Kikkererwten curry op een broodje

februari 07, 2017

De heren wilden weer eens iets eten waar ik niks om geef. Vaak willen ze dan pizza, poffertjes en pannenkoeken of wil Martin iets uit de frietpan, terwijl Dani liever een boterham heeft. Ik heb het opgegeven dat we allemaal lekker hetzelfde eten en maak dus wel eens gewoon wat voor mezelf. Gezien ik afgelopen week lekkere cashewnotenburgers had gemaakt voor mezelf op een pitabroodje, had ik nog twee broodjes over van het pak en wat kikkererwten. Daar moest vast ook iets lekkers mee gemaakt kunnen worden. Maar zoals altijd is het in de avond roeien met de riemen die je hebt wat betreft eten spontaan koken, ik heb niet altijd alles in huis wat ze vragen bij een recept. Sterker nog, vaak vervang ik bijna alles in een recept en blijft er maar een half idee over. Zo ook met dit. Maar het was zo lekker dat ik het toch nog even wilde delen.

Kikkererwtencurry
Dit recept is goed voor een portie kikkererwten om twee broodjes mee te vullen. Hij is overigens vegan.

Dit heb je ervoor nodig:
  • 100 gram kikkererwten (uit blik)
  • 2 eetlepel majolijn
  • 1 eetlepel sojamelk
  • 1 eetlepel vocht van de kikkererwten
  • 1 eetlepel currypoeder
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel mosterd
  • Snufje knoflookpoeder
  • Snufje basilicum
  • Snufje cayenne peper
  • Snufje paprikapoeder
  • Snufje djahé
Garnering:
Ik gebruikte twee pitabroodjes, een halve rode ui, wat rucolasla en een halve komkommer in plakjes.


En zo maak je het:
Pak een koekenpan en verwarm hierin wat olijfolie. Doe de kikkererwten in een schaal, voeg erbij het vocht toe, de currypoeder, de helft van het citroensap, de mosterd, de knoflookpoeder, de paprikapoeder en de djahé. Meng de boel goed door elkaar zodat de kikkererwten lekker gekruid zijn. Doe dit in de koekenpan en bak de boel lekker aan.

Doe de majolijn en de sojamelk samen in een kom en roer goed door. Voeg daarna de rest van het citroensap toe, de basilicum, de cayennepeper en een snufje knoflookpoeder. Roer dit lekker tot een smeuïg papje.

Bak de pitabroodjes in de oven, snij ze open en beleg ze met wat rucolasla. Leg er wat ringen van de rode ui in en leg daarop een klein schepje van je gemaakte saus. Doe daarna de kikkererwten erop en doe er nogmaals wat saus op. Garneer de boel nog lekker met wat frisse komkommer plakjes en klaar is je eten. Smullen maar!


Wat is jouw favoriete gerecht met kikkererwten? 

You Might Also Like

0 reacties