Weekly #15

december 05, 2016

De week is weer om en dus geef ik je weer een blik in hoe onze week er uit zag. Afgelopen week vierden wij, zoals velen, Sinterklaas, hadden we uitjes rondom dit thema en ging ook nog het normale leven door. En we zijn enorm verwend! Kijk je mee?

Maandag
Waar Dani de zondag nog was blijven logeren bij mijn zus (wat je hier ook las: Weekly #14) en ging met haar en haar vriend een dagje naar de Efteling. Dat gaf mij een dag de tijd om extra hard door te werken en zo zag ik spontaan dat ik deze klok nog vergeten was terug te draaien in mijn werkruimte. Oeps... Nadat ze met Dani bij ons aan kwamen zijn ze nog gebleven en hebben meegegeten. Dani heeft in ieder geval genoten en ging voor het eerst in de Bob!


Dinsdag
Wij gingen na een ochtend kroelen en stoeien de bossen in hier. Meer over die bossen lees je overigens hier: Een ochtend in bossen. (SPOILER: Heel veel toffe foto's in die link!). Moe maar voldaan vertrokken we er weer en gingen we nog even langs mijn moeder. Aan het einde van de middag was Martin al vroeger thuis en zijn we nog gaan geniete van wat quality time met het gezin en hebben we de laatste boodschappen gedaan voor ons bezoek op de zondag.

Woensdag
Na een dag de deur uit te zijn geweest (bijna vergeten een cadeau te halen voor mijn oma... Schandalig!) in de avond lekker thuis gerommeld. En zo maakte ik ook deze lekkere Sinterklaas Minicupcakes. Het recept vind je hier: Sinterklaas Minicupcakes. Die ik overigens vergeten was uit te delen op de opvang bij Dani. Zoals ik zo vaak dingen vergeet...

Donderdag
Tijd voor de boodschappen! De laatste dingen in huis halen voor zondag het Sinterklaas bezoek, maar ook voor de rest van de week natuurlijk. Ook meteen maar wat cadeaus voor mezelf in huis gehaald (ja bij de supermarkt). Inmiddels was het duidelijk dat het hele gedoe rondom Sinterklaas voor Dani wel wat zijn parten ging spelen. Waar je ook komt, wat je ook kijkt... overal hebben ze het over Sinterklaas. Gelukkig was hij niet de enige die onderhand moe werd van het hele gedoe en wat prikkelbaar was hoor. Al zou je soms toch wel denken wat deze kaart, die ik van mijn moeder kreeg als vakantiecadeautje, zegt over kinderen...

Vrijdag
In de ochtend kwam mijn zus gezellig langs, was Dani spelen bij de opvang (de enige reden dat hij naar opvang gaat hoor) en rommelde ik wat in huis. Nadat ik hem ophaalde, zijn we naar vrienden vertrokken waar we mee hadden afgesproken. Een middagje pepernotenbakken bij Doe-Boerderij de Steenuil. Ik kende het niet overigens. Waar ze eerst nog een koksmuts konden versieren, gingen ze daarna zelf aan de slag met hun pepernoten beslag en konden zo hun eigen pepernoten maken. Even in de oven en zelf smullen kon ook nog! Dani heeft er heel de middag gespeeld met de kids van vrienden en was er de rest van de avond nog over te spreken (en de dag erop ook nog trouwens). Een kleine binnenruimte met genoeg te doen voor de kids. Wie weet een volgende keer ook naar buiten, maar dat was er deze keer niet meer van gekomen.

Zaterdag
Een dagje qualitytime met het gezin vandaag. Martin was thuis en we zouden in de middag nog even de deur uit gaan. Eer we een eindje waren, was Dani al in slaap gevallen en uiteindelijk zijn we pas later op de middag bij Pukkemuk beland, zodat Dani nog even kon spelen voor we weer naar huis gingen om te eten. Een rustige dag uiteindelijk, maar ruim genoeg voor Dani, die inmiddels aardig geprikkeld was door al het Sinterklaasgedoe. Het kon hem niet snel genoeg gebeuren dat we het gingen vieren en dan ook over is. Dus hup naar bed dan maar!

Zondag
Het was zover! Sinterklaas gingen we vieren en dus stond het huis vol met cadeaus. Een tas vol en een paperbag van Woodkidz vol met allemaal cadeaus voor Dani en de rest van de ene kant van de familie. Voor de andere kant hadden we alles al weggebracht. Dani mocht al vlug het grootste cadeau uitpakken wat voor hemzelf was, waarin een grote hijskraan zich bevond waar hij uren mee gespeeld heeft. De rest van de cadeaus hielp hij mee uitdelen en zelf ook ontvangen. In de avond naar de andere kant van de familie om daar een zelfde tafereel te starten. Eerst wat uitpakken voor Dani, dan wat eten en daarna verder met de cadeaus. Ondanks dat we hadden afgesproken dat Dani bleef slapen, was hij overduidelijk. Hij wilde persé mee naar huis. En is hij, na een korte dut, thuis naar bed gegaan. Helemaal verwend met de mooiste cadeaus en veel aandacht. Hij heeft genoten en wij ook!

Dit was onze week alweer. Hoe zag jouw week eruit?

You Might Also Like

0 reacties