5 redenen waarom ik nog niet zo oud ben als ik lijk

maart 14, 2017

Een heel aantal maanden geleden vertelde ik nog dat iemand mij heel wat jaren ouder schatte. En dit gebeurde daarna nog een aantal keer. Ik werd tot wel 8 jaar ouder geschat! Misschien komt dat het omdat Martin is gezegend met zo'n jonge vrouw natuurlijk, maar blijkbaar zie ik er goed uit voor iemand die een stuk ouder had moeten zijn volgens anderen. Maar om toch maar eens even te bewijzen dat ik echt nog zo oud niet ben als iedereen allemaal denkt, hier 5 redenen!

Dit wil je ook lezen: Vet gênant!

Ik krijg nog geen toeslag op het jongerenpakket bij de zorgverzekering. 
Ha! Zo, die moest even. Wanneer je een bepaalde leeftijd behaald (of al voorbij bent zoals Martin), betaal je een toeslag op het jongerenpakket bij onze zorgverzekering. Je mag hem dan nog wel gebruiken, maar betaalt enkel meer omdat je geen jongere meer bent. Het feit dat ik geen toeslag krijg betekent dus mooi dat ik echt nog zo oud niet ben. Die toeslag start overigens vanaf je 31ste. En ik kan je verklappen dat ik nog wel een paar jaar geen toeslag hoef te betalen. 

Rick-rollen is zelfs nog van voor mijn tijd.
Oké, dat is misschien wat overdreven hoor, want dat begon pas in 2007. Maar het nummer zelf, Never Gonna Give You Up van Rick Astley,  was toen al 20 jaar oud en dateert van 1987. En dat betekent dus dat het nummer uit is gekomen nog voor ik geboren ben. Just sayin...

Volgens Varro was ik ook nog zeer jong.
Zoals hieronder te lezen is ben bij de vijfdeling van Varro ingedeeld onder de jongelingen. Wanneer je de 30 passeert val je tot je 45ste onder de jeugdigen. Zo blijf ik nog eens extra lang jong!

Ik hoor de mosquito die bij de winkels hangt om jongeren te weren. 
In 2008 is dat ding alweer komen te hangen, speciaal voor de jeugd die die hoge tonen nog wel hoort. Naarmate je ouder wordt hoor je die hoge tonen steeds minder. Martin hoort hem bijvoorbeeld niet. Ik hoor dat irritante piepding dus wel en ik kan je zeggen 'zet uit die herrie!'. Het is een heel hoog eentonige piep waar je serieus misselijk van kan worden als je het lang genoeg aanhoort. Maar dat ik hem hoor is dus bewijs dat ik echt zo oud nog niet ben.

Ik beviel op mijn 25ste verjaardag.
Ja, zul je denken, dat kan wel. Maar ga maar eens rekenen hoe oud Dani is... Zie je wel, ik ben nog geen dertig-plusser. Had je me zo jong geschat? Geef eens toe? 

You Might Also Like

0 reacties