Vegan stoofpeertjes kruimeltaart

februari 02, 2017

Martin werd onlangs alweer 36 jaar. Dit vierden we met een besloten groep bij ons thuis. En waar een verjaardag is, daar is taart! Ik besloot alle taarten zelf te maken en koos voor taarten zonder dierlijke producten. En om eens gek te doen, wilde ik er eentje maken met stoofpeertjes. Super lekker en net wat anders dan de standaard appeltaarten die je vaak ziet. Kun jij niet wachten om deze taart ook zelf te maken? Lees dan snel verder voor het recept.


Vegan stoofpeertjes kruimeltaart
Dit recept is geschikt voor een 24cm springvorm.

Dit heb je nodig:
  • 200 gram speltbloem
  • 100 gram sojaboter
  • 100 gram suiker
  • 6 gram bakpoeder
  • 2 el ahornsiroop
  • 1,5 el appelmoes
  • 2,5 tl custardpoeder
  • 0,5 tl kaneelpoeder
  • 1 grote pot stoofpeertjes
  • snufje zeezout

Zo maak je hem:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg een velletje bakpapier onderin je springvorm. Kneed met de mixer met deeghaken het deeg van de suiker, boter, appelmoes, kaneel, speltbloem, bakpoeder en zout. Neem tweederde van dit deeg en druk dit stevig uit over de bodem van je springvorm en laat rusten.

Lek de stoofpeertjes goed uit en dep ze nog eens na. Snij ze daarna in kleine stukjes, doe er de ahornsiroop bij en meng even vlug door elkaar. Doe dit daarna in de springvorm en verspreid de boel goed. Strooi het resterende deeg in kruimels over je taart en druk dit kort aan. Zet daarna de taart in de voorverwarmde oven en bak hem af voor 30 minuten.

Eet smakelijk!

En wanneer ga jij genieten van deze heerlijke taart?

You Might Also Like

0 reacties