Winter Wonderland

januari 19, 2017

De temperaturen stijgen en de sneeuw verdwijnt bij ons uit de tuin, uit de straat en zelfs uit het dorp. Erg jammer natuurlijk! Zoals je eerder las ben ik wel fan van de witte gloed die het land krijgt als het gesneeuwd heeft. Een betoveren, koud, laagje dat de omgeving bedekt en haar er nog mooier uit laat zien dan anders. Maar de sneeuw verdwijnt langzaam en de gewone omgeving laat zich weer meer zien. De grijze tegels, het grauwe asfalt en de bomen die hun blaadjes hebben laten vallen. Alles is gewoon kaal.

Ook leuk om te lezen: Let is snow, let is snow

Tot ik met de auto weg moest. Het gehele dorp bevatte geen sneeuw meer, op wat uitgezakte sneeuwpoppen na die nog niet volledig gesmolten waren. Ik reed net wat anders dan normaal en belandde spontaan nog in een stukje winter wonderland! De weilanden vol sneeuw, de bomen zelfs nog wit. Ik besloot snel naar huis te rijden om mijn camera te halen. Ondertussen vroeg Dani of we dan ook meteen met de pont gingen varen. Hier in de omgeving varen er meerdere. Echt een dagje uit voor hem. En zo gingen we weer op weg naar dat kleine stukje winter wonderland in het naastgelegen dorp, waar de sneeuw er nog prachtig uit zag rond de dijk. Waarom het enkel daar nog zo mooi wit was en verder niet? Ik weet het niet. Het leverde in ieder geval deze prachtige plaatjes op.



Een prachtig weiland bedekt met sneeuw, de bomen nog een ijzige gloed, de sloot half bevroren en er kwam zelfs een zonnetje kijken. Dat zonnetje gaf trouwens geen warme gloed over het land maar leek wit/blauwig te zijn in de lucht. Er hing een redelijke mist overigens, waardoor het landschap nog mooier over leek te lopen van de wit besneeuwde weilanden tot een wit-grauwige lucht.
Ook stonden er nog bomen volledig bedekt met ijzel, waardoor ze nog meer bijzonder werden door hun wit geworden takken. Sommige sloten waren niet meer zichtbaar, sommige volledig dichtgevroren en wit gesneeuwd. Bij een andere zag je nog wel het water, met een ijslaag erover.



Een klein bijzonder stukje om nog even doorheen te rijden en vast te leggen. Een klein puntje geluk om naar terug te kijken. Heb je al mogen genoten van de sneeuw?

You Might Also Like

0 reacties