Flatlay Fashion

februari 17, 2017

Een flatlay, een woord wat je vaker ziet op social media en wat staat voor een platte weergave van een reeks spullen. In de meeste gevallen zie je dit met kleren en in mijn geval zie ik ze het meeste voorbij komen met kinderkleding. En ik moet ook zeggen, met kinderkleding vind ik ze ook veel makkelijker om te maken. Van Dani's outfits maak ik er ook wel eens, voor op Instagram eigenlijk. En zo krijg je meteen een kijkje van de dingen die Dani bijvoorbeeld draagt. Zijn stijltje, want de meeste dingen kiest hij zelf uit en anders keurt hij het wel goed wat ik haal (keurt hij het niet goed, dan draagt hij het niet... Hoezo een peuter met een mening?).

Meer kidsfashion zien? Volg de tag Kidsfashion voor meer!

Bij deze flatlay koos ik voor de trui van het merk Hux Baby. Een mooie gebreide sweater met beren als full 'print'. Voor wie het merk niet kent, dit is een minimalistisch kinderkleding merk met leuke designs, basic kleuren en fijne modellen.
Ik koos er een broek bij van het merk Name It. Deze broeken droeg Dani vaak, omdat dit het enige merk was wat fijne skinny jeans verkocht, zodat broeken niet als volendammers om zijn kont heen zaten. Geen gezicht vind ik, die brede broeken. Voor mijn gevoel kiezen alle merken ervoor om broeken te maken voor vollere kindjes en hebben we maar weinig keuze. Inmiddels komt er meer keuze op de markt, maar toen ik deze vorig jaar kocht dus nog niet.
Als finishing touch droeg hij er kistjes onder van het merk Dr Martens. Hij koos deze zelf uit bij Kids Love Sneakers. Hij had de keuze uit een 7 paar schoenen, van vrolijke sneakers, toffe gympen tot deze stoere kistjes en hij was heel duidelijk in zijn keuze: deze moesten het zijn.

Bij deze flatlay koos ik voor dezelfde schoenen van het merk Dr Martens. Dani heeft geen bergen aan schoenen, hij groeit namelijk iedere 3 maanden ongeveer uit zijn schoenen en is inmiddels eigenaar van een maat 27. Ik koop liever dan een paar goede schoenen samen met een paar voor het seizoen (regenlaarzen, snowboots of open schoenen) dan een berg flut schoenen die niet goed zijn voor zijn voeten.
De trui scoorde ik afgelopen zomer in de sale bij de H&M. Een koopje van maar €2,-. Een gebreide grijze trui met zwarte boordjes en een spin opdruk van flock. Een vrolijke spin, ondanks dat ik niet van spinnen houd. Dani vond hem geweldig en wilde hem dan ook wel hebben. En voor die prijs hoefde ik hem niet te laten liggen natuurlijk. Hij staat hem super leuk en hij draagt hem dan ook graag.
De jeans zijn misschien wel mijn favoriet! Deze zijn van de H&M, een heel stuk goedkoper dan die van de Name It en ze vallen zelfs nog mooier. Onlangs ontving ik het krantje van ze binnen en zag dat er nog meer kleuren (zelfs zwarte!) in de collectie kwamen in dit model en ook nog eens voor heel fijne prijsjes.

Deze flatlay maakte ik voor Dani's verjaardag al. Hij droeg hier nog maat 26 en had reserve kistjes als schoenen voor de herfst. Normaal droeg hij zwarte Adidas sneakers, maar die had hij aan en wilde hij niet afstaan voor de flatlay. Kan ook toch? Deze waren van de H&M en waren in de sale.
De rest, op het t-shirt na, is ook allemaal van de H&M. De jeans is dezelfde als die hierboven. De blouse is van flanel en heeft een capuchon en vond hij rete stoer. Hij heeft hem alleen weinig tot niet aan, want eigenlijk draagt hij het liefst gewoon geen blousjes. Ik heb dus ook besloten ze niet meer voor hem te kopen, mega zonde is dat. De sokken zijn er trouwens ook van en zaten in een 5 pack sokken. Met blokjes, streepjes en effen zwarte sokken. Super leuk wanneer je de strakkere pijpjes in de sokken doet en daarover de kistjes weer. Sokken wat af laten zakken er na en klaar is kees.. uh.. Dani. Zo blijven de benen extra warm, verbloem je eventueel wat te korte broekspijpjes (iets wat bij ons nu aan de orde is. Ik vrees dat zodra hij nieuwe schoenen nodig heeft en voor lagere schoenen gaat, we dringend nieuwe broeken moeten halen).
Het t-shirt komt van het merk Zreefer. Het was een effen t-shirt uit hun basics lijn, met een geweldig fijne pasvorm. Lang en smal. Net wat Dani nodig heeft natuurlijk. Ik bedrukte hem zelf met een stoere 'Young, Wild & Three' print, speciaal voor zijn derde verjaardag. 
Shirtjes kun je door mij ook laten bedrukken op aanvraag, dit shirt, en vele andere voorbeelden, staan in mijn online 'portfolio'. Maar ook voor andere textiel gerelateerde dingen, naaien, bedrukken of borduren, kun je bij mij terecht. Even een berichtje sturen en we komen er samen wel uit.

Maak jij wel eens een flatlay?

You Might Also Like

0 reacties