Kruidvat in de gaten of vraag eens rond. Vele mensen hebben vast wel kortingsbonnen voor de Beekse Bergen, zoals die kortingsbonnen vanuit de agenda van de Postcode Loterij.
Een foto uit mijn archief. Deze dateert uit 2012

Winkels en restaurants met speelmogelijkheden

Geloof het of niet, maar er zijn een boel winkels te vinden waar ze flinke speelmogelijkheden hebben. Kun jij nog lekker shoppen en tussendoor een flinke stop maken om de kids te laten spelen. De Woonexpress in Waalwijk heeft een flinke speelhoek, maar ook verschillende Intratuin-winkels (zoals die in Nuenen en Rosmalen) hebben een flink klimrek waar de kinderen zich heerlijk kunnen vermaken. Nog leuker bij bijvoorbeeld zo'n Intratuin is dat er dieren zitten. Dani vindt die bijvoorbeeld geweldig om te bekijken. Net een mini dierentuin, zonder dat je een berg entree hoeft te betalen. Mijn tip: blijf er wel bij, ook bij de speelhoeken. Je zou denken dat dat heel logisch is, maar helaas hebben wij ook anders gezien.
En wil je nou echt even zelf een winkel doorlopen zonder op je kind te hoeven letten, dan kun je ze onder toezicht brengen bij Småland van de Ikea. Daar houden ze toezicht op je kind voor jou, zodat jij met een gerust hart kunt shoppen. Let wel op, want in Eindhoven mogen ze daar in vanaf 3 jaar tot en met 9 jaar, maar in Breda vanaf 3 jaar tot en met maar 7 jaar. Er zijn ook plekken waar ze pas vanaf 4 jaar in mogen of vanaf een bepaalde lengte. Even in de gaten houden voor die van jou.

Overigens zijn er ook een aantal restaurants, met name pannenkoekenrestaurants, in de buurt waar ze kunnen spelen. In Den Hout zit het Pannekoeckershuys, waar binnen nog een leuke speelplek zit voor de kids. En bij beter weer is er buiten nog een enorme speeltuin om te spelen. Bij Schijndel zit Fabula, een pannenkoekenrestaurant met speelhoek, een flinke speelkelder zelfs. Bij het pannenkoekenrestaurant Het Wonderbos in Cromvoirt zit een leuke speelhoek waar ze tussendoor lekker kunnen spelen. En bij Loon op Zand zit de Financiën, waar ook een leuke speelhoek te vinden is, waar ze zich heerlijk kunnen vermaken, terwijl je kan genieten van wat lekkers te eten. Uiteraard ben ik vast nog bergen met restaurants vergeten in dit verhaal, schroom niet om ze bij de reacties te noemen hieronder!
Bij de Intratuin in Nuenen

Reptielenhuizen
Hier in midden-Brabant hebben we wel twee reptielenhuizen. Een ideale plek om indoor te genieten van wat dieren en zo een leuk dagje uit te hebben. Zo heb je in Tilburg de Oliemeulen, die buiten ook nog eens een flink stuk dierentuin heeft. Wanneer het dus wat beter weer is, kun je toch nog even buiten genieten en anders blijf je gewoon lekker binnen. Om de zoveel uur hebben ze demonstraties met een slang en een spin. En krijg je daar nou de bibbers van? Dan blijf je lekker zitten voor een bakje koffie.
In Breda vind je De Aarde. Dit is een wat kleiner reptielenhuis, maar zeker leuk voor een middagje uit. Dit is officieel een van de kleinste dierentuinen van Nederland, en bevat maar 600m2. Desalniettemin is het zeker een leuke plek om heen te gaan om verschillende reptielen te zien en aan te raken. Er lopen een boel kundige medewerkers rond die staan te springen om je van alles te vertellen over de dieren die daar zitten. Dani mocht zelfs nog een slang aanraken. En ondanks dat hij dat heel spannend vond, was het vooral ook wel erg leuk.
Heeft dit nog uitleg nodig waar hij vandaan komt? De Oliemeulen, buiten bij het speeltoestel

Middagje naar vrienden of opa's en oma's
Jazeker! Ook dit mag zeker niet vergeten worden, als je het mij vraagt. Wanneer je nu echt niks weet, maar wel even de deur uit wil, kun je kiezen voor een dagje naar vrienden of naar de opa's en oma's bijvoorbeeld. Vergeet overigens ook de ooms en tantes niet, want ook daar kun je vaak prima een middagje heen om gezellig met zijn allen wat leuks te doen. Samen de aandacht over de kids verdelen, samen wat leuks verzinnen. Wanneer er nog meer kinderen zijn, is dat natuurlijk extra leuk om lekker samen te spelen! Het feit dat er al ander speelgoed is dan thuis, andere mensen bij zijn en ze dus even uit de gewone omgeving zijn is voldoende voor een leuk middagje weg.
De auto poetsen samen met opa is bijvoorbeeld een geweldig leuke bezigheid

Wat doe jij met de kids wanneer het slecht weer is?

You Might Also Like

2 reacties

  1. Daarom ben ik blij met de dierentuin hier (wildlands in Emmen). Een abonnement heb je na 2 bezoeken er al uit, en er is ontzettend veel te doen, binnen en buiten. Met de grote kas kan je al een ochtend zoet zijn. En dan is er ook nog een kleine kas en een grote indoor speeltuin, waar ook nog allerlei dieren te vinden zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. O die ken ik niet eens! Klinkt hartstikke leuk om eens heen te gaan. Thnx voor de tip

      Verwijderen