Het mooiste cadeau

januari 08, 2017

Iedere zondag schrijf ik over een onderwerp uit de 30 day blog challenge van Hare Maristeit (linkje onderaan). Voor vandaag was het onderwerp 'liefste cadeau ooit'. En hoewel ik in mijn leven al veel geweldige, lieve en mooie cadeaus heb gehad, dacht ik nog eens rond wat ik hier nou op moest antwoorden. Tot ik het antwoord wist. Dat cadeau had ik namelijk net op bed gelegd.

Ik beviel op mijn verjaardag


Ruim 3 jaar geleden beviel ik op mijn verjaardag. Het was niet zo gepland, ik was al ruim over de uitgerekende datum en ging op gesprek voor mijn inleidingsdatum. Dat mijn verjaardag voor de deur stond, was ik compleet vergeten. Ik was eind oktober uitgerekend en in mijn hoofd zat ik nog steeds in oktober. Dat het inmiddels november was, was totaal niet tot me door gedrongen. Net als dat mijn verjaardag voor de deur stond.

Eenmaal dat dat gesprek die dag liep, werd duidelijk dat ze hem gingen halen. Niet op mijn verjaardag zelf overigens. Ze wilden eerst wat proberen in de hoop dat mijn lijf begreep hoe het moest bevallen. Om een lang verhaal kort te maken: dat begreep mijn lijf dus niet. En zo beviel ik een dag later en werd ik wakker gemaakt door een medewerker in het ziekenhuis met de woorden 'Gefeliciteerd met je verjaardag! Vandaag gaan we je kindje echt halen'. En zo werd er meer grof geschud ingezet voor de bevalling en beviel ik dus op mijn verjaardag.


Als ik dan de vraag moet beantwoorden wat mijn liefste cadeau ooit was, zal ik je, net als net, zeggen dat het misschien niet altijd de liefste is, maar wel mijn allerbijzonderste en meest waardevolle cadeau ooit. Een kind krijgen op je verjaardag is niet zo heel standaard, (ik bedoel, er zijn nog 364 andere dagen mogelijk per jaar), dus een cadeau is het dan wel degelijk. Dat niet iedereen aan mijn verjaardag had gedacht die dag, kan ik ze ook niet kwalijk nemen. Ik was hem zelf nota bene ook vergeten.

Over de compilatie hierboven van mij en Dani, de foto midden onder is genomen de ochtend na de bevalling. We moesten nog wat daagjes blijven en Dani sliep alleen rustig als hij in mijn armen lag. Zo werden we dus samen wakker. De rest is at random van de afgelopen jaren. Op de foto linksonder hoorde ik veelvuldig hoeveel hij wel niet op mij lijkt.

Wat is jouw mooiste, liefste of meest bijzondere cadeau ooit?

Deze blog is geschreven vanuit een artikelonderwerp 'Liefste cadeau ooit' vanuit de 30 days blog challenge van Hare Maristeit. Iedere zondag lees je een artikel bij mij op de blog die ik schrijf vanuit een van de 30 onderwerpen die er staan bij de challenge. Wil je meer artikelen lezen die ik schreef van deze challenge, kijk dan eens hier: 30 days.

You Might Also Like

0 reacties