Social media

januari 29, 2017

Het is weer zondag! En dus lees je weer van mij over een bepaald onderwerp uit de 30 day blog challenge van Hare Maristeit. Deze week stond er een onderwerp in de lijst over social media en jezelf. En dus neem ik je meteen maar mee naar de plekken waar je me kan vinden op social media. Ondanks dat je die dus gewoon rechtsboven in de balk kunt zien, ga ik je ook gewoon even laten zien.

Instagram
Instagram is een medium waar je een berg foto's op gooit. Althans, dat is de meest simpele uitleg. Ik vul mijn feed daar met foto's die ik bij elkaar vind passen, met thema's van onszelf. Dani, onze poes, eten, ons huis, wat quotes en de uitjes die we maken. Deze foto's ondersteun je vaak door wat tekst en hashtags. Ik heb er een aantal die ik standaard bij bepaalde foto's zet, zoals die van Dani #thekiddani , die van Siep #catsiep of die bij quotes #daniandmomquotes . In het begin vulde ik hem met foto's van alleen Dani. Iets anders posten voelde 'uit den boze' want mensen gingen ontvolgen. Maar daar kapte ik snel mee. Wat een onzin. Volg me als je me leuk vindt om te volgen, dit is mijn tijdlijn en ik vul hem met dingen die ik wil. O enne... zo soms kondig ik ook wel eens een blogpost aan, maar vaak vergeet ik dat dus te melden daar. Iets om nog wel eens aan te gaan denken. Dat mag best vaker.


Pinterest
Pinterest is een digitaal prikbord, met mapjes. Je kijkt tussen alle foto's online, maakt borden aan met thema's zoals jij ze wil zien en gaat erop 'pinnen'. Verwacht een berg monochrome foto's, mapjes over interieur, verjaardagen, DIY's en recepten. Ik heb verschillende inspiratie borden voor in huis, bepaalde hoeken, maar ook decoratie of seizoenen en feestdagen. Heb er misschien wel net zo veel over verjaardagen. Ideeën voor zwart-witte verjaardagen, maar ook pastelthema's, heb ik mapjes met inspiratie voor Dani's verjaardag (de oude staan er ook nog) en over traktaties. Maar ook mapjes met lekkere recepten, doelgroep recepten, de tuin, quotes, kleding en workouts. Een hele berg, een zoals je ziet ook een hele berg verschillende mapjes (maar liefst 61!). Ik gebruik Pinterest puur voor mezelf. Heb dus alle jaren een mapje ter inspiratie voor de verjaardag van Dani, bewaar een berg aan andere dingen, zoek inspiratie voor in huis, voor foto's, voor workouts, DIY's, maar bovenal gewoon alles wat ik mooi vind. Vroeger knipte en scheurde je dat uit tijdschriften, nu heb je Pinterest.

Facebook
Privé doe ik niet bijzonder veel meer met Facebook. Mensen kunnen mijn blog volgen op de speciale pagina daarvoor, waarop je alle dagen dus een reminder krijgt dat er weer een nieuw (of meerdere zelfs) artikel online staat. Inclusief linkje en intro. Zo soms deel ik er nog iets extra's op, iets grappigs of handigs. Maar op het afgesloten privé gedeelte zie je nog minder van mij. Ik deel soms iets, vraag iets, maar lurk vooral bij anderen. Ooit (rond 2011 meen ik) deed ik er veel mee, plaatste ik erg veel en kon je knettergek van mij worden. Die tijd is voorbij, ik zou niet meer weten wat ik moet plaatsen. En het is wel goed zo. Ik klets wel met vriendinnen via de messenger van Facebook. Extra handig als ik achter de laptop zit te werken, dan hoef ik niet steeds om naar m'n telefoon.

Twitter
Zoals je ziet, ik vergeet zo vaak wat ik wil tweeten, dat ik meestal maar niks plaats. Zo soms klets ik tegen iemand, je ziet er dagelijks voorbij komen als er een nieuwe blog online staat (want dat gaat standaard gelukkig) en heel soms zie je mij spontaan tv kijken. Of nou ja.. dat zie je niet, maar dat kun je lezen aan de tweets. Ik mopper dan wat over The Voice of Holland, over reclame die ik zag of een programma wat spontaan aan bleek te staan. Ik ben niet bijzonder of leuk om daar te volgen, ik zeg het maar vast.


Voor het geval je hoopte te lezen wat ik nou van al dat social media gebeuren vind, ik ga er deze keer niet op in en besloot echt enkel te schrijven over waar je me vindt. Ondanks dat ik echt een mening heb over al dat social media en er ook heel wat dingen zijn veranderd wat betreft mijn gedrag online, ga ik er eens lekker geen mening over geven. Mocht je daar nou echt nieuwsgierig naar zijn, let me know. Wie weet schrijf ik er nog eens over.

Wat zijn jouw favoriete social media?

Deze blog is geschreven vanuit een artikelonderwerp 'Social Media en Ik' uit de 30 days blog challenge van Hare Maristeit. Iedere zondag lees je een artikel bij mij op de blog die ik schrijf vanuit een van de 30 onderwerpen die er staan bij de challenge. Wil je meer artikelen lezen die ik schreef van deze challenge, kijk dan eens hier: 30 days. 

You Might Also Like

0 reacties