Vegan blauwe bessentaart

januari 31, 2017

Afgelopen weekend vierden we de verjaardag van Martin. En daar hoort natuurlijk taart bij. Ik koos ervoor om alle taarten zelf te maken. Ik zocht naar wat oplossingen om geen dierlijke producten in de taarten te stoppen en zo kwam ik onder andere uit bij deze taart. Een frisse blauwe bessentaart met een lekkere bite. Zonder dierlijke producten dus. Krijg jij ook al zin om deze taart te maken? Lees dan vlug verder hoe je hem maakt!


Vegan blauwe bessentaart
Deze hoeveelheid is geschikt om een 24cm springvorm te vullen.

Dit heb je nodig:
  • 250 gram blauwe bessen
  • 150 gram pitloze dadels
  • 150 gram geweekte cashewnoten
  • 100 gram havermout
  • 100 gram amandelen
  • 7 el ahornsiroop
  • 5 el warme kokosolie 
  • 2 el kokosmeel
  • 1 tl vanille aroma
  • zeezout
  • 1 limoen

Zo maak je hem:
Leg bakpapier op de bodem van je taartvorm. Hierdoor plakt er straks niks aan je vorm vast. Pak een blender en doe daarin de dadels, havermout, amandelen, kokosmeel, snufje zout en 2 eetlepel ahornsiroop. Mix dit goed door elkaar. Je zult merken dat je blender er wat moeite mee heeft. Tussendoor heb ik de boel weer los gehaald en opnieuw de blender aangezet voor een beter resultaat. Daarna verspreid je deze mix over de bodem van je springvorm en druk stevig aan.
Maak je blenders schoon en vul die vervolgens met de kokosolie, vanille aroma, cashewnoten, 5 eetlepel ahornsiroop, snufje zout en het sap van de limoen. Even mixen en voeg vervolgens 3/4e van je blauwe bessen toe en mix de boel nog eens goed door elkaar. Giet dit mengsel over de bodem, druk nog de laatste blauwe bessen op de bovenkant ervan en plaats hem in de koelkast om op te stijven. Binnen een uur is hij goed stijf en eetbaar.

Eet smakelijk!

Wanneer ga jij deze taart maken?

You Might Also Like

0 reacties