50 shades of disappointment

januari 18, 2017

Ondanks dat ik eigenlijk amper tot nooit televisie kijk, vroeg Martin of ik weer eens een avond op de bank kwam hangen om tv te kijken. Na wat zoeken kwamen we de welbesproken 50 Shades Of Grey tegen. We schonken een wijntje in, hij een biertje trouwens, namen er een knabbeltje bij en kropen op de bank. Er was al zoveel over gesproken, dat moesten we toch wel eens bekijken.

Zie je dat hierboven? Dat is me toch een partij spanend hè? Net zo spannend als de film. Laat ik het even uitleggen. De film heeft me toch een geweldige verhaallijn... Not. Mega slechte verhaallijn, een zeurderige muts en dingen die je totaal niet wil geloven volgen elkaar op. Om je even uit te leggen wat de verhaallijn is:

"Jonge vrouw doet interview bij miljonair en belandt na 3 ontmoetingen in zijn seks kelder."

Laat ik het wat beter uit gaan leggen. De film laat je zien hoe een jonge literatuurstudente op vraag van haar huisgenoot een miljonair gaat interviewen. Met een zeurderige stem vraagt ze gekunsteld de vragen die haar huisgenoot heeft opgeschreven. Hij beantwoordt maar de helft en gaat haar vragen stellen. Uiteindelijk zegt ze klaar te zijn met het onderwerp, keert richting huis en vindt een vrolijke huisgenoot die alle antwoorden in de mail heeft.
Nadat ze een paar keer contact krijgt met de beste man, onder andere in de winkel waar ze werkt, maar ook belt hij haar spontaan en weet exact waar ze is en pikt haar op (creepy, niet?), belandt ze in zijn huis. Daar laat hij haar zijn 'speelkamer' zien. Niet voor de xBox, maar voor het moderne Wii'en. Met handboeien, zweepjes en meer. Want dat is iets wat iedereen meteen doet zodra ze elkaar thuis ontmoeten. Hij overlaadt haar met veel te dure cadeaus, zoals een laptop en een auto. Ze starten een relatie en hij biedt haar daarvoor een contract aan. Zij, nog maagd, belandt bij hem in bed en je ziet daarna een over-geromantiseerde seksscène, zonder meer te zien dan een bil en een tepel. Ze ontmoet zijn moeder, hoort dat hij een heel elftal met wissels heeft afgewerkt en gaat naar huis. Daar slaagt ze voor haar opleiding, is de beste man daar weer aanwezig, hij ontmoet haar vader en neemt haar weer mee naar zijn huis. Zet hier nog even een kwartier aan seksscènes neer en je gaat verder naar het verhaal. Zij vertrekt naar haar moeder, hij reist haar achterna en neemt haar weer mee terug. Daar vraagt ze hem of hij haar een flink pak rammel verkoopt, hij doet dat en zij vertrekt.

Ik denk niet dat ik het verhaal ook maar enige vorm langer kan krijgen. Ze kronkelt steeds ongeloofwaardig over dat bed, praat op een zeurderige toon in de gehele film en gaat gewoon door met die man terwijl de gemiddelde vrouw gillend weg zou rennen. Hij doet eerder denken aan een loverboy, maar die haar dan liever als slaaf houdt voor zichzelf. De film eindigde dan ook abrupt en zonder enig nuttig einde. Totaal verbaasd keek ik nog naar de aftiteling, maar echt, nuttiger is de film niet geworden.

Na de complete uitmeting overal online, over hoe geweldig de film wel niet zou zijn en dat mensen van hun stoel glibberden na het zien van de film, kan ik niet meer concluderen dan dat het een bijzonder slechte film is zonder enige verhaallijn.

Wat vond jij van de film? En zijn er films die je wél aan kan raden?

You Might Also Like

0 reacties