Top 5 favoriete gerechten

januari 01, 2017

Gelukkig nieuwjaar! Het is alweer de eerste dag, de eerste zondag, van 2017. Deze zondag staat er weer een stukje klaar uit de 30 days blog challenge die ik alle zondagen volg. Deze keer geef ik je mijn top 5 favoriete gerechten. Ik geef er een kleine draai aan met een terugblik, want ik geef je namelijk mijn 5 favoriete recepten van afgelopen jaar. Kun je nog een keer genieten van alle lekkere dingen die voorbij komen!

Mijn meest favoriete recept van afgelopen jaar waren toch wel de ontbijttaartjes. Zoals je waarschijnlijk wel hebt gemerkt, maak ik graag recepten met banaan en havermout. Ook deze ontbijttaartjes hebben dat. Net een feestje op je bord, als je deze taartjes zo neer legt. Ik koos voor griekse yoghurt erop voor de frisse noot aan het ontbijt. Als ik ze nog een keer ga maken, maak ik meteen een aantal bakjes tegelijk en vries ik ze per twee in. Twee vind ik namelijk ruim genoeg om een heel ontbijt mee te vullen. Als topping zou ik steeds iets anders bij de yoghurt doen, zoals lekkere aardbeien of frambozen! Van fruit krijg ik namelijk nooit genoeg, dus dat mag er altijd nog wel extra bij.


Met het avond eten gooi ik graag een berg groente door elkaar om zo wat lekkers te maken. Vergeten groenten worden hier steeds vaker gegeten, mede door de moestuin van Martin natuurlijk. Hij vindt het heerlijk om van alles in de tuin te laten groeien en zo hebben we vaak vers fruit en verse groenten uit eigen tuin. Pastinaak en zoete aardappel staan nog wel op de planning voor een komend jaar. Deze schotel van vergeten groenten is heerlijk, makkelijk te maken en ziet er vrolijk uit op je bord.

Banaan en havermout, dat is echt dé combinatie voor mij. Granen voor de goede start van de dag en banaan voor het eerste stuk fruit, een echt energie bommetje. En als je een makkelijk ontbijt wil wat je al eerder klaar kan maken en dus meteen kan pakken, dan kies je er dus voor om een lekkere mueslireep te maken. Deze reep snij je daarna weer in kleinere reepjes (want zo'n grote bonk is wel echt té veel van het goede) en heb je voor een aantal dagen een heerlijk ontbijt. Even invriezen natuurlijk, zodat ze wat langer houdbaar zijn.

Dit is wel een gerecht wat zeer accuraat laat zien hoe ik kook. Gooi van alles bij elkaar, net waar je zin in hebt, even roerbakken en klaar. Afgelopen week maakte ik het ook, maar dan met ui, knoflook, kipstukjes (zonder kip), wortel en spinazie. En een berg kruiden, ketjap en sambal. Ook weer op een broodje en hop die oven in. Gevulde broodjes zijn altijd lekker en makkelijk te maken. Verras jezelf iedere keer weer door net wat andere ingrediënten erin te doen en tover steeds een mooi gerecht op tafel.

Bananenbrood is iets wat ik afgelopen jaar heb leren kennen. Ik stapte ergens een bakkerij in en zag het op de toonbank staan. Het was iets nieuws zei de dame mij. Thuis zocht ik een recept op en begon met bakken. Het recept paste ik nog een aantal keer aan, je vind er dan ook meerdere op mijn blog. En zo kwamen er mijn eigen recepten van heerlijk bananenbrood. Volop genieten voor je ontbijt, lunch of gewoon tussendoor.

Dit waren mijn 5 favoriete gerechten van afgelopen jaar. Zoek je meer inspiratie? Kijk dan eens tussen mijn recepten voor nog meer lekkers!

Deze blog is geschreven vanuit een artikelonderwerp '5 favoriete gerechten' vanuit de 30 days blog challenge van Hare Maristeit. Iedere zondag lees je een artikel bij mij op de blog die ik schrijf vanuit een van de 30 onderwerpen die er staan bij de challenge. Wil je meer artikelen lezen die ik schreef van deze challenge, kijk dan eens hier: 30 days

You Might Also Like

0 reacties