Help! Ik heb een pokkenkind

februari 08, 2017

Eergisteravond klaagde hij nog wat tijdens het avondeten. Jawel, dat avondeten. Hij at wat, maar vond het niet zo lekker. Geeft niks, niet alles kan naar je zin zijn. Er gingen nog twee boterhammen naar binnen en een toetje. Hij wreef wat over zijn zij en zei dat het daar jeukte. Ik wreef wat met hem mee en nadat hij zei dat het niet over ging dacht ik aanvankelijk nog aan een pluisje of haartje onder zijn kleren. Een uurtje erna ging hij naar bed en bekeek ik zijn romp. Her en der stonden wat rode puntjes. Ze jeukten zei hij. Ik wist meteen hoe laat het was. Mijn kind heeft waterpokken. 

Nadat Martin een paar weken terug voor ons gevoel spontaan gordelroos kreeg, bleek dat de waterpokken heersten. Gordelroos wordt veroorzaakt door het waterpokken virus. Dat virus draag je gewoon nog altijd bij je als je als kind de waterpokken hebt gehad en kan gewoon weer opkomen. Bij hem werd het getriggerd door een met het virus geïnfecteerd iemand. Waterpokken zijn al besmettelijk in de incubatie tijd die 14 tot 21 dagen duurt. De waterpokken zijn een virus die zich verspreiden door vocht in de lucht. Vaak worden kinderen dan ook al verkouden nog ruim voordat de waterpokken zich laten zien en verspreiden het middels hoesten. Maar liefst 95% van alle kinderen krijgt het waterpokken virus.
Dani heeft her en der wat bultjes staan, met wat lekker insmeren heeft hij nergens last van
Vorige week nog gaf ik aan bij de opvang van Dani dat Martin gordelroos had. Er bleken waterpokken te heersen en het was niks meer dan logisch dat het hierdoor kwam. Dani leek al weken de dans te ontspringen, maar als hij het kreeg dan mocht hij natuurlijk gewoon komen. Je bent al besmettelijk in de incubatietijd. Dani zou dan ook al weken lang allerlei kinderen hebben kunnen infecteren en andersom is dit dus ook gebeurd. De ochtend nadat ik ze vond stonden we dan ook netjes met Dani op de stoep bij de opvang. Maar helaas pindakaas, het beleid zou spontaan veranderd zijn en alsof het een vieze ketter was werd hij naar huis gestuurd. De kleine man voelde zich afgewezen en vertelde de rest van de dag beteuterd dat hij niet mocht komen. Hij stelde me zelfs dat als hij groter had geweest, hij wel gewoon naar school mocht. Maar waarom dan nu niet? 

Ik besloot eens rond te kijken, vond de informatie van hierboven. Over besmetting, maar ook over of hij nog naar opvang zou mogen. Onze GGD (HvB) geeft aan dat dit gewoon mag, mits hij zich goed voelt. In de tijd thuis speelde meneer vrolijk in huis, had geen koorts noch verhoging, at me de oren van mijn hoofd (een bak brinta, 2 boterhammen, een tros druiven en een appel en de lunch moest nog komen). Niks wees uit dat hij niet mocht komen. Helaas besloten zij, zonder enige redelijke vorm dan ook, dat hij niet mocht komen omdat hij waterpokken had. 
Bron: GGD HVB
Hoe gaan ze bij jullie om met waterpokken? 

You Might Also Like

1 reacties

  1. Hier mogen ze ook gewoon heen. maar zelf laat heb ik ze thuis gelaten omdat het blaasjes waren. hij had het virus na tuurlijk al. dus besmettings tijd was al voorbij. maar omdat hij blaasjes had kon het juist wel dat hij weer anderen zou besmetten. want als een blaasje knapt zal die vocht juist wel in speelgoed en alles komen en bedjes. dus ene kant snap ik de opvang wel. maar andere kant hadden ze dat jou gelijk moeten zeggen. nadeel van opvang is dat kinderen allemaal ziektes krijgen die ze anders niet zouden ontvangen op deze leeftijd. ik zou de opvang er gewoon opaanspreken en zeggen wat je denkt. want anders zullen ze de volgende keer met andere gekke dingen weer doen. en kijk goed dat je die dag niet betaald hebt. want hun zeggen jou af dus hoeft die dag ook niet tebetalen meid. ��

    BeantwoordenVerwijderen