Vegetarische risotto

januari 24, 2017

De laatste tijd eten wij meer vegetarisch dan anders. Ik ben nooit echt een vlees mens geweest en mis het dan ook totaal niet. Voor de heren in huis neem ik vaak vervangers mee, zodat er toch een gevoel is van vlees in het eten. De optimale manier voor mij om Dani bijvoorbeeld meer groente te laten eten. Zoals je eerder wist ben ik nogal makkelijk met combineren als het om koken gaat en gooi ik van alles door elkaar. De broccoli in huis leek me deze keer heerlijk om te combineren met een rijstgerecht en dus maakte ik een vegetarische risotto.

Vegetarische risotto
Dit gerecht is goed voor zo'n 3 personen

Wat heb je nodig?

  • 225 gram risotto rijst
  • Gekruide wokreepjes (ik gebruikte die van Vivera)
  • 1 brocolli
  • 3 paprika's (groen, geel en rood)
  • 1 ui
  • 1 rode ui
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • Kruiden: oregano, peterselie, basilicum, marjolein, peper, zout

Zo maak je het:
Snij de paprika's in blokjes. Snij de rode ui en de sjalot in kwart ringen. Snij de gewone ui door midden. Versnipper de ene helft en snij de andere helft in kwart ringen. Maak het teentje knoflook schoon, plet hem en snij hem heel fijn. Snij de brocolli tot fijne roosjes.

Verwarm wat olijfolie in de pan en doe daar je wokreepjes in, samen met het versnipperde gedeelte van de gewone ui en de stukjes knoflook. Voeg na 2 minuten de rest van de groente toe. Voeg van de kruiden overal een snufje toe. Niet te veel, je wokreepjes geven ook al een heerlijke smaak af. 
Wanneer alles goed gaar is, voeg je 500ml water toe en de rijst. Breng de boel aan de kook en laat nog een kwartier staan. Haal na die 15min de pan van het vuur en laat hem nog een paar minuten rusten. 

Eet smakelijk!

Variatie tip
Wanneer je de wokreepjes laat voor wat het is, kun je ervoor kiezen een vegan woksaus te gebruiken. Of je kiest voor sojasaus en verdubbeld de kruiden en twee teentjes knoflook (in plaats van een).


Wat is jouw favoriete manier om risotto te maken? 

You Might Also Like

0 reacties