Spruitjes ovenschotel

januari 12, 2017

Daar zit je dan met je spruitjes. Heel veel kinderen zeuren al bij het idee ervan en ook een berg volwassenen eten ze niet. En als we ze wel eten, is het vaak standaard met aardappels en appelmoes. Dat kan anders! Ik maakte een heerlijke ovenschotel met allerlei fijne ingrediënten waardoor de smaak van de spruitjes goed tot zijn recht komt. En dat zonder die welbekende appelmoes.

Klinkt dit als je ideale gerecht en kun je niet wachten om aan de slag te gaan met spruitjes en nog wat heerlijke andere ingrediënten? Lees dan snel verder hoe je dit lekkere recept maakt en zet deze ovenschotel op tafel voor het avondeten.

Spruitjes ovenschotel
Dit gerecht is goed voor ongeveer 4 personen.

Wat heb je nodig?

  • 20 spruitjes
  • 2 appels
  • 250 gram aardappelpartjes met schil
  • 1 pastinaak
  • 1 bataat
  • 2 rode uien
  • 2 winterpenen
  • 125ml sojayoghurt
  • 1 el citroensap
Eventueel naar wens:
  • spekjes 
  • geraspte kaas

Zo maak je het:
Snij de bataat, pastinaak en winterpenen in kleine blokjes. Kook deze tot ze gaar zijn. Haal de buitenste schil en het kontje van de spruitjes af en snij ze door midden. Laat deze ook even mee koken tot ze goed zijn. Versnipper de uien en neem de aardappelpartjes (ik koos als luie mens voor kant en klare van de supermarkt) en roerbak deze even in de pan. Verwarm ondertussen je oven voor op 220 graden. Pak de sojayoghurt en meng hierin het citroensap. Zo maskeer je de wat zoete smaak van de yoghurt. 

Wanneer je bataat, pastinaak, winterpenen en spruitjes goed zijn giet je ze af en laat je ze nog even uitlekken. Doe dit daarna in een ovenschaal. Voeg daarna de uien en de aardappelpartjes toe en roer de boel goed door. Giet daarna de yoghurt eroverheen en roer alles nog eens goed door. Schil de appel en verwijder het klokhuis, en snij de appel in partjes. Deze voeg je daarna ook toe aan de ovenschotel. Zet daarna de schotel in een voorverwarmde oven voor 15 minuten. 

Eet smakelijk!

Variatie tips:
Voor een extra bite kun je spekjes toevoegen, die je van te voren even lekker bakt in de pan. Wat extra kruiden (zout, peper, thijm en marjolein) of zelfs wat sambal oelek zorgt voor een wat pittiger karakter van je ovenschotel. Voor een nog vollere smaak kun je kiezen om er geraspte kaas overheen te strooien en deze mee in de oven te zetten. Een heerlijke optie, aldus het thuisfront bij ons. 

You Might Also Like

0 reacties