5 dingen die ik niet kan missen

februari 19, 2017

Tijdens mijn opruimwoedes kom ik een berg met spullen tegen die ik prima kan missen. Ik heb een basic en minimale garderobe, geen bergen met prullaria door het huis en geen honderden gadgets. Toch zijn er altijd dingen die ik niet zou kunnen missen.

1. Bed
Op nummer 1 staat het bed! Echt, een nachtje op een opblaasmatras of op de bank? Echt niks voor mij. Van slapen komt dan niks terecht en ik word helemaal stijf wakker. Op vakantie neem ik ook graag mijn eigen kussen mee om het iets comfortabeler te maken, al mis ik dan mijn bed echt enorm. Eenmaal thuis plof ik er dan ook met liefde weer in. In dezelfde zucht horen dus ook mijn kussen en mijn voedingskussen. Dat laatste ding begon ik mee te slapen toen ik pas 11 weken zwanger was en sindsdien slaap ik er nog steeds mee.


2. Laptop
De huidige laptop heb ik alweer heel wat jaartjes, ervoor had ik nog een computer (zo'n dikke kast ja!). En ik gebruik mijn laptop dagelijks. Ik werk erop, ik blog erop, ik speel er spellen op (hele oude, die nog steeds leuk blijven natuurlijk) en ik zoek er wat op rond op het internet. Persoonlijk vind ik werken op een laptop veel fijner dan een tablet. Sterker nog, ik weiger zelfs te mailen met mijn telefoon. Ik ontvang ze er wel mee, in zeer vertraagde toestand, maar ik mail er nooit mee terug. Zeer onhandig allemaal. Doe mij maar lekker die laptop, die dan zelfs ook mee gaat op vakantie. Al was het maar om wat met foto's te doen, dingen online te gooien of nog even te werken (op vakantie? Ja, ik werk gerust door op vakantie, zelfs vanaf het terras).

3. Auto
Noem me een luxe beest, maar die auto kan ik eigenlijk niet missen hoor. Wie weet moet ik hem binnenkort wel gaan missen en daar denk ik dan ook al rijkelijk over na. Hoe los ik het op? Hoe ga ik alles plannen? Natuurlijk is er een fiets, maar die moet dringend nagekeken worden. De ene keer fietst hij prima, de andere keer is het alsof je niet vooruit komt en fiets hij absurd zwaar, zonder dat er iets aan veranderd is. Niet handig wanneer je een kind en spullen mee wil nemen. En wat dacht je van de boodschappen? Ons Pukkemuk abonnement kunnen we dan ook niet meer gebruiken, dat is een half uur fietsen geeft Maps aan, maar ik gok nog veel langer om eerlijk te zijn (wind tegen, kind achterop). Maar ook de zoektocht naar een nieuwe baan maakt het niet makkelijker, want zonder auto ben je echt enorm beperkt. En dan ook nog, eerst Dani wegbrengen naar een opvang (waar?!) en dan weer door. Dat kost zo'n berg tijd extra en dus ook geld extra aan opvangkosten, dat het eigenlijk niet meer te doen is.

4. Naaimachines
Sinds een aantal jaar zijn die echt niet meer te missen hoor, mijn naaimachines (en ook lockmachine, borduurmachine en snijplotter). Ik maak echt een berg spullen, voor m'n werk, maar ook privé. Voor Dani maak ik een berg kleren, voor mezelf wil ik nog wel eens kleren vermaken, maar ook voor familie en vrienden maak ik dingen. En dat borduren en bedrukken komt ook veelvuldig voor. Leuk als cadeau, aankondiging, maar ook voor jezelf. Er liggen nog wat leuke stofjes klaar voor komende zomer voor Dani en er liggen 7 gastendoekjes klaar waarop de dagen van de week komen (in opdracht).
Dit waren wat items voor Dani van afgelopen zomer. 

5. Telefoon
Goed, voordat iedereen zich al af ging vragen waar hij bleef. Ik kan stiekem ook niet zo goed zonder mijn telefoon. Dat ding is handig om vlug dingen op te zoeken, contact te hebben met vrienden en familie, spelletjes (noem me gek, maar Pokemon Go heeft de Gen2 uitgebracht!) en hij fungeert zelfs als stappenteller. Zelfs Dani vindt het wel makkelijk, om toch nog even een filmpje te kijken, met zijn vader te videobellen of om foto's te maken (of laten maken van zichzelf, wat hij ook nog steeds leuk vindt). Kortom, niet te missen dat ding.

Wat kun jij nou niet missen?

Deze blog is geschreven vanuit een artikelonderwerp 'Vijf dingen waar ik niet zonder mee kan' vanuit de 30 days blog challenge van Hare Maristeit. Iedere zondag lees je een artikel bij mij op de blog die ik schrijf vanuit een van de 30 onderwerpen die er staan bij de challenge. Wil je meer artikelen lezen die ik schreef van deze challenge, kijk dan eens hier: 30 days.

You Might Also Like

0 reacties