Hoe ziet mijn dag eruit?

januari 22, 2017

Zoals iedere zondag schrijf ik weer vanuit een onderwerp uit de 30 day blog challenge. Inmiddels ben ik al even over de helft van de lijst en kwam ik voor vandaag uit bij het onderwerp 'hoe ziet mijn dag eruit?'. Naast dat mijn dagen er alle dagen anders uit zien, zijn er altijd veel basis dingen die alle dagen terug komen. Eerder omschreef ik al eens hoe een gewone doordeweekse dag eruit zag. Dus dat ga ik deze keer eens niet omschrijven.

Hoe een doordeweekse dag eruit ziet? Een dag uit het leven van

Een dag uit het weekend van ons gezin. Laat ik er 24 uur van maken en die starten op de vrijdagavond, waar wij het weekend vaak hetzelfde starten.

Vrijdagavond 18.15
Martin komt thuis van het werk, schuift aan tafel voor het eten nadat Dani hem bestormd heeft. Althans, als ik het eten al klaar heb. Vaak op vrijdag ga ik overdag nog met Dani iets leuks doen. Voorheen in de middag na de opvang, nu hebben we sinds afgelopen week de gehele vrijdag tot onze beschikking. Mocht er nog geen eten zijn, dan kiezen we gerust voor iets makkelijks. De heren zijn dol op pizza en friet en dat is natuurlijk altijd lekker om het weekend mee te starten.

19.00
Ik laad een tas vol voor Dani om op weg te gaan naar mijn schoonouders, waar we vaak een spelletje doen of een avondje borrelen. Of ze komen bij ons, maar vaak gaan we hun kant op. Dat doen we te voet en de ene keer is Dani al half onderweg als het aan hem ligt (mits wij hem niet tegen houden natuurlijk), terwijl de andere keer hij aan de auto hangt en het liefst met de auto gaat. Hoe dan ook, we nemen hem mee.

20.00
Eenmaal daar is het natuurlijk nog wel dat hij eerst nog kroelt en stoeit met de opa en oma. Geef hem eens ongelijk? Daarna brengen wij hem naar bed met het volledige bedritueel en starten wij de avond. De afgelopen tijd is The Voice erop en kijken we daar ook nog half naar, terwijl er vaak een potje duizenden wordt gespeeld.

23.00
Na twee volledige potjes zijn we vaak wel klaar, borrelen wat na en vertrekken richting huis. Dat richting huis mag je breed nemen... we wandelen graag nog een 'rondje' van 4 tot 8 kilometer, afhankelijk van het weer uiteraard. Ruim na middernacht belanden we thuis aan en vertrekken naar bed.

10.00
Uitgeslapen en wel! Zijn we niet gewend met Dani. Siep krult zich nog wat verder tussen mijn voeten terwijl ik mijn social media check, een spelletje doe op mijn telefoon of nog een filmpje kijk. Daarna wordt er nog in huis gerommeld, iemand gaat nog douchen en daarna pakken we wat spullen en eten bij elkaar om op pad te gaan voor die dag. Dani ophalen en op naar iets om de dag mee te vullen. De ene keer bekijken we een stad, de andere keer gaan we 'gewoon' naar Pukkemuk. Het zit vlakbij hè, altijd leuk voor Dani. Gisteren zijn we zo richting Dordrecht vertrokken.

12.00
Na wat binnendoor te hebben gereden (altijd leuk, die schattige tussenwegen) kwamen we aan in Dordrecht, pikten wat eten uit de lunch tas en gingen de stad in. Dani bekeek nog de haven, we scoorde in de sale nieuwe regenlaarsjes voor hem voor het komende seizoen en Martin was net een kind in een snoepwinkel bij Vreeken's Zaden. Met frisse ideeën voor de moestuin voor dit jaar vertrok hij daar weer.

15.00
Eenmaal de stad gezien te hebben, Dani die aangeeft moe te zijn en we onderhand wel koud zijn van het weer, vertrekken we terug richting de auto en rijden nog langs de Ikea in Barendrecht. Vlakbij zullen we maar zeggen. De Ikea is echt Martin zijn ding, hij leeft zich daar graag uit en zou het liefst iedere week gaan... Voor Dani was het makkelijk, die moest inmiddels plassen. We vertrokken daar weer zonder iets (hoe dan?), op naar huis.

17.00
Na thuis wat gerommeld te hebben en koekjes te hebben gebakken, Dani die op de bank tv ligt te kijken met Martin ernaast, maak ik het eten. Dani wordt steeds roder en wil niks eten. Uiteindelijk kan ik hem lekker maken voor een ijsje en wat fruit. Hij krult daarna weer op de bank en kijkt nog wat tv, terwijl wij nog verder gaan met eten.

18.30
Dani vertrekt richting bad de douchebak. De wastafel vol met heet water en een inhalatie capsule zodat we lekker kunnen stomen in de badkamer, terwijl hij op zijn buik zich uitleeft met al het speelgoed. Doet ook wonderen voor het hoesten, alles komt lekker los en hij voelt zich heerlijk in het water.

19.00
Dani belandt weer in bed na een voor hem lange dag met veel dingen te hebben gezien. Het bedritueel gaat van start en als extra wordt er nog meer geknuffeld dan anders. Hij voelt zich immers niet zo geweldig nog, maar heeft nog altijd geen honger.

Wat ik nog meer schreef vanuit de 30 day blog challenge? 
Lees het hier: 30 days

Oké, die 24 uur zijn om met vertellen, maar nadat hij in bed lag, rommel ik nog wat voor de blog om vervolgens iets anders te gaan doen. Voor deze avond besloot ik nog richting de bank te verhuizen. Ben je niet van mij gewend, maar zo heel soms gebeurt het. Een beetje meer leven zeg maar.

Hoe ziet een gemiddelde dag van jou eruit?

Deze blog is geschreven vanuit een artikelonderwerp 'Hoe ziet mijn dag eruit?' vanuit de 30 days blog challenge van Hare Maristeit. Iedere zondag lees je een artikel bij mij op de blog die ik schrijf vanuit een van de 30 onderwerpen die er staan bij de challenge. Wil je meer artikelen lezen die ik schreef van deze challenge, kijk dan eens hier: 30 days.

You Might Also Like

0 reacties