Friday Favorites #19

januari 06, 2017

Het is weer vrijdag! Tijd voor de Friday Favorites, waarin ik een aantal van mijn online favorieten laat zien. Een half jaar terug kocht ik voor onze aanwaaipoes Siep een mandje. Ze moest er niks van weten en verkoos de bank, de stoelen of een kleed op de grond. Of de grond zelf, want we hebben vloerverwarming. Later verkoos ze zelfs nog ons bed en ons badkamermatje. Maar dat mandje, daar moest ze maar niks van hebben. Tot van de week. Ik had het mandje in de hoek geschoven, naast de caviakooi waar madam graag naast zit, tegen de enige zichtbare verwarmingsbuizen in huis. Opeens lag ze daar, triomfantelijk te liggen. Over de top lui, uitgestrekt, alsof die mand veel te klein was (dat is hij niet hoor). Tel daarbij op dat ik vorige week ook nog getagd werd op facebook in een linkje met een berg gewolvilte kattenmanden... En dus ging ik snuffelen naar gave mandjes en slaapplekken voor katten. Want het oog wil ook wat toch?

Ook leuk om te lezen: Aanwaaipoes Siep

Een gebreid bedje van merino wol. Naast dat het er mega schattig uit ziet, klinkt het ook nog eens super zacht. Je kunt ze in allerlei kleuren krijgen. Want hoe mooi zo'n witte ook is, een grijzige is natuurlijk wel handiger met al die kattenharen. Siep is zwart-wit, dus dat valt natuurlijk wel op op al dat witte. Of wellicht ga je voor een kleurtje?
Via Etsy

De spullen van Curver zijn tegenwoordig wel echt mooi om te zien. Niet meer dat ouderwetse idee van die kant en klare bakken zoals je ze vroeger had. Ze hebben tegenwoordig de mooiste manden en wasmanden. En dus ook dierenproducten. De kattenbak van dit merk staat bij ons in huis en die bevalt echt super! Deze manden zijn super mooi en bieden zelfs dubbel plek om op te gaan liggen. Dubbel functioneel dus.
Via Bol.com

Deze gewolvilte (is dat een woord eigenlijk?) mand is natuurlijk wel heel leuk om te zien! Ik moest hem dan ook echt opslaan als favoriet, gewoon omdat ik al vrolijk werd bij het zien van de foto's van deze mand. Als je een vrolijke eyecatcher zoekt voor in huis, waar je kat heerlijk in kan liggen, aan kan krabben en mee kan spelen, dan is zo'n item natuurlijk wel erg geschikt.
Via Etsy

Deze mand is een design mand vanuit Parijs. De speciale handgeweven buitenkant voor de cocon zorgt ervoor dat het niet alleen een fijn nestje is voor je kat, maar dat hij ook nog als krabpaal kan functioneren. Dit is niet zomaar een mand, maar een echt pronkstuk voor in je huis. Deze mag gezien worden, of nee, hij moet zelfs gezien worden. Zet hem lekker in het zicht en geniet van het mooie uiterlijk van deze mand. Hij is in verschillende kleuren verkrijgbaar, ook met andere systemen voor rond de cocon. Of kies ervoor de cocon los te bestellen.
Via Meyou

Deze vrolijke noot zag ik pasgeleden bij de lokale Petsplace. Een gek mandje, waarin je kat lekker warm en geborgen kan liggen. De opening aan de bovenkant leek me eigenlijk juist wel erg leuk voor de kat. Het uiterlijk met zo'n nep-koeien-vacht maakt hem vrolijk, maar zorgt er wel voor dat hij vooralsnog in alle interieurs past.
Via Petsplace

Deze mand is nog eens handig. Hij is ovaal gevormd voor extra ruimte binnenin, zonder dat hij daarbij extreem hoog wordt. De bovenkant kun je er ook nog afritsen, waardoor het een gewone, maar mooie, mand wordt en is zo dus op verschillende manieren inzetbaar. De rits geeft hem ook nog eens een extra stoer uiterlijk.
Via Lifestyleforpets

In de reeks die ik laat zien is dit misschien een wat vreemde eend in de bijt. Het is iets minder een mand, maar juist wel een fijne slaapplek. Je kat ligt zo niet op de grond, maar net wat hoger waar ze vaak toch wel graag voor kiezen. En het design is echt zo mooi! Het frame van gebogen hout staat super mooi en rustig in ieder interieur en het kussentje zorgt voor extra comfort. Hoe zachter, hoe beter lijkt het wel voor katten.
Via Lifestyleforpets

Ben je, net als ik, wel fan van draadstalen items, dan is deze mand natuurlijk wel heel gaaf om te zien. Doordat hij rond is geeft hij een vorm van geborgenheid, maar door zijn open karakter ook weer veel licht, ruimte en kun je optimaal genieten van je kat. Extra leuk detail: deze manden worden gemaakt in Colombia en zijn te krijgen via de Etsy link in de beschrijving van de foto.
Via Etsy

Deze mand heeft exact dezelfde vorm als de mand hier verder naar boven met de koeien-print. Deze buitenkant lijkt met vilt gehaakt te zijn en heeft daarmee een warm en luxe uitstraling. Doordat hij rondom dicht is en enkel bovenin een kleine opening heeft, is hij lekker warm en geborgen voor je kat. De donkere, gemêleerde kleur zorgt er extra voor dat je niet constant overal de haren ziet zitten.
Via Happy House

Weer zo'n mooie gewolvilte mand. Ze worden met de hand gemaakt van merino wol, zijn daarom heerlijk warm en bieden een kleine en fijne plek voor je kat. Onderin de mand ligt nog een kleedje van katoen. Deze manden zijn naast warm ook nog eens heerlijk zacht en bieden geborgenheid. En ze zijn in tig kleuren en motieven te krijgen. Ideaal wanneer je zoekt naar een mand die mooi staat in je huis.
Via CatDesignStore
Welke mand is jouw favoriet?

You Might Also Like

0 reacties