Let is snow, let it snow

januari 08, 2017

Het is niemand ontgaan, maar toch trok half Nederland erop uit om afgelopen week foto's te gaan schieten in de sneeuw. Facebook, Twitter en Instagram liepen over van de berichten en foto's over de sneeuw. Ondanks dat we heus wel weten dat anderen ook een raam hebben en het ook kunnen zien, leggen we dit maar al te graag vast. De een vervloekt het, de andere houdt ervan. En de laatste heeft er, net als ik, een haat-liefde verhouding mee.


Sneeuw is natuurlijk hartstikke leuk, mooi en prachtig. Wanneer je thuis kan blijven dan. Hier in Nederland kregen we het grote geluk dat het meteen ging ijzelen toen het had gesneeuwd. De ijverige buren van een paar deuren verder hadden hun stoepje netjes al vroeg ontdaan van de sneeuw, waardoor het een ware ijsbaan werd eer mensen er overheen wilden. Dat het ging ijzelen en dat er daarvoor gewaarschuwd was waren ze natuurlijk vergeten. Anderen reden als idioten met 80 door ons 30 kilometer straatje, liefst al bellend met slecht schoongemaakte ruiten. Je knijpt je billen al tegen elkaar als ze voorbij rijden, wachtend op die klap dat ze hun auto (of witte werkbus) om een boom heen vouwen.
Plus het is altijd koud. En dan heus niet -20 ofzo hoor, maar met die gure wind hier en dan onder het vriespunt is gewoon koud. Bah, ik blijf liever gewoon thuis terwijl ik door mijn raam, op de vloerverwarming met een plaid omgeslagen en thee in mijn handen, naar buiten staar. 

Gelukkig met heel wat inpakwerk (ik wil zo'n lange onderbroek hoor!) komt dat goed. Je weet wel, sjaal, muts, wanten, dikke trui, dikke wanten, thermosokken en snowboots. Sinds ik zoveel af ben gevallen heb ik het wel veel makkelijker en meer koud. Bijzaak zeg maar. Maar nadat ik helemaal ingepakt ben, trotseer ik dan ook maar wat graag de achtertuin met mijn camera om de sneeuw en natuur eens op de gevoelige plaat vast te leggen. Met natuurlijk onze kerstboom die al buiten was gezet. En dus voer ik jullie maar wat graag mijn foto's van de sneeuw in onze tuin. Want ondanks dat jullie ook een raam hadden en het bij jullie vast ook sneeuwde, deze achtertuin heb je vast niet gezien. 

En hierna heb ik de camera weer netjes opgeborgen en zijn we echt het weer gaan trotseren. Want het zou de dag erop weg zijn en voor Dani is het heel wat. Dus zijn we de rest van de dag aan de wandel geweest om te genieten van het weer, waar we dus niet met de auto doorheen hoefden.

Heb jij ook zo genoten van de sneeuw?

You Might Also Like

2 reacties

  1. Die laatste foto is mooi! En ja wij zijn naar m'n ouders gewandeld maar konden helaas door de ijzel geen sneeuwkonijn maken zoals Fay wilde.. 😉

    BeantwoordenVerwijderen