Mini Appeltaartjes

januari 03, 2017

Appeltaart is een van het lekkerste gebak wat er is, als je het mij vraagt. Of het nu is voor een verjaardag of een dagje uit bij de koffie, een puntje appeltaart is altijd lekker. En als je het zelf bakt, is het natuurlijk nog lekkerder. Het nadeel waar ik tegenaan liep, was dat je daarna wel met een hele taart zit. En als je geen speciale gelegenheid hebt met veel bezoek, maar wel van de taart wil genieten, dan heb ik de oplossing voor je. Inclusief een handig recept uiteraard.


Mini Appeltaartjes
Wat heb je nodig?
Om 12 kleine appeltaartjes te maken heb je de volgende dingen nodig:

  • 300 gram tarwe bloem
  • 120 gram witte basterdsuiker
  • Snufje zout
  • 175 gram boter
  • 1 ei
  • 1 kilo goudreinet (ongeschild gewicht)
  • 50 gram suiker
  • 75 gram rozijnen
  • 3 tl kaneelpoeder


Hoe maak je deze mini appeltaartjes?
Voeg de tarwebloem, basterdsuiker en het snufje zout bij elkaar en roer dit goed door. Voeg daarna de boter (op kamertemperatuur) en twee derde van een los geklopt ei. Meng dit met je mixer of keukenmachine tot een fijn deeg met de deeghaken. Vet een cupcakeblik met 12 vakken in en bekleed deze vakken met twee derde van het deeg.


Wel de rozijnen. Schil de appels en snij ze in kleine blokjes. Meng de appelstukjes met de suiker, de kaneelpoeder en de rozijnen. Vul daarna de deeg-bakjes met dit mengsel en druk stevig aan. Sluit daarna de bakjes af met het resterende deel van het deeg. Zorg voor een kleine opening, zodat de warme lucht eruit kan in de oven. Bestrijk de bovenkant met het laatste deel van het los geklopte ei. Plaats daarna de muffinvorm in een op 180 graden voorverwarmde oven en zet ze er een uur in. Draai de vorm halverwege nog een keer om. Even wat af laten koelen en je kunt ze zo uit de vormpjes halen. Smullen maar!


Tips:
De mini appeltaartjes zijn natuurlijk het lekkerste als ze nog een beetje warm zijn. Voor wat extra's kun je er ook een bolletje vanille ijs bij leggen en een toefje slagroom. Net alsof je op vakantie bent en daar op een terrasje gaat voor een lekkere appelpunt of stukje apfelstrudel. Genieten ten top!

Wil je een wat hartigere smaak aan je mini appeltaartjes? Kies dan eens voor wat ongezouten noten, in stukjes gehad, door het binnenmengsel. Voor dat extra beetje bite aan je appeltaart.

Wil je liever een frissere variant van deze appeltaartjes? Vervang dan een vierde van de appels voor stukjes ananas en laat je verrassen door de frisse smaak van deze combinatie. Wederom: ze zijn het lekkerste als ze warm zijn.


Eet smakelijk!

You Might Also Like

0 reacties