Zandkoekjes

december 27, 2016

De kerst is net de deur uit en oud en nieuw staat voor de deur. Wat zeg je? Ja... dit weekend vieren we alweer de jaarwisseling! Wat vliegt de tijd maar weer. Inmiddels heb je vast al taart gegeten, een berg chocolaatjes, koekjes en meer, staan de homemade oliebollen en appelbeignets op tafel en kun je niet wachten voor iets wat niet zo extreem vult en toch lekker is. Zandkoekjes zijn daarbij de ideale oplossing, overigens niet alleen voor kerst of oud en nieuw, maar ook om te trakteren of gewoon eens tussendoor om lekker te bakken. Dit makkelijke recept lukt iedereen, dus ga lekker aan de slag om heerlijke koekjes te bakken.

Zandkoekjes
Dit recept is goed voor zo'n 24 koekjes.

Wat heb je nodig?
  • 250 gram bloem
  • 100 gram witte basterd suiker
  • 150 gram sojaboter
  • 1,5 eetlepel sojamelk
  • 8 gram vanille suiker (ongeveer 1 zakje)
Hoe maak je ze?
Zorg dat je boter op kamertemperatuur is. Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de melk en de boter goed door elkaar. Voeg de bloem toe en mix dit goed door elkaar. Voeg daarna de witte basterd suiker toe en maak het tot een mooi mengsel. Het zal niet volledig glad ogen, maar dat hoeft ook niet. Voeg de vanille suiker nog even toe en roer goed door. Laat je deeg in een schaal en dek deze af. Zet hem zo'n 5 minuten in de koelkast om te rusten. 
Nadat je hem hebt laten rusten dol je hem met de deegrol plat en steek je vormpjes uit het deeg, net zo lang tot je het hele deeg hebt weggewerkt. Ik koos voor sterren, omdat die zo lekker feestelijk zijn met de kerst. Uiteraard kun je kiezen voor iedere willekeurige vorm die je maar in huis hebt van koekjes stekers. Wanneer alle koekjes op een bakplaat liggen met bakpapier, plaats je ze in de op 180 graden voorverwarmde oven voor 15 minuten. 
Eet smakelijk!

Geniet van de lekkere koekjes! Welke vormpjes gebruik jij het liefst voor je koekjes?

You Might Also Like

0 reacties