Vegan cashewnoten burger

februari 01, 2017

Afgelopen weekend had ik opeens een bijzondere behoefte aan een cashewnoten burger. Ooit at ik hem eens ergens, waar hij op het recept stond als 'vegetarische burger met saus X en cashewnoten' (waarbij ik die sausnaam vergeten ben). Ik was onder de veronderstelling dat er losse cashewnoten bij zouden liggen, maar ze lagen er niet bij. Bij navraag bleken ze in de burger te zitten. En hij was me toch lekker! Dat wilde ik nog een keer. Ik zocht online naar wat voorbeelden toen ik me bedacht er natuurlijk een te kunnen vinden bij Layla. Een aantal ingrediënten moest ik nog vervangen, omdat ik ze niet in huis had (en als lui mens ga je die ook niet halen). Mijn variant vind je hieronder, maar ik raad je zeker ook aan het origineel eens te proberen: Linzen/Cashewnoten vegaburger.


Vegan cashewnoten burger
Dit recept is genoeg voor 2 burgers.

Dit heb je nodig:
  • 45 gram cashewnoten
  • 60 gram kikkererwten (op vocht)
  • 15 gram speltbloem
  • knoflookpoeder
  • oregano
  • gehaktkruidenmix (zo'n kantenklaarzakje met o.a. paneermeel)
  • peper
  • zout

Zo maak je ze:
Hak de cashewnoten in stukjes en zet ze aan de kant. Prak vervolgens de kikkererwten inclusief het vocht waar ze in zitten. Meng daar doorheen de bloem en de kruiden. Voeg de cashewnoten toe en prak nog eens flink door tot een licht plakkerig mengsel. Dit deel je door de helft, rol je tot een bal en plet je wat tot er een burgervorm ontstaat. Dit doe je uiteraard ook met de andere helft. Zorg dat je pan warm is met wat olijfolie erin en bak ze aan beide kanten lekker bruin.

Serveertip:
Zoals op de foto zijn ze geserveerd met een pitabroodje, daarop een bedje van rucolasla, een halve rode ui in ringen en wat mayolijn. Eet smakelijk!

En wat eet jij vanavond?

You Might Also Like

0 reacties