Moedervriendschap

februari 22, 2017

En nee, dat is officieel geen echt woord. maar bij deze roep ik hem in het leven. Vandaag een ode aan alle moeders waar ik de afgelopen jaren mee bevriend ben geraakt, simpelweg omdat we het moederschap delen. Natuurlijk heb ik ook vrienden die geen kinderen hebben, mega toffe zelfs, maar daar ga ik het vandaag niet over hebben. Want hoe gek is het eigenlijk dat je na het moederschap een horde aan vriendinnen erbij hebt, vanwege de gemeenschappelijke deler: kids. Dus voor vandaag: een blog over de mom friends!
In de afgelopen jaren dat Dani er is, inmiddels dus ruim 3 jaar, heb ik heel wat ouders leren kennen of beter leren kennen. Sommigen ontmoette ik via de zaak, via via, via de supermarkt (ze woont daar, aldus Dani) of ik kende ze al, maar het contact werd meer nadat de kids het gezellig bleken te hebben. Je leefritme wordt toch anders nadat je kids hebt. Na 19u 's avonds kom je eigenlijk de deur niet meer uit, overdag heb je opeens tijd. Bovendien, overdag zitten zij vol energie, terwijl jij had gehoopt nog wel even om te kunnen draaien in bed. En wanneer je denkt gek te worden van ze en denkt dat dit compleet niet normaal meer is, omdat ze hysterisch door het huis rennen en overal mee gooien, hoor je gelukkig dat je niet de enige bent. Natuurlijk zijn er kinderen die altijd mega lief zijn, nooit vervelend, rustig, nooit zomaar (en vooral veelvuldig) huilen/gillen/jengelen/zeuren. Maar wanneer je die, net als ik, niet hebt, is het heerlijk om te weten dat je niet de enige bent. Band gesmeden, niet waar? 'Jij maakt ook kinderen die luidruchtig aanwezig zijn en veel jammeren en zeuren?' Check. 'Jouw kind wordt ook door iedereen druk en vaak vervelend gevonden?' Check. Gelukkig zijn ze ook leuk, maar het is wel fijn om te weten dat je niet de enige bent. Nadat je die dan samen zet om te spelen, kun je tenminste volle bak los gaan over de kids.

Je leefritme wordt toch anders nadat er kinderen zijn. 

Alles wat wij, moeders, samen goed kunnen:
  • De kids samen laten spelen, zodat wij rustig kunnen zitten en kletsen.
  • Een dagje uit met de kids, zodat je niet doelloos alleen rondloopt. Of zit, terwijl ze in het klimrek hangen. 
  • Een mama-date houden. Je weet wel, bergje moeders en bergje kids bij elkaar. Zij spelen, wij lol. 
  • Mopperen over de kids. Want ze putten je uit en vreten je energie compleet op. En wat ze nu weer gedaan hebben?!
  • Genieten van de kids. Een dagje uit en ze spelen zoetjes samen. Dan zijn ze even wel heel schattig toch?
  • Met elkaars kids spelen. Even niet op die van jezelf letten, maar volle energie in een andere spruit die wat ouder of jonger is. 
  • Elkaar helpen. Zo stond er gisteravond een van de dames aan de deur, nadat ik haar een paar weken terug vroeg om tips voor de waterpokken. Nu is het daar feest natuurlijk.
  • De leukste anekdotes delen. Zoals Dani die als het aan hem ligt verliefd is op de ene dame en met de andere gaat trouwen. 
  • Oppassen op elkaars kids. Enthousiast pannenkoeken bakken voor allemaal en dan zien dat de kleinste van allemaal nog veel beter kan eten dan die van jou, waarna ze met zijn allen gezellig op de bank ploffen. Toch wel erg gezellig, zo'n huis vol. Voor even dan. 
  • Samen uit eten gaan, met 'toevallig' zo'n speeltoestel erbij. Veel plezier kids, wij vermaken ons wel.
Ik vergeet vast nog een boel dingen waar we met zijn allen goed in zijn. Maar weet dat ik jullie waardeer en mega top vind! Sommige zie ik wekelijks, sommige niet zo vaak, maar dat is natuurlijk onbelangrijk. In ieder geval: bedankt dat je er bent! En als je dit leest, voel je vooral aangesproken.

Waar zijn jullie als mom friends goed in?

You Might Also Like

0 reacties