Zachte dromen op de maan

januari 05, 2017

Afgelopen week ontving ik spontaan een cadeautje van Claudia van Mevrouw Schaap. Ik schoot nog vlug een foto van het kaartje, terwijl Dani hem vasthield voor dat hij het volledige kaartje verfrommelde en kapot scheurde. Zie hier de pre-molestatie foto: Cadeautje! En dat cadeautje, dat was niet zomaar een cadeautje. Ik gaf er al een sneakpeek van met de nieuwe start van de 365 days challenge, maar nu ga ik je echt laten zien wat ik heb ontvangen. En vooral ook: wat ik er nu werkelijk van vind!


Witlof for Kids - Dekbedovertrekset Moon
Het enige eenpersoons dekbedovertrek uit de collectie van Witlof for Kids! Het is een mooie poplin katoenen set. Poplin is een platgeweven stofsoort, die door de weving lekker zacht is, mooi dun en soepel, maar vooral ook erg sterk. De bovenkant van zowel de overtrek als de kussensloop hebben de zwart-witte 'Moon' print. De onderkant is okergeel, evenals de bies rondom de items. Deze bies is echt een mooie extra aan de gehele set, een subtiel kleuraccentje wanneer je de onderkant niet ziet. Net dat beetje extra werk en aandacht is eraan besteed.

Ook leuk om te lezen: Webtip Mevrouw Schaap


De kussensloop, zoals je hierboven ook uitgelicht ziet, bevat dus die mooie bies rondom. De hoes heeft een diepe enveloppe sluiting, waardoor je dus niet snel je kussen eruit verliest. Iets wat onze kleine man nog wel eens overkomt als hij ligt te draaien in bed. Dat zal met deze sloop in ieder geval niet gebeuren! Zie je ook het mooie 'Moon' design? Een vrolijk en speelse print, maar toch mooi monochrome. Op onze monochrome kidsroom staat dat natuurlijk mooi en het kleine beetje kleur contrast laat hem nog extra opvallen. 


Het dekbedovertrek zelf heeft een speciale tuck-inn techniek. Een wat? Aan de onderzijde van de overtrek zit een elastiek verwerkt en een omslag voor om het matrasje. Voor het opdekken voelt het voor jezelf alsof je aan de onderkant dus een matrashoes plaatst. Het zit mooi om het matras en zorgt er voor dat ze, of in ons geval dus Dani, het dekbed niet zomaar loswoelen en verstrengeld raken in het dekbed. Of koude voeten krijgen bijvoorbeeld. 

Tijdens het opdekken werd ik overigens verrast door nog een set drukkers aan de binnenkant. Ik verwachtte deze eigenlijk niet eens, gezien de onderkant terug slaat onder het matras. Maar ook aan een sluiting is gedacht bij deze overtrek. Zo blijft het dekbed nog beter op zijn plek in de hoes. 


Zei ik al dat de overtrek heerlijk zacht is? Dat komt natuurlijk door het poplin katoen, maar ook doordat alles gemaakt is van eco katoen. Je weet wel, iets waar ik wel fan van ben. Gemaakt zonder schadelijke stoffen voor, tijdens of na het productieproces. Net dat beetje beter voor de wereld. En voor de kids natuurlijk. 


Terwijl ik het bed aan het opdekken was om het op de foto vast te leggen, was Dani alvast overtuigd dat hij wel eens even ging poseren ervoor. Zoals hierboven dus twee keer te zien is. Lekker over geposeerd doen alsof je slaapt natuurlijk! 


En wat vinden we er nou eigenlijk van? 

Naast dat ik compleet verrast werd door het enorm lieve cadeau van Mevrouw Schaap, bleek ook Dani volledig positief verrast. Zijn grote ogen verraadden hem meteen toen we de doos open maakten en de cadeau verpakking eraf haalde. Na het opdekken werd hij nog vrolijker, of het niet al avond was en hij kon gaan slapen? Eenmaal dat zijn vader 's avonds thuis was, was hij niet te houden en moest het laten zien. Hij vindt het een hele gave set om te zien en was dan ook helemaal in zijn nopjes ermee!


Zelf vind ik de set ook geweldig mooi, maar toegegeven: in het echt is hij nog veel mooier dan op de foto. Hij werkt super praktisch met het tuck-inn systeem, de extra grote overslag bij de kussensloop, de mooie biesjes rondom. Het is echt een geweldig mooi en luxe set die alle verwachtingen deed overtreffen. En gezien dit een eenpersoons overtrek is, gaat Dani er nog jaren plezier van hebben! Voor het geval je het namelijk niet gezien had, Dani slaapt nu nog op een peuterbed, die we vorig jaar kochten toen hij al sneller toe bleek aan een groter bed dan we hadden verwacht. Een eenpersoonsbed paste alleen niet in het kamertje waar hij toen lag. Wel besloot ik de stap naar een peuter-dekbed over te slaan en ben direct van een ledikant-dekbed doorgegaan naar een eenpersoons variant. 

Dus mocht je twijfelen over deze overtrek, ik kan je volmondig zeggen: ja! Wat een geweldige overtrek set is dit. En als je hem dan toch gaat halen, kijk dan eens bij Mevrouw Schaap, waar hij in de collectie zit. Of je gaat natuurlijk gezellig langs in haar mooie winkel in Leiden en ervaar de collectie in het echt. Niks leukers dan dat toch?

You Might Also Like

0 reacties