Weekly #22

januari 23, 2017

De week is weer om en dus neem ik je weer mee naar onze afgelopen week. Nieuwsgierig naar hoe onze week eruit zag? Lees dan lekker verder.

Maandag
Dani wilde nergens heen, hij wilde thuis spelen. Prima! Terwijl hij lekker aan het spelen was, maakte ik een ronde door het huis met een stofdoek en later ook een sopdoek. Opgeruimd staat netjes toch? Of ik hem nog even op de foto wilde zetten... Maar ik mocht er maar twee maken. Kleine onderhandelaar ook. Afijn, twee foto's dus, waarvan ik deze te leuk vond om niet te laten zien. Overgeposeerd? Ja, dat wel. Maar ook wel erg leuk.
In de avond ging ik er nog alleen op uit en sprak af bij Wieke om mee verder te bouwen aan haar website. Ik heb er altijd veel plezier in om van alles te rommelen met websites. Even heel wat anders dan peuterpraat overdag.


Dinsdag
Dani ging deze ochtend voor het eerst naar de opvang op dinsdag. Een andere groep met oudere kindjes, waar hij hopelijk beter op zijn plek viel. Nog een tikje eigenwijs, maar hij trok volledig het voortouw begreep ik. Hij vond het mega leuk en was er dan ook flink enthousiast over dat hij op een andere dag mocht gaan. Al merkte ik bij het ophalen wel dat het toch wennen is geweest en moest hij zich even ontladen met een driftbui. Adem in...
In de middag was Martin thuis van het werk en gingen we met zijn drieën naar de Efteling. Op de foto hangt hij in het raampje, te zwaaien dat ik een foto moest maken.

Woensdag
We vonden onderweg een prachtige plek vol bedekt met sneeuw. Ik had mijn camera bij en schoot er wat kiekjes van. Je ziet die overigens hier: Winter Wonderland. Daarna zag Dani nog een bord bij de veerpont staan en hij vertelde me het volgende. 'Mama, daar mag je niet gaan zwemmen met de auto.'. Dan weet je het alvast.

Donderdag
Tijd voor de boodschappen! Alvast een boel binnen gehaald voor de verjaardag, de recepten die ik ga gebruiken voor de taarten zijn uitgeschreven en allerlei andere handige en lekkere dingen zijn ook gehaald. Stiekem hoopte ik al dat het zo ver was dat ik al die taarten kon gaan maken, maar helaas. Nog een weekje wachten voor ik aan de slag kan.
Wat die foto hier doet? Siep leek zich die ochtend echt af te vragen waarom ik uit bed ging, ze danste in het rond op mijn voeten en duwde zich op mijn scheenbenen in de hoop dat ik er niet uit ging. Lekker warm bij de onderdaan (baasje is wat overrated), maar helaas, ik ging eruit.

Vrijdag
We gingen een dagje naar mijn moeder toe. Even eruit, even een andere omgeving dan thuis. Dani besloot verstoppertje te gaan doen. Eerst ging hij tellen en vond me maar niet, terwijl ik in de keuken zat achter een stoel en in een breuk lach dat hij totaal niet naar die hoek had gekeken. Daarna verstopte hij zich op aanraden van mijn moeder 'Niet aan de kabels zitten hoor' en liet hij zich voor de grap af en aan zien door zijn voet in de lucht te steken 'Joehoe! Ik ben hier'. Hij vindt het leuker om zelf te zoeken dan zich te verstoppen en verklapt dan ook graag zijn verstopplek.

Zaterdag
We gingen Dordrecht in en zagen een aantal toffe winkels. Ik belandde bij Kind Zo Blij die daar dus zit, een paar deuren verder van Vreeken's Zaden. Voor Dani scoorde ik voor het komende seizoen deze mooie regenlaarzen van Bergstein. Ze gaan uit de collectie begreep ik, echt mega zonde! Dus voor de monochrome liefhebbers, scoren daar! Martin snuffelde, voor mijn gevoel dan, een eeuwigheid bij Vreeken's en kwam vol met nieuwe ideeën weer naar buiten. In die straat zat nog een winkeltje met kinderspullen waar Dani overtuigd was dat hij alles van Brico wel wilde hebben. Voor het geval je het niet weet, Brico zijn houten treinen. Dani's kamer staat vol met houten treinspullen en hij is er compleet verzot op. Zijn favoriet? Geen grote doos, maar een mini verpakking met een ouderwetse stoomtrein!

Zondag
Deze zondag startten we rustig op nadat Dani gisteravond met koorts naar bed is gegaan. Deze was in de ochtend weg en na een rustige start zijn we nog even voor een frisse neus gegaan in de middag. Bij thuiskomst gegaan voor een broodje pompoen burger en na afloop zelfgemaakte mini appeltaartjes als toetje. Jum!

Hoe zag jouw week eruit?

You Might Also Like

0 reacties