Denk zwart

februari 03, 2017

Pas geleden moest het er van komen, ik werd gevraagd om te gaan zwemmen. Mijn zwemkleding van bijna 25 kilo eerder was overduidelijk te groot, maar ik besloot toch ermee naar het zwembad te gaan. Bij gebrek aan beter zeg maar. Met rustig aan doen moest de boel er vast wel in blijven zitten. Enne... dat ging wat meer mis dan gehoopt. Iemand hielp me nog met de bandjes aan de achterkant, mijn broekje hing gevouwen om mijn billen en het ding was gewoon veel te groot. Ik moest al eens bh's gaan kopen en vond daar al weinig aan, maar helaas moest ik er dus ook aan geloven om nieuwe zwemkleding te gaan halen. En om je uit de droom te helpen, nee, ik kocht geen fancy bikini. Het moest een badpak worden. Ik sleurde mijn moeder mee, liet Dani thuis bij zijn vader en ging op weg naar mijn missie voor een nieuw badpak. En nadat dat gelukkig lukte, keek ik nog even verder rond. Met een zeer minimale kledingkast zoals gezegd en daarin nog een aantal items die eigenlijk te groot zijn en nog vervangen moesten worden, stapte ik een willekeurige winkel in.

Nadat ik snuffelde in de kortingsrekken, je bent Nederlander of niet hè, vond ik wat fijne basics. Wie meer heeft gelezen op de blog weet inmiddels wel dat ik weg ben van basics. Het was rustig in de winkel en de verkoopster liet mij nog wat meer basics zien en vroeg me welke kleuren ik graag droeg. Tja... zwart dus. En voor het geval je het echt gemist hebt, ik draag inmiddels (met een zielige testfase van max een half jaar) alweer 17 jaar zwart, met zwart, een beetje grijs, zwart, soms een tintje wit, nog meer zwart en zwart. En vergeet zwart niet. En het liefst basics.
Om je beeld even compleet te maken (ik ben te lui geweest een foto te maken van mijn outfit of the day), ik droeg de volgende items: een handige top, vestje erop, fijne jeans, laarsjes en een winterjas. En dat was dus zwart, zwart en zwart. En toen viel de vraag en werd het eigenlijk een vragenstorm. 'Is dat niet saai? Alleen maar zwart'. En daarop volgde onder andere 'Wat draag je dan zoal?'.

Nee, zwart is niet saai en ik draag echt van alles. Er is gruwelijk veel te vinden in zwart en zelfs in basics is nog veel verschil. Even wat voordelen op een rijtje van het enkel dragen van zwart:
  • Zwart past altijd bij elkaar. Je kan dus moeiteloos alle items met elkaar mixen om er alle dagen anders uit te zien. Geen gedoe met kleuren die niet staan. En mensen zien dus ook minder snel als je bepaalde items wat meer draagt. Stel dat je spontaan roze schoenen koopt, dan valt het direct op wanneer je roze schoenen aan hebt, met altijd zwarte schoenen is dat weer anders. 
  • Zwart staat altijd. Wie ik het ook zie dragen, van een mega lichte huidskleur (net als ik, ik geef bijna licht in het donker) tot een zeer donkere, van jong tot oud, iedereen staat het mooi. Mits uiteraard wel gewoon netjes passend. Het model hierin is veel belangrijker. 
  • Zwart is makkelijk in de was. Laten we even lui denken, hoe makkelijk is het dat alle dingen gewoon bij elkaar in de machine kunnen (mits niet te warm gewassen!). Geen denken aan uitlopen, lichte kleuren, donkere kleuren etc. 
  • Zwart is zowel stoer, sexy, netjes, casual etc. Zwart kan bij iedere stijl. Zo kan je de ene dag heel netjes de deur uit gaan, maar de dag erop lekker stoer. De meeste items kun je gewoon lekker in door dragen, door te combineren wordt het anders. Draag die skinny eens met een hak en een mooie nette top dan oogt hij compleet anders dan met een stel rijglaarsjes en oversized t-shirt. Allemaal zwart, totaal andere look. 
Uiteraard zou het saai zijn als je alle dagen items van dezelfde materialen draagt of zelfs compleet hetzelfde. Dezelfde skinny drie keer in je kast, dezelfde tops, dezelfde vestjes. Het leuke ervan is dat je veel kritischer mag kijken in een winkel wanneer je het liefst zwarte basics draagt. Alle kleuren kun je skippen en je gaat meer kijken naar de materialen, vormen en pasvorm. De details van shirts. Een strak tricot t-shirt oogt totaal anders dan een losser t-shirt van satijn. 

Waar ik mee de deur uit ging? Met een losgebreid, bijna fluffy, baggy capuchonvest en een viscose, licht ruw aanvoelend, soepelvallende top met zeer korte mouwen, splits aan de zijkant en een rond lopend voor-en achterpand, plus een keyhole met knoop aan de achterkant. Klinkt dat saai? Zeker niet!

You Might Also Like

0 reacties