Weekly #21

januari 16, 2017

De week is weer om en dus zoals alle maandagen geef ik weer een overzicht van onze afgelopen week. Eentje met sneeuw, werken en heel veel thuis zijn. Saai? Wel nee, ik had het nog flink druk.. thuis.

Maandag
Na een hele ochtend thuis gewerkt te hebben, zou ik in de middag Wieke van Hoeke Fotografie op weg helpen om haar template te installeren en aan te passen. De tijd vloog een stuk sneller dan verwacht, de basis stond er en Wieke zou wel aan de slag gaan met de rest zei ze. Inmiddels staat er alweer een nieuwe afspraak, zodat we hem samen af gaan ronden en ze echt mag shinen met een nieuwe site.


Dinsdag
In de ochtend had ik het gesprek bij de opvang van Dani. Hieruit kwam naar voren dat ze overtuigd zijn dat hij in ieder geval flink voorloopt en voorzichtig werden de woorden 'hoog begaafd' genoemd. Ze mogen dit officieel niet vaststellen zei ze, waarbij ze uitlegde dat ze daarom zo voorzichtig erover was. Het advies kwam neer op het volgende: laat hem testen door een juiste instantie die je daarna kan begeleiden in keuzes voor de basisschool. Ze gaf aan dat hij op dit moment al zwaar aan het onderpresteren is op de opvang en hij naar een andere dag nu gaat, zodat hij beter ondersteund kan worden, voor zover dat in hun vermogen ligt.

Woensdag
Op de woensdag ben ik na het werk richting mijn moeder gereden, waar Dani heerlijk heeft gespeeld en wij een wat rustige dag hadden. Ook kwam mijn blog online over al die goede voornemens, waar ik niet aan doe, maar je wel tips voor geef. Althans, voor de meest gebruikte goede voornemens dan: afvallen en bewegen.

Donderdag
Tijd voor de booschappen! Echt een huismus, als je dat zo leest. Braaf alle weken op donderdag boodschappen doen. Ik haalde alvast wat dingen in de aanbieding voor de verjaardag en bleef braaf binnen budget (die ik mezelf op gelegd heb, niks van nodig hoor, maar een maximaal bedrag geeft ook plek voor keuzes, want eten hebben we toch wel). Nadat ik de boodschappen had gedaan hebben we het huis eigenlijk niet meer verlaten. Ik werkte nog wat in huis, deed wat aan het huishouden en Dani speelde er lekker op los binnen. Speelde draak bijvoorbeeld. Hij vroeg nog net niet of hij zijn carnavalspak uit de kast mocht halen voor onder zijn pantoffels.

Vrijdag
Al vroeg in de ochtend ging Dani met Martin sneeuwpoppen maken in de tuin en op de slee naar de opvang. Ons dorpje was omgetoverd tot een winter wonderland, zoals half Nederland. Na het ophalen wilde hij per se nog meer sneeuwpoppen maken, maar bij ons was de sneeuw dus al op. Hij besloot dat dat wel bij de ouders van Martin kon, waar we die avond ook uitgenodigd waren om te komen eten. Dani bouwde een design sneeuwpop (men neme een wasteil, vult deze en zet die sneeuw steeds op elkaar). Veel mooier dan zo'n pop met een paar grote hompen ijs zoals ik ze poogde te maken. 'Mama kan er niks van' en dus besloot ik vanaf de warmte toe te kijken hoe hij aan de slag ging, om daarna nog naar huis te gaan om te werken en later weer terug te keren.

Zaterdag
Met al dat koude weer was het wel tijd voor een extra verwennerij van chocomelk met mini marshmallows. In de middag besloten we nog wat laatste boodschappen te doen voor de verjaardag en moesten we nog last minute een cadeau halen. Eentje waarvan ik al heel de week zei dat ik dát wilde gaan halen, maar het kwam er niet van. Afgelopen week was ik net een mini kluizenaar en kwam amper buiten. 's Avonds hadden we een verjaardag waar ik dat cadeau weer achterliet en kwamen we een tikje laat thuis (zeg maar gerust na 2 uur 's nachts). En Dani? Die was lekker uit logeren.

Zondag
Na iets te lang uitslapen zijn we Dani gaan halen, wilde Martin kijken bij een tuincentrum waar we uiteraard niks kochten en zijn we daarna nog naar Pukkemuk gegaan op Dani's aandringen. Hij vindt het spelen daar heerlijk en met een abonnement is dat natuurlijk makkelijk ergens wel in een dag in te plannen. Eigenlijk wilde ik in de avond nog even op de bank ploffen, maar om een of andere reden kwam het daar weer eens niet van.

Dit was onze week. Hoe zag jouw week eruit?

You Might Also Like

0 reacties