DIY: Geurkussentjes

januari 04, 2017

Of je nu op zoek bent naar een leuk cadeau om te geven, voor een kleine geurende eyecatcher in huis of voor een luchtje voor in je kledingkast: geurkussentjes zijn altijd leuk. Deze keer maakte ik een setje wat ik cadeau deed voor de kerstpakketswap. En de dame die ze ontving hield wel van turkooizen. En dus ging ik op zoek naar mijn mooiste lapjes stof en vond een setje stofjes die ik ooit uit Amerika importeerde. Luxe eco-katoentjes, super zacht en mooi van kwaliteit. En voor het ultieme kerstgevoel vulde ik ze met kaneel, zodat haar kerstpakket een en al kerst zou brengen en laten ruiken.

Nieuwsgierig hoe mijn ontvangen kerstpakket eruit zag? 
Lees het hier: Kerstpakketswap

Deze kussentjes kun jij ook zelf maken. Ik geef je hieronder een handige uitleg hoe ook jij deze leuke kussentjes kan maken. Hou ze lekker voor jezelf of geef ze eens cadeau. 

Wat heb je nodig?

  • Lapjes stof (niet rekbare, niet te dikke stofjes)
  • Kussenvulling
  • Geurmateriaal naar wens: gedroogde kaneelstokjes, gedroogde lavendeltoppen etc.
  • Lint of koordje naar wens
  • Garen
  • Naald of naaimachine
De lapjes stof dienen vierkant te zijn en qua maat steeds twee aan twee, voor een boven en een onderkant van een kussentje. Maak deze niet te groot. 15 bij 15 centimeter maximaal, anders krijg je echt een flink kussentje. Ik koos ervoor om per kussentje dezelfde lapjes stof te gebruiken, maar dit hoeft natuurlijk niet. 


Hoe maak je het?
Knip vierkantjes uit je stof. Kies voor twee formaten en knip twee stofjes per formaat (boven en onderkant). Naai deze met de juiste kant van de stof, die met de mooiste kleur print, naar elkaar toe rondom vast en laat een keergat open aan een zijde. Doe dit ook bij het tweede kussentje. Vul ze daarna voor de helft met kussenvulling. Voeg daarna je geurende inhoud toe. In mijn geval waren dit kaneelstokjes. Ik nam drie kaneelstokjes die ik vermaalde en verdeelde over de kussentjes. Vul daarna de rest van de kussentjes met kussenvulling en sluit ze netjes bij de rand. Strik daarna een lintje of koord rondom de kussentjes en je hebt een mooi setje geurkussentjes. 


Ook leuk om te lezen: Cookiemix in a jar

Uiteraard kun je iedere gewenste niet-rekbare stof nemen naar eigen wens. Ik raad je wel aan om niet te dikke stofjes te gebruiken, zodat je optimaal van de geur kan genieten. En raakt de geur wat 'op'? Wrijf de kussentjes dan eens lekker door elkaar. Werkt dat ook niet meer? Sprenkel dan wat water op de kussentjes en laat het goed in trekken. Wrijf ze daarna nogmaals door elkaar. Genieten maar!

Stofidee: kies eens voor een ander stofje aan de bovenkant en onderkant van een kussentje. Ik deed hetzelfde bij beide kussentjes, om zo een mooi setje te maken. 
Hoe maak jij jouw ideale geurkussensetje? Ik ben natuurlijk mega benieuwd hoe die van jullie eruit gaat zien!

You Might Also Like

0 reacties