Project 365: 1-18

januari 20, 2017

Zoals ik laatst vertelde heb ik de draad weer opgepakt om opnieuw te starten met een project 365. Waar ik in 2011-2012 een eerste jaar volledig afrondde met een rommelig geheel, startte ik enthousiast eerder in 2016 met een reeks die meer bij elkaar moest passen. Dat verwaterde en deze poging was dus mislukt. Ik besloot te gaan voor een start 2 en begon op 1 januari, zo kon ik de eerste 31 dagen wennen aan mijn nieuwe ritme om weer iedere dag een foto te schieten en deze op mijn Instagram te uploaden. Je vindt de reeks dan ook hier: Dani and mom 365.

Lees nog eens lekker terug: Project 365: Terugblik en start 2

Om je mee te nemen in mijn foto reeks plaats ik om de zoveel tijd update foto's van de foto's die ik schoot. Voor deze keer kies ik voor collages en ik verwacht dit de rest van de tijd ook te doen. Dan kan ik ze aan het einde van de rit mooi aan elkaar koppelen en zo een prachtig overzicht laten zien van ons jaar 2017. 

Foto 1 t/m 6
De foto's staan chronologisch van links naar rechts en van boven naar onder. 
 • Foto 1 is de eerste foto die ik schoot, voor de samenwerking met het merk Bold & Dust. Hun Love kaartje zette ik weg in een gemaakte omgeving. De set staat zo wel in ons huis, maar dan op de vensterbank. Maar met de ruit erachter is dat natuurlijk rommelig voor een foto en dus koos ik voor deze opstelling voor een muur. 
 • Foto 2 laat onze aanwaaipoes Siep zien, die me gerust 's avonds komt halen zodat ze op mijn voeten kan gaan liggen in bed. Het voeteneind van het bed heeft ze dan ook toegeëigend en ik kan haar eigenlijk ook geen ongelijk geven. 
 • Foto 3 is een setje wat in huis lag rondom kerst. Een simpele DIY die ik nog wilde laten zien, maar nog geen tijd voor heb gehad. En nu is de kerst voorbij en is het nogal 'met je eieren na Pasen'. Dit was zo ongeveer het laatste restje kerst in huis op 3 januari. Twee doorzichtige kerstballen met in de ene een takje eucalyptus en in de andere een twee takjes heide, beide uit onze tuin. 
 • Foto 4 laat het prachtige dekbedovertrek zien dat we als spontaan cadeau ontvingen van Mevrouw Schaap. Dit cadeau was mega bijzonder om te ontvangen. Het was geen samenwerking, maar een oprecht ontvangen cadeau waar ze ons mega mee verraste! 
 • Foto 5 laat onze lachebek zien bij ons op bed. Hij past iets beter bij ons dekbed dan ik in eerste instantie doorhad. Dani kruipt graag in de ochtend nog even bij ons in bed om samen wakker te worden en te kroelen voordat hij de dag door stuitert. 
 • Foto 6 laat de wantjes zien die ik vorig jaar voor Dani naaide. 'Baby it's cold outside' schreef ik er nog bij en legde het koord in een hartje onder de wantjes. Liefde voor het winterse weer, zolang we binnen blijven of volledig ingepakt de sneeuw trotseren.  


Foto 7 t/m 12
 • Foto 7 was eigenlijk een grapje, maar heeft toch een tag van die dag gehad. Eerder zag ik een moeder op Instagram refereren naar haar 'melkflessen' en nadat ik zei dat de mijne net tl-buizen zijn, grapte ze over bewijs. Dus hier is het bewijs dat ik licht geef in het donker. 
 • Foto 8 is wederom Dani bij ons in bed. Hij heeft overigens meerdere van dezelfde pyjama's, simpelweg omdat ik ze heerlijk vind, mooi en tijdloos. En de boordjes rondom zijn ideaal om ze groter te kopen en zo lang door te kunnen dragen. Hij was hier aan het onderhandelen dat ik twee foto's mocht maken en dat hij dan nog een half uur in zijn pyjama mocht blijven. 
 • Foto 9 bevat een portie sneeuw in de tuin, die je ook hier nog ziet; let it snow, let it snow. Onze kerstboom belandde na de kerst in de tuin en daar sneeuwde hij prachtig onder. 
 • Foto 10 bevat weer onze Siep, op het voeteneind uiteraard. De kou buiten was zo enorm dat ik het liefst in haar plek heerlijk in bed bleef. Dat zat er niet in voor mij overigens. Wel voor haar. 
 • Foto 11 bevat een stel witte druifjes die hier gezellig in huis hebben gestaan. Maar zoals dat gaat met die bollen raken ze uitgebloeid en verdwijnen die weer. 
 • Foto 12 zijn de pantoffels die Dani met kerst kreeg, waar hij nog steeds helemaal blij van wordt. Lekker warm en zo kan hij zich als zijn favoriete wezen verkleden. Dan is Dani een heuse draak en gromt hij erop los en stampt hij in het rond!


Foto 13 t/m 18
 • Foto 13 laat Dani zien. In de ochtend bouwde hij nog sneeuwpoppen met zijn vader, maar na een ochtend opvang wilde hij bij mijn schoonouders verder bouwen. De sneeuwpop die ik maakte was maar niks vond hij en dus ging hij met zijn op aan de slag. Om vervolgens, zoals je ziet, een berg sneeuwballen te gaan gooien. Daarna sloopte hij alle sneeuwpoppen weer... 
 • Foto 14 laat een heerlijke bak chocomelk zien met marshmallows. Jum! Echt iets voor met het koude weer.
 • Foto 15 laat ook zien dat ik niet de enige was die het maar koud weer vond. Siep keek ook maar treurig uit het raam en besloot ook niet naar buiten te willen. Groot gelijk. Lekker lui binnen blijven.
 • Foto 16 laat Dani zien, die graag weer wilde poseren. Als hij de camera ziet, neemt hij gekke houdingen aan en gaat gek lachen om zo op de foto te mogen. Het liefst al wapperend met zijn armen en rond springend. Ik had geluk vandaag en hij ging zitten, nam een pose aan en bleef zowaar stil zitten. Dat leverde deze foto op. Lekker overgeposeerd, met mijn sale score van vorig jaar (de spinnentrui) in zijn stoere kamer. 
 • Foto 17 Miste de lach die hij non-stop gaf tijdens zijn verstop-spel onder de dekens. Hij bouwt er tenten mee, verdwijnt in de zee, verstopt zich of vliegt eronder naar de maan. Wat voor verhaal hij ook verzint, zodra hij de dekens over zich heen trekt, beginnen de verhalen. Het liefst op ons bed, want daar heeft hij meer ruimte om zijn verhalen nog uitgebreider te spelen.
 • Foto 18 laat de nieuwe poster zien die we ontvingen van Little Jackie and Me. Deze poster staat in de gang op het kapstokje van Dani, tegenover de wc waar nog meer kaartjes hangen in deze stijl met natuur-printjes. 


Dit waren de eerste 18 foto's alweer van dit project. Ben jij ook zo'n project gestart? 

You Might Also Like

0 reacties