Olmense Zoo

februari 26, 2017

Gisteren besloten we een dagje de deur uit te gaan. Even de carnavalsdrukte ontlopen en even tijd voor het gezin. De komende periode gaat weer veel verandering brengen in ons gezinsleven en dus was het de ideale periode om nu even de tijd te nemen met ons gezin. Dani wilde heel graag naar een dierentuin en na een korte blik op internet vond ik er niet ver over de grens eentje.

De Olmense Zoo

Op ongeveer een uur rijden van ons vandaan bevond zich de Olmense Zoo. Voor ons is het allemaal binnendoor rijden, via Tilburg, Hilvarenbeek, Reusel en Postel ging onze route naar deze dierentuin. De website zag er veelbelovend uit, de entree prijzen zijn erg netjes (een maximaal van €12,50 per persoon, met een gereduceerd tarief voor kinderen) en dus gingen wij op weg naar de dierentuin.
Op het survivalpad in de Safari
De dierentuin heeft een vogelmuseum, een reptielenhuis, een restaurant, een safari gedeelte, een savanne gedeelte, een berenbos, een roofvogelroute, een volière en een casa pantera. Na betalen van het entreekaartje bij de Souvenirwinkel gingen we linksom het park door en stuitten meteen op het vogelmuseum. Een kleine ruimte met opgezette vogels en her en der een skelet wat er ophing. De ruimte ernaast was het reptielen huis en bevatte wat slangen en soort van baardagamen. Wanneer je dit gezien hebt, stuit je buiten op een ouderwets restaurant gebouw. Dit gebouw was dicht. Ernaast bleek een nieuw restaurant te zijn gebouwd. Deze staan naast een zeer grote speeltuin waar Dani zich, ondanks het weer, heerlijk heeft vermaakt. Hij had nog uitzicht op een binnenverblijf van wat aapjes en zag verderop al de geiten staan, waar hij later ook het verblijf in mocht. Verder staan er een boel verblijven rondom met allerlei soorten apen.
In de Safari
Nadat hij uit het geitenverblijf was, zijn we doorgegaan naar de Safari, ook wel bekend als de Tropenhal. Hierin zaten een boel verschillende soorten vogels, wat apen en schildpadden. Bij binnenkomst kun je rechts omhoog lopen naar een rondgang bovenlangs met allerlei soorten vogels en wat zitplekjes om wat zelf meegenomen eten en/of drinken te nuttigen. Je kunt er aan twee zijdes weer naar beneden, waar je je waant in een kleine, aangeklede hal met wat loslopende vogels, een mini-survival route voor de kids en een klein bruggetje.
In de Safari, vlak na het voeren
Wanneer je daar weer naar buiten loopt, kun je lopen langs de roofvogelroute. Dit is een aparte ronde en je eindigt waar je bent gestart. Vanuit daar loop je weer verder naar een grotere wandelroute langs tijgers, wat soorten apen en wat vogelsoorten. Die laatste vind je weer in een grotere volière, waar je zelf ook in mag. Ons viel het enorm op dat de paden slecht onderhouden waren, veel verblijven vies en vooral alles erg modderig.
Mooie plant in de Safari
Nadat we die hoek weer uit waren, stuitten we op het Berenbos. Hierbij loopt er een wandelpad omhoog en kun je wandelen langs de verblijven van beren, wolven en vossen, met her en der een breder stuk om rustig rond te kunnen kijken in de verblijven. De eerste beer die we zagen zat echt compleet onder de modder. Persoonlijk vond ik het er echt heel erg zielig uit zien, zo ver dat deze beer onder zat. De andere beer en één wolf (die gescheiden was van de rest) zaten ook erg onder de modder. Ernaast leek er een verblijf opnieuw te zijn aangelegd, met een extra vijver in het midden.
Enthousiaste Dani in de Safari
Wanneer je daaruit bent, loop je langs de savanne. Een plek waar leeuwen liggen, zebra's lopen, antilopes rondlopen, maar ook giraffes en een olifant. Deze verblijven zijn gelegen rondom de binnenverblijven, waar je in kan kijken wanneer je het pad volgt en zo omhoog loopt en zo een flink uitzicht krijgt over de verblijven. De giraffes kwamen aangesopt, althans, zo klonk het wanneer ze rondliepen. Hun volledige hoeven verdwenen in de modder, terwijl een van de twee de groene aanslag van de balustrade likte waar ik stond te kijken. Dani vond ze geweldig om van zo dichtbij te zien, maar bleef veilig in de buggy kijken.
In de grote volière
Wanneer je de savanne hebt gehad, kom je uit bij een ruimte die 'Casa Pantera' heet. Wanneer je onder een poort doorloopt, kom je bij allerlei verblijven uit met verschillende panters, luipaarden, poema's en jachtluipaarden. Mooi aangelegde verblijven met niet veel dieren erin. Deze hoek was ook mooi aangekleed en zeer sfeervol. Erna viel ons wel op dat er langs een aantal verblijven er een scheiding was tussen het wandelpad en de tralies van de kooien, maar dan nu niet met touwen of ijzerwerk, maar met hoge struiken. Niet handig voor de kids, Dani kon er niet zelfstandig overheen kijken en moest dus getild worden. Daarna belandden we na een paar verblijven met apen bij de Souvenirwinkel waar we begonnen waren. Een winkel van redelijk formaat waar Dani nog rond heeft gesnuffeld tussen alle knuffels, beeldjes en overige souvenirs.
In de grote volière
Na een paar uur genieten, maar wel met een dubbel gevoel vanwege de staat van de verblijven, vertrokken wij weer. Een tevreden ventje achterin de auto, een paar vieze schoenen en een nieuwe ervaring rijker.

Kende jij de Olmense Zoo al? Wat is jouw ervaring hiermee?

You Might Also Like

0 reacties