Weekly #19

januari 02, 2017

De week is weer om en dus heb ik weer een nieuw weekoverzicht voor je klaar staan. Deze staat helemaal in het teken van kerst, dagjes uit en oud en nieuw. Want ook het nieuwe jaar luidde zich in tijdens deze week.

Maandag
Tweede kerstdag zijn wij bij mijn schoonouders gaan eten. We schoven aan voor de lunch, gingen daarna nog even naar de winkels en in de avond werden we weer verwacht voor het avondeten. Zo'n dag is natuurlijk snel gevuld, maar wel genoot ik nog van mijn koffie met hazelnoot smaak (die eruit zag als thee trouwens... hoe zetten die Engelsen die koffie dan toch?).


Dinsdag
Vandaag bracht ik Dani al vroeg naar mijn ouders, die met hem een dagje weg gingen naar mijn zus. Ik had in de middag namelijk afgesproken met Layla voor een high tea in Rotterdam, als verjaardagscadeau. Een vegan High Tea bij The Tea Lab. Toegegeven, ik viel nogal uit de boot daar, ik heb geen gemiddeld instagram uiterlijk (lang, dun, lang geblondeerd haar, nep leren jeans... Echt zo'n 'pinterestperfect' plaatje). We genoten van al het lekkers, soep, thee, brood, beleg, zoete deegballetjes, yoghurt met fruit. De taartjes en het bananenbrood hebben we in een doggybag mee naar huis gekregen, aangezien het echt te veel was voor die middag. We verkenden Rotterdam nog wat, al was het voor mij meer verkennen dan voor haar. Eind conclusie is natuurlijk: er is niks leukers dan een dagje uit herinneringen maken met vrienden! Dank je wel nog voor deze toffe dag Layla.

Woensdag
Deze quote plaatste ik op instagram, als grapje uiteraard. Maar met dagenlang eten op de planning zou het zomaar kunnen. Van vrijdag t/m dinsdag hadden de agenda punten met eten te maken gehad...
Voor de woensdag zelf hadden we afgesproken met vrienden voor een dagje Efteling met de kids. Ondanks de doordeweekse dag was het drukker dan verwacht, zelfs de Efteling leek dit niet verwacht te hebben. Dus veel attracties hebben we niet gehad, maar de kids hebben genoten met zijn allen. En dat is het belangrijkste natuurlijk. We zijn door het sprookjesbos gelopen en zagen de nieuwe Roodkapje. Deze leek exact op die ervoor stond. Gelukkig maar. We bezochten natuurlijk de Diorama, want Dani is vol fan van de treintjes. En nog een aantal attracties en speeltuintjes. En waar zo'n dag voorbij vliegt, bekeken we ook nog Aquanura, die deze keer een andere show had dan ik voor het laatst gezien had. En bij de uitgang bekeken we natuurlijk ook weer de show in het hoofdgebouw. Dani lag uiteindelijk om half 10 's avonds pas in bed, maar voor een keer moet dat wel kunnen natuurlijk.

Donderdag
Dit was de eerste dag deze week dat we weer een redelijk normaal ritme hadden. De boodschappen werden gedaan en opgeruimd, we hadden onze gewone wandeling naar het centrum hier en een lekkere bak thee naderhand. In de avond was het zo mistig dat we met Dani te voet langs mijn schoonouders zijn gegaan, zodat Dani even van de mist kon genieten. Hij vond het maar wat bijzonder! Dit kaartje schoot ik voor een nieuw artikel wat binnenkort online komt. Het is een kaartje uit de collectie van Liefs van Bri.

Vrijdag
Deze vrijdag zette ik alvast wat dingen klaar voor oud en nieuw, zoals dit leuke stukje chocolade wat we van mijn ouders kregen. De bonbons ernaast zaten erin. Gezellig voor op tafel. Ook zocht ik bij mijn ouders thuis door oud speelgoed van mezelf en nam wat mee voor Dani. Een roze barbie auto bijvoorbeeld. Ja hij is roze, maar Dani is gek op auto's en de kleur maakt hem echt niks uit.
In de middag ging ik met vrienden zwemmen, waar Dani heerlijk genoot en de grote held uit ging hangen. Maar uiteindelijk was hij zo moe van alle dagen, dat we eerder naar huis zijn gegaan. Eenmaal bij de auto zag ik ook nog het appje van mijn moeder staan, dat ik nog even langs moest komen. Daar stond nog een kerststukje op mij te wachten. In de avond nog een avond vol kaarten bij mijn schoonouders, waar we Dani ook te slapen achter lieten. De wandeling naar huis breidde we nog wat uit, tot een wandeling van zo'n 8 kilometer. Een frisse, maar heerlijke wandeling.

Zaterdag
Bij het ophalen van Dani werd ik door mijn schoonmoeder verrast met een bosje bloemen. Daarna haalden we nog wat dingen voor Siep en Gaia en haalden we oliebollen in de Reeshof. Nee, niet die volgens de krant uit waren geroepen als de beste uit de omgeving. Daar stond zo'n bizarre rij voor de deur. We haalden ze bij een supermarkt daar. En ze waren ook erg lekker hoor. Dani lieten we nog even heerlijk spelen bij Pukkemuk, de laatste keer van het jaar. Tegen de tijd dat het vuurwerk kwam en het nieuwe jaar werd ingeluid, haalden we Dani uit bed. Hij mopperde flink, ik gok dat als hij 'rot op' had gekend, dat hij het had gezegd. Toch haalden we hem eruit, want hij wilde per se met kleren en al aan naar bed, zodat we hem er echt uit zouden halen om het vuurwerk te kijken.

Zondag
En om het nieuwe jaar in te luiden, staken we dus na middernacht sterretjes af bij de voordeur, terwijl we genoten van al het vuurwerk dat in de buurt werd afgestoken. Eenmaal dat we weer wakker waren hierna zijn we de schoonouders een gelukkig nieuwjaar gaan wensen, om vervolgens naar mijn ouders te gaan voor het avondeten en om ook hen een gelukkig nieuwjaar te wensen. En zo vloog ook deze dag voorbij.

Zo zag mijn week eruit! Hoe zag jullie week eruit? Nog een fijne kerst gehad en een tof uiteinde?

You Might Also Like

0 reacties