Weekly #27

februari 27, 2017

Het is weer maandag, alleen is het vandaag Carnavalsmaandag. Wij hebben Carnaval eigenlijk wel flink ontlopen, hebben het er wel over gehad om te gaan, maar hadden uiteindelijk geen zin. Eer je dit weekoverzicht onder ogen krijgt, zijn wij mogelijk al onderweg naar iets wat een nieuwe start gaat geven. Maar daar is dit weekoverzicht niet voor, want ik blik hierin altijd terug naar afgelopen week. Nieuwsgierig naar hoe onze week er uit zag? Lees dan lekker verder.

Maandag
Deze maandag was rustig en rommelig. Het huis werd weer aan kanten gewerkt en opgeruimd (zo kon ik meteen een foto schieten van mijn kleine hoekje met onderstaand borduursel wat mijn oma maakte voor Dani), om vervolgens ons mam ook mee te helpen. Dani is enorm aan het groeien gegaan de afgelopen tijd, in anderhalve week zo'n 1,5cm. Best veel en hij is er dan ook erg vervelend onder. Of zou die peuterpuberteit een revive krijgen en weer opnieuw opkomen? Van mij mag deze fase heel snel weer voorbij zijn, ik word gillend gek zo.


Dinsdag
Nadat ik in de ochtend nog wat had gerommeld in huis ging ik rond de middag naar ons mam om haar erna mee te nemen naar de stad. Zij had nog wat dingen nodig en ik voelde me natuurlijk aangesproken om wel even mee te gaan. Lekker gezellig even de deur uit. Ik vond uiteindelijk in de uitverkoop bij de failliete Vögele onderstaand sweatjasje voor Dani. Hij is van bio-katoen, gemêleerd grijs, super zacht en net een maatje te groot. Ideaal dus, want dan kan hij er mooi ingroeien en hem van de zomer als jasje aan en in de winter als vest. Met omgerolde mouwen staat hij mega stoer, dus zo heb ik hem nu alvast in zijn kast gehangen. Zo past hij namelijk al prima (alleen wat baggy, maar dat mag best).

Woensdag
Zoals ik afgelopen week al vertelde in de blog Twinning is Winning ontving ik dus bovenstaand shirt van Dani en onderstaand shirt voor mezelf. Uiteindelijk moet ik ze dus nog mooi op de foto vastleggen wanneer we ze samen aanhebben, maar dat is tot nu toe niet fatsoenlijk gelukt. Dus schoot ik ze los van elkaar. Ik koos ervoor om hem aan te doen voor een lekkere workout thuis.
In de middag ging ik erop uit om een gasmelder te scoren (eentje voor butaan en propaan, geen CO2) voor ons mam. Ze wilde heel graag een draadloze variant. En ondanks dat ik er eerder eentje bestelde voor haar die draadloos zou zijn (stond prachtig in de omschrijving) was hij dit niet. Ook deze keer zag ze er een bij de Karwei, waarvan de aanwezige dame daar zei dat hij draadloos was. Thuis bleek dit wederom een droom, want ook hier zat een flinke adapter bij.

Donderdag
Zoals alle donderdagen was het ook vandaag weer zo ver. Boodschappen! Uiteindelijk had ik niet zoveel als andere weken en ik besloot dat ik ook nog best eens goed de vriezer wat leeg kon gaan maken en de kelder. Ik ben stiekem wel goed in hamsteren, maar voor nu even maar niet. Enkel de verse producten dus voor deze week. En de schrobbelèr dan, want die was in de aanbieding. Het is niet voor niets carnaval natuurlijk, daar hoort stiekem toch wel de schrobbelèr bij, ondanks dat drank natuurlijk niet het belangrijkste is van carnaval. Plus, hij was op thuis.

Vrijdag
In de ochtend zouden Dani en ik mijn moeder nog even wegbrengen, vanwege het slechte weer wat ze opgaven. Eenmaal daar was het voor ons even wachten en bleek opeens dat Dani's geliefde popje half en later zelfs helemaal onthoofd was. Het arme ding was sowieso al niet helemaal meer in de orignele staat (al heeft deze nog wel ogen en een andere weer niet meer), maar dan toch. Dit was wel iets wat ik echt even van hem moest maken. En dus was zijn onthoofding maar voor kort.
In de middag kwam Layla langs. Nadat we haar hielpen verhuizen, besloot ze deze dag vrij te nemen om voor zichzelf even bij te komen. Groot gelijk, want verhuizen vergt veel van je. En dus kwam ze gezellig naar ons toe. Dani leek nog meer enthousiast dan ik en we zijn uiteindelijk kort nog de deur uit geweest naar een lokaal tuincentrum. Een gezellige middag zo! Volgende keer plannen we in ieder geval wel weer iets met zijn tweeën zonder Dani, er waren al wat ideeën gesmeden, maar de uitwerking moet nog even op zich laten wachten. To be continued.

Zaterdag
Vandaag besloten we een dagje uit met het gezin te doen. Zoals ik zei komen er veranderingen aan en dus was het hét moment om even tijd voor het gezin te nemen. Dani gaf aan heel graag naar een dierentuin te willen en nadat ik ging rekenen met kortingskaartjes voor de Beekse Bergen, vond ik deze nog steeds schreeuwend duur (en de kortingsbonnen waren nogal verwarrend. 30% korting over de normale entreeprijs, maar ze hebben nu een wintertarief. Moet je dat zien als korting?), een luttele €60,- voor 3 personen voor een park waarbij je met dit weer de helft van de dieren niet eens ziet. En dus zocht ik verder en vond de Olmense Zoo. Toegegeven, het was niet helemaal geweldig, maar de prijs was daar wel naar. Dani heeft genoten, veel dieren gezien en we hadden een leuk dagje uit. Op de terugweg waren we nog snel bij Pukkemuk binnengewipt, waar Dani nog heerlijk heeft gespeeld.

Zondag
Eigenlijk waren we van plan om naar de optocht te gaan kijken, maar nadat we al een tijdje binnen zaten te zitten en Dani aan het rondrennen was, bleek het nog pas half 11 te zijn. Tja en wat doe je dan? Precies, we hebben een abonnement van de Efteling en zo gingen we daar lekker heen. Met een lunchpakket en wat snacks wandelden we lekker samen door het park en gingen we in een berg attracties. Na een uur of 2 werd het een stuk drukker in het park, Dani wilde nog spelen bij de Pandadroom (en vond daar in een klimrek een televisie in het plafond, zoals je hieronder ziet), waarna we nog de Fata Morgana in zijn gegaan en weer vertrokken zijn. De wachttijden werden langer en ach, we hebben een abonnement dus kunnen prima weer gaan als het wat minder druk is.

Zo zag onze week eruit. Hoe was jullie week?

You Might Also Like

0 reacties