Friday Favorites #21

januari 20, 2017

In de Friday Favorites vind je een selectie aan mijn favorieten die ik online vind. Deze week vind je een collectie van mijn favorieten voor in huis, uiteraard in mijn geliefde monochrome stijl. Zwart-wit is niet saai! Laat je verrassen door al mijn favorieten.

Een bijzondere kussenhoes om te zien. Zwart lijnspel op een witte achtergrond. Is het een boom? Is het de tekening van je kind? Een eyecatcher zonder bombastische kleuren, zonder overheersend te zijn. Het speelse maakte me direct verliefd op deze hoes. Hij zou geweldig staan bij ons op de bank.

Plumed via Etsy

Een etui is hier altijd handig, met al die rondslingerende pennen, potloden, stiften en krijtjes. Niks leukers dan dat opbergen in een mooie etui. In de categorie 'opgeruimd staat netjes' mag netjes ook vervangen worden voor mooi. De rust terug brengen in huis is iets waar ik al tijden mee bezig ben, maar met zo'n etui gaat dat vast nog beter lukken.
Zanaproducts via Etsy

Deze bijzondere overpot viel me direct op. De bloempot heeft een soort driepoot aan de onderkant en daaronder een bijpassende schotel. Het schoteltje is om doorlekken van het potje op te vangen, maar maakt de pot juist extra bijzonder, waarbij de lijn van de pot wordt doorgetrokken naar de schotel. De onderbreking maakt hem spannend om te zien en maakt het tot een waar design item.
Lightandladder via Etsy

Vazen zijn altijd handig om te hebben. Of je nu een bosje bloemen krijgt, zelf koopt of uit de tuin plukt (je eigen tuin, of een speciale pluktuin bij je uit de buurt), ze zijn ideaal om je bosje bloemen nog meer bij je interieur te laten passen. Deze mooie vaas met verticale lijnen en zwarte dip-dye onderkant zou perfect in ons interieur passen en laat een bos bloemen zoals op de foto nog beter tot zijn recht komen. Ondanks dat de vaas ook mooi is zonder de bloemen, zou ik hem het liefst met bloemen zien natuurlijk.
1220ceramicsstudio via Etsy

Voorraadpotten en bijpassende schaaltjes. Als er iets is waar ik vrolijk van wordt, dan is het daar wel van. Een dergelijk, maar dan bij elkaar geraapt, setje vind je bij ons op de salontafel bijvoorbeeld, maar ook in de keuken. Allerlei dingen berg ik er in op, zonder dat het stoort of afdoet aan de rust in huis. Of het nou bonbons op tafel zijn, of zoals nu de Haagse hopjes, ze staan prachtig. In de keuken gebruik ik ze overigens als plek voor alle zegeltjes (je bent Nederlander of niet hè), maar voor andere handige dingen die je anders kwijt zou raken. Het dopje om de verwarming te ontluchten bijvoorbeeld. Deze gemarmerde set trok meteen mijn aandacht. En niet een keer, welnee, ik blijk een boel van dergelijke items van deze Etsy shop in mijn favorieten lijst te hebben. Liefde op het eerste gezicht!
Oneandmany via Etsy

Een klok is iets wat naast praktisch ook mooi moet zijn. Je kijkt er tenslotte vaak genoeg naar. Geloof me, die ene keer, zo'n 5 jaar geleden, dat we een klok kochten die niet fatsoenlijk werkte zagen we direct dat hij niet bij de tijd was. In een dag tijd had hij een afwijking van maar liefst 5 uur! We kozen voor een kleinere klok naderhand. Een handig strak model zoals hieronder trekt direct je aandacht en is daarnaast ook lekker duidelijk, door de witte wijzers op de zwarte achtergrond.
Stanleyprinthouse via Etsy

Ken je die dagen dat het niet zo lekker gaat? Dat je uit bed stapt en je teen stoot aan de kast die er al jaren staat? Daarna je tandpasta op je net schone shirt laat vallen, je in een verse haarbal van de kat trapt met je blote voeten en merkt dat je zindelijke peuter iets te enthousiast probeerde staand te plassen? Daarvoor vond ik een mok. Een zeer accurate mok. En gelukkig begrijpt onze peuter deze woorden op de mok toch nog niet. Althans... dat hoop ik.
Fuzzyandbirch via Etsy

Een marmerprint is wel echt mijn smaak. Of ik er nou kleding of sokken mee koop, een tafelkleed, spullen voor in huis of zelfs een hoes voor mijn telefoon. Een gemarmerde print fascineert me al jaren. Het mooiste van zwart-wit samengebracht, speelse lijnen en de natuurlijke touch eraan. Deze hoes bevat deze mooie print, maar daarnaast ook een strak design met mijn favoriete tinten zwart en wit er dwars overheen. Wie zegt dat je een suf effen hoesje moet kopen? Een mooie hoes voor je telefoon is natuurlijk veel leuker! En meteen goed beschermd, zo hoef je die mok van hierboven niet te gebruiken als je telefoon toevallig valt.
Syght via Etsy

Al jaren ben ik fan van mooie plaids en ik moet mezelf altijd in houden er niet nog meer te halen. Deze mooierd kon ik je niet onthouden en moest ik wel laten zien. Een prachtig gebreide ivoorkleurige plaid met een antraciet grijs motief. Een mooie zomerse plaid voor de koude avonden op de bank, de frisse wind op je terras of om lekker aan de Costa del Achtertuin te gaan picknicken.
Mooddesignstudio via Etsy

Sindskort heb ik yoga herontdekt. Ooit, jaren terug, poogde ik wel eens wat dingen aan yoga te doen. Inmiddels hervond ik de houdingen nadat we de Wii opnieuw hadden geïnstalleerd, maar oefen ik nu voornamelijk vaak op de slaapkamer waar mijn sportspullen ook staan. Deze mooie posterset zou prachtig staan boven ons bed en natuurlijk een extra stimulans zijn om te blijven bewegen en in shape te blijven.
Galadigitalprints via Etsy

Nog steeds van mening dat zwart en wit saai is?

You Might Also Like

1 reacties

  1. Oh, die mok vind ik leuk met dat fuckety fuck. Zo voel me ik me regelmatig dus die zou ik zo kopen!

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen