Shop Saturday #27

februari 25, 2017

Onlangs kwam ik een nieuwe webshop tegen via een facebookgroep. Ik kletste wat met de eigenaresse en ze mailde me nog voor wat tips. En ondanks dat het thema van de webshop misschien niet direct is wat je van mij kent voor de Shop Saturday, is dit weldegelijk een shop die ik heel graag aan je voor wil stellen. Zelf ben ik er mega enthousiast van geworden. Ze hebben een verzameling met toffe items gezien vanuit een grote gemeenschappelijke deler. Ik stel je voor aan:

The EcoShop

Deze shop heeft een prachtig doel: alles bieden voor een groene en gezonde lifestyle. Van verzorging tot kinderspullen, van eten tot make-up, ze hebben het bij The Ecoshop. Pasgeleden ontvingen ik een aantal producten, waar ik mega blij mee ben en ook erg over te spreken ben. Maar na wat rondsnuffelen zag ik nog meer toffe artikelen die zeker de moeite waard zijn om eens te bekijken. 

Deze cacaonibs heb ik ontvangen en al eens uitgeprobeerd in een mugcake (hoe je die maakt lees je hier). Erg lekker, je hebt er maar weinig van nodig om de smaak al goed aanwezig te hebben, plus zijn ze de gezondste variant van chocolade. Het is namelijk pure cacao. Heerlijk door allerlei soorten ontbijt, bijvoorbeeld in de ontbijtyoghurt met homemade muesli. Ook kun je het verwerken met kokosolie om zelf vloeibare chocolade te maken (of na afkoelen weer hard te laten worden). Zo zijn de mogelijkheden oneindig met deze nibs.
Cacao Nibs

Deze eyeliner kwam ook mee. Ik ben zelf echt heel erg blij ermee, ondanks dat hij geen vilten tip heeft. Ik ben niet zo'n ster nog in het opdoen van eyeliner met een kwastje, maar het gaat me nog best goed af met deze. Het grote voordeel van deze eyeliner? Hij blijft echt super goed zitten. Eerder droeg ik eyeliner van de Hema, maar die vlekte vaak snel uit, vooral in mijn ooghoeken. Deze doet dat nagenoeg niet. Voor diegene die vegan zijn, er zit cera alba (oftewel bijenwas) in. Voor mij maakt dat niets uit, ik ben echt enorm fan van deze eyeliner.
Eyeliner

Maple syrup kende ik vooral van Amerikaanse series waar ze dit op van die dikke ontbijt pannenkoekjes deden. Deze siroop, die hier bekend is als ahornsiroop, kun je gebruiken als stroop, vervanger van honing of als zoetstof. Hij is over pannenkoeken minder zoet en aanwezig dan de stroop die we hier normaal gebruiken, als vervanger van honing minder plakkerig en minder aanwezig en als zoetstof een lekker alternatief. Zelfs Martin werd helemaal vrolijk ervan toen hij deze zag bij binnenkomst. 
Ahornsiroop

Verder zag ik nog een aantal hele gave items die ik zeker even wil vernoemen. Ieder om zijn eigen redenen uiteraard, maar volgens mij krijg je zo een geweldige indruk 

Dit vliegtuig is een bouwpakket, ideaal voor de kleine ontdekkers. De propeller aan de voorkant draait op zonne-energie die je opwekt via het zonnepaneel aan de bovenkant. Wetende dat Martin wel te porren is voor bouwpakketjes en dingen met zonnecellen maakt dit natuurlijk een geweldig pakket om de heren eens samen te laten bouwen als Dani ouder is. 
Bouwpakket Zonne-energie

Haarkleuren met natuurlijke producten. Normaal kende ik dat alleen maar met pure henna. Deze haarverf bevat dan ook henna, maar is al wel compleet en dus makkelijker hanteerbaar als je het mij vraagt. Te krijgen in verschillende kleuren van blond tot zwart. Ik licht hierbij de kleur Terra uit, omdat dit wel een kleur is die mij aanspreekt. De rode tinten spreken me ook aan, maar na jaren rood denk ik niet dat ik mijn haar nog rood zou verven.
Haarverf 

Een cool rugzakje voor kids! En nog cooler, want hij is gemaakt van maar liefst 24 PET-flessen. Zelf heb ik een enorme voorliefde voor uiltjes. Zo had ik eerder nog een beeldjes verzameling met uiltjes (de meeste zijn weg), staan er her en der door het huis nog uiltjes in allerlei vormen (beeldjes, onderzetters, deurstoppers, peper en zout stel, in kleren voor Dani, als printje op sokken, noem het maar op) en heeft Dani heel wat kleren al gehad in de afgelopen jaren met uilen erop. Gekocht en zelf gemaakt. Zelfs voor de zaak koos ik veelvuldig voor dingen met uilen. Deze uilen tas is dus ook een van mijn favorieten!
Rugzak

Zonnebrandcrème is zeker met het aankomende zomerweer iets om aan te denken. Voor kinderen is een factor 50 niet ondenkbaar, maar ook voor mensen met een hele lichte huid zoals ikzelf. De zonnebrandcrème hieronder is te gebruiken als spray en daardoor handig in gebruik. Hij is gemaakt van 100% natuurlijke producten op titaniumdioxide basis, met een mineraal zonnefilter die beschermt tegen UVA en UVB en is waterbestendig. Laat die zomer maar komen!
Zonnebrandcreme

Bij een dagje weg is een broodtrommel ideaal. Geen wegwerp zakjes meer, maar veel zuiniger omgaan met materialen en dus een trommel die je uit kan wassen. Deze 3-in-1 lunchbox is gemaakt van roestvrij staal en heeft verstelbare clips, zodat hij ook voor kinderen handig is in gebruik. Door de meerdere vakken kun je verschillende dingen mee nemen, zonder dat alles door elkaar zit, geplet is of smaken overlopen. Ideaal wanneer je voor meerdere eetmomenten iets mee wil nemen, maar ook om porties in te schatten en bijvoorbeeld je brood los mee te nemen van je beleg. Zo blijft je brood langer lekker van smaak. Hij is niet lek-vrij, doordat er enkel staal is gebruikt en geen rubberen randjes. Het snack-bakje kun je ook los gebruiken, zo heb je nog meer ruimte voor ander eten in een grote bak. 
Lunchbox

Kende jij The Ecoshop al? Wat zijn jouw favoriete items uit deze winkel?

You Might Also Like

0 reacties