Weekly #17

december 19, 2016

De week is weer om en dus geef ik jullie weer een kijkje in onze afgelopen week. Uiteraard benoem ik niet alles, want na weken weet je echt wel dat ik alle dagen werk en alle dagen graag een rondje wandel. Niks bijzonders meer om te vertellen dus. Maar nog genoeg andere dingen om te vertellen hoor, want we hebben altijd volle dagen. Of nou ja, meestal dan toch.

Maandag
De maandag was bij ons een rustige dag. Het afronden van de kerstversieringen, zoals je hieronder ziet, behoorde daarbij. Ook hoorde daar het huishouden bij. In de middag hebben we nog een korte wandeling gedaan door het centrum hier.


Dinsdag
Omdat mijn ouders deze week al op vakantie gaan voor een paar dagen, hebben we de boodschappen een paar dagen eerder gedaan. Later in de middag, toen Martin weer thuis was, besloten we nog langs de Intratuin en Hornbach in Breda te gaan. Ik wilde persé nog voor de ouders en schoonouders een kerststukje scoren, maar de prijzen bij de meeste tuincentra waren schrikbarend hoog. Bij de Hornbach sloegen we wel gelukkig.

Woensdag
In middag wilde Dani persé nog bij mijn moeder langs, omdat mijn ouders die nacht nog zouden vertrekken op vakantie. Online keek ik terug naar Dani die model stond voor Zreefer. Voor we vertrokken daar kwam inmiddels mijn vader thuis en heeft Dani ook daar nog even mee gespeeld. Uiteindelijk vertelde hij 's avonds aan Martin dat mijn ouders op vakantie waren naar Spanje, want ze zouden Sinterklaas wel eens terug gaan halen met cadeautjes. Ze waren naar Engeland, dat wist Dani ook, maar hij was wel leuk bedacht.

Donderdag
De donderdag hebben we een dagje quality time gehad. Samen rustig opstarten, Dani hielp me met dingen in huis, kroelde met Siep en in de middag gingen we nog vlug een laatste boodschap doen. Wel merkte ik heel erg dat Dani begonnen is aan een nieuwe groeispurt. Na een week flink veel gegeten te hebben, slaapt hij nu erg veel en zit niet lekker in zijn vel. Meestal zijn dat signalen genoeg dat hij weer aan het groeien is. En gezien zijn voeten al gegroeid zijn, hij mentaal flink vooruit is gegaan, is het waarschijnlijk nu de beurt aan zijn lengte.

Vrijdag
Nadat ik Dani bij de peuterspeelzaal (of zo noemen wij het, Kaatsheuvel heeft het officieel niet eens) op haalde, heb ik met hem mijn schoonouders gebeld om mee te gaan naar de Efteling, waar we een gezellige middag hebben gehad met zijn vieren. Dani vond het maar wat leuk dat ze mee gingen en heeft er ook netjes gebruik van gemaakt! In de avond aten ze ook meteen mee.

Zaterdag
Vandaag hadden we gepland dat we naar de kerstmarkt in Dordrecht gingen. Of hij heel mooi was, ik durf het niet te zeggen. Nadat er een rij van anderhalf tot twee uur wachten stond bij de pendelbussen, besloten we te lopen. Het was immers 'maar' een uur wandelen. Eenmaal er aan gekomen bleken de straten smal en het natuurlijk erg druk. Van het wandelen kregen we honger en we zagen na lang zoeken een tapasrestaurantje dat nog een tafeltje vrij had. Maar helaas werden we daar asociaal buiten gezet, enkel om dat we een kind bij hadden. Als je dus besluit met kinderen daar een hapje te willen gaan eten, is het Vlak geen optie! Zet er maar een streep door, want ze zijn dus zwaar kindonvriendelijk.
Nadat we maar zijn gevlucht van de drukte, zijn we nog kort langs de Ikea gegaan en daarna nog vlug Waalwijk in gesprint. Daar bleek ook een mini kerstmarkt, met leuke kraampjes en gezellige muziek. Jammer dat er ik niks over had gelezen, anders hadden we er eerder heen gegaan.
In de avond, na het avondeten zijn we naar Drunen gegaan, Dickens by Night. Echt werkelijk, wat mooi was het daar! Het was best druk, maar er was zoveel te doen en te zien, mensen waren een stuk gemoedelijker dan op de eerste markt waar we waren vandaag en Dani heeft zijn ogen uit gekeken en goed geluisterd. Naar het dweilbandje, naar de smid, naar het koor, hoorde doedelzakspelers, zag een toneelstuk, overal mensen die zich hadden verkleed en je het gevoel gaven dat je in de stad liep van toen. De kraampjes sloten, op die ene met zijn dekbedovertrekken na dan (die er echt al jaaaaren staat), mooi aan het de avond.
O enne, die kerstmuts hieronder, die lag in de bus bij thuiskomst. Het is er een van The Little Cuties, die diezelfde dag ook in de shop saturday stond.

Zondag
Afgelopen week tagde Martin mij op facebook al in een bericht dat ze koekjes en muffins gingen bakken bij Pukkemuk. Dus zijn we er op uit gegaan om hier aan mee te doen. Zijn koekjes? Die uh... zijn gebakken en versierd. Een waar slagveld heeft hij achter gelaten op de tafel en op zijn koekjes. Maar hij heeft genoten! Daarna zijn we nog ergens naar een kerstafdeling geweest (een tuincentrum, geen idee waar overigens).
In de avond wat klusjes in huis nog en tijd om op tijd naar bed te gaan! Het was het weekendje weer wel. Daar vonden we deze madam weer eens, heel onschuldig kijkend.

Dit was onze week weer! Hoe zag jullie week eruit?

You Might Also Like

0 reacties