Wat ik nog wil leren

februari 12, 2017

Iedere zondag neem ik je mee langs een onderwerp uit de 30 days blog challenge van Hare Maristeit. Blogs met uiteenlopende onderwerpen passeren de revue en zo belandde ik deze week bij het onderwerp 'Wat ik nog wil leren'. Er zijn honderden dingen te benoemen die ik ooit nog wel zou willen leren, maar een mens heeft nou eenmaal 24 uur in een dag en met werk, een huishouden en een gezin kom je nooit aan alles toe. Maar uiteraard ga ik wel wat dingen opnoemen waar ik mee bezig ben of nog mee bezig wil gaan om te leren binnen kortere tijd. Of er op zijn minst beter in te worden dan het (slechte) niveau waar ik nu op zit ermee.

Fotograferen
Ik zou best willen leren om mooiere/betere foto's te maken. En denk daarbij echt niet aan hoog niveau beroepsfotografen hoor, maar die foto hieronder is voor mijn doen al een pareltje eerste klas. Naar mijn idee wel een mooie compositie, Siep staat er netjes en scherp op en hij is niet te donker of te licht. Maar zoals je dan ook leest, dit is een pareltje voor mijn doen. Normaal ziet het er een stuk minder goed uit. Werk aan de winkel dus voor mij, want ik zou heel graag willen leren om mooiere privé foto's te maken.


Breien
Ooit leerde ik breien. Of nou ja, mijn moeder zette de eerste rij op en ik ging verder. Heel standaard werkte ik steeds het deuntje af: 'Insteken, omslaan, doorhalen, afhalen'. Inmiddels liggen er wel ergens breinaalden in huis en vast wel ergens een bolletje wol. Maar breien, dat kan ik eigenlijk gewoon niet. En laat ik nou net op een mooi patroon zijn gestuit voor een hele mooie grote sjaal. En dan kriebelt het toch weer om te gaan breien. Maar deze keer ga ik dat natuurlijk doen zonder moeder die alles voor me klaar zet. Niet dat ze dat niet wil doen hoor, maar ik moet dat toch ook best zelf kunnen? Wie weet brei ik ook nog eens zo'n mooie deken als deze van Lauw Design. Vast niet zo mooi, maar een beetje in de buurt mag toch ook?

Taarten versieren
En dan niet in sexy setje verschijnen voor een taart hè. Nee, het echt mooi decoreren van taarten. Als ik mijn baksels zie en het mislukt steeds wat ik ermee wil, dan vraag ik mezelf weer af waarom ik toen ik 16 was bij mijn eerste baantje wel al het gebak kon decoreren. En verkoopbaar netjes zeg maar. Ik heb wel ideeën in mijn hoofd, mijn Pinterest staat vol borden met inspiratie, maar het uiteindelijke werk valt me altijd meer tegen dan gehoopt. Die hieronder maakte ik voor de verjaardag van Dani, de meest mooi gelukte van de paar die ik maakte met decoratie. En ondanks dat hij op het eerste oog er leuk uit ziet, zwart gemarmerd, zie je gewoon dat de fondant scheurtjes heeft, gekke trekken heeft en er eigenlijk niet mooi op zit. Dat moet beter kunnen toch?


Wat zou jij nou nog eens willen leren?


Deze blog is geschreven vanuit een artikelonderwerp 'Wat ik nog wil leren' vanuit de 30 days blog challenge van Hare Maristeit. Iedere zondag lees je een artikel bij mij op de blog die ik schrijf vanuit een van de 30 onderwerpen die er staan bij de challenge. Wil je meer artikelen lezen die ik schreef van deze challenge, kijk dan eens hier: 30 days.

You Might Also Like

2 reacties