Een nieuw leven voor je kinderkleding

februari 05, 2017

Onlangs werd ik benaderd door Masja om een review te schrijven voor haar webshop. Via Merkkleertjes.com verkoopt zij tweedehands dames en kinderkleding, zowel via haar webshop als bij haar thuis in Den Bosch. En met name de laatste categorie is waar wij om gevraagd werden. Dat kinderen duur zijn weten we allemaal wel. En dat ze zo uit hun kleren zijn gegroeid natuurlijk ook. Verslijten zit er de eerste jaren niet bij. Wanneer je weg bent van merkkleding voor kids, heb je vast al gemerkt dat deze natuurlijk hartstikke duur zijn in de winkel. Of je deze nou gekocht hebt, maar niet zomaar weg wilt gooien, of wanneer je niet voor de volle mep deze kleding toch wilt kopen, kun je terecht bij Merkkleertjes.com.


Masja zou ons een item opsturen wat voor Dani is, deze mochten we afgelopen week ontvangen. En ondanks dat ik heb gepraat als brugman, Dani blijft een ventje met een eigen mening en weigerde hem aan te doen. We ontvingen een spencer van het merk United Colors of Benneton in maat 2-3 jaar. Hij oogt ruim te vallen en is wat dat betreft prima op Dani zijn maat uitgezocht. Dani draagt een 98-104. Waar Merkkleertjes.com staat voor items die nieuw zijn of nog in nieuwstaat verkeren, is dat ook echt aan dit item af te zien. Zoals je ook op de foto ziet, ziet hij er super uit.

Het ziet er echt uit als nieuw!

Als ik het waslabel van binnen bekijk, zie ik dat hij wel een keer gewassen is, maar dat is echt niet meer dan twee keer. Ik gok eigenlijk op een keer. Veel ouders wassen de kleding vaak voor het dragen al een keertje uit. Ik vraag me zelfs af of het überhaupt een keer gedragen is, zo netjes is hij! Wat dat betreft staat ze dus echt vol achter haar shop, het leveren van items die nieuw zijn of in nieuwstaat.


Dani wilde hem nog wel een keer laten zien, nadat ik maar liefst 3 dagen op hem in heb gepraat. Aantrekken was echt te veel, maar dat heeft hij altijd gehad met deze items. Of het nu spencers zijn of gilets... Zelfs een blouse is te veel naar zijn zin. Ik had wel gehoopt dat hij hem op zijn minst aan wilde doen, ik weet namelijk zeker dat hij super gaat zitten. Wat dat betreft heeft Masja ook duidelijk ervaring in hoe kleding valt.

Bij de spencer zat ook een lief handgeschreven kaartje met daarbij een gelukspoppetje. Deze stuurt ze met iedere bestelling mee. De maya's gaven deze gelukspoppetjes als cadeau aan hun dierbaren. Deze dien je onder je kussen te leggen, zo nemen ze je zorgen weg. Een prachtige gedachte die een zeer positieve vibe meegeven aan je order.


Zelf ben ik enorm voorstander van het kopen van tweedehands kleding. Het heeft natuurlijk voordelen. Zo is het goed voor het milieu om te recyclen. Er wordt op deze manier minder kleding weggegooid. In theorie zou je zelfs kunnen hopen dat als iedereen dit doet, er ook minder geproduceerd hoeft te worden. Het kopen van tweedehandskleding scheelt in de portemonnee. Je kinderen groeien er snel uit en zeker wanneer je niet voor een standaard Zeeman item wil gaan, kost het je haast een vermogen om genoeg voor iedere maat te hebben, zonder bijna iedere dag alles opnieuw uit te moeten wassen. Waar kinderen spelen wordt er geknoeid natuurlijk, maar dat hoef ik niemand uit te leggen. Bij Merkkleertjes.com kun je zelfs voor maar €1,- al leuke kleertjes scoren.

Tweedehands kinderkleding kopen heeft voordelen

Als je graag op de hoogte gehouden wil worden kun je gaan voor de nieuwsbrief op hun homepage, of like gewoon simpel hun facebookpagina! Zo kun je mooi mee in de gaten houden wanneer er nieuwe items toegevoegd worden aan de webshop. Want staat het er vandaag niet bij wat je zoekt, dan kan het er zomaar morgen wel bij staan.

Zie jij al leuke items voor jouw kids bij Merkkleertjes.com?

You Might Also Like

0 reacties