Wat wil je worden als je later groot bent?

december 11, 2016

Als klein meisje wist ik wat ik later wilde worden. Ik wist het echt! Al jaren lang riep ik hetzelfde antwoord op die vraag 'wat wil je worden als je later groot bent?'. Uiteindelijk ben ik dat niet geworden en doe ik totaal iets anders. Maar toch is het iets wat ik als klein meisje altijd maar riep.

Ik wilde dierenarts worden.


Thuis hadden we een kat rondlopen, Boefje heette hij. Boefje wachtte me thuis op als ik van school kwam, Boefje kwam bij me kroelen en met me spelen. Ondanks dat katten eigenwijs zijn, was hij er wel altijd. En daar hechtte ik waarde aan. Als ik op straat liep en er kwam een kat of hond voorbij, werd ik instant vrolijk en kon ik ze aaien. Ze kwamen toch wel naar me toe. Dat is overigens nog wel zo. Om een of andere reden komen ze en laten ze zich aaien. Sterker nog, onze eigen Siep is aan komen waaien nadat ze op straat al een lange tijd lang aandacht vroeg. En opeens besloot ze mee te gaan en is ze gebleven. Niemand mist haar nog steeds, dus inmiddels rekenen we haar al ruim een half jaar onder de inboedel.

Wil je weten hoe wij aan Siep kwamen? Dat lees je hier: Aanwaaipoes Siep

Heel mijn basisschool periode heb ik geroepen dierenarts te gaan worden. Ik wist ook al wat ik op de middelbare school voor richting moest kiezen om dat te kunnen. Tot ik op de middelbare school kwam. Al die gekke vakken waren niet mijn ding en eigenlijk vond ik er ook niet zo veel aan allemaal. Ik koos het pretpakket, een berg talen en creatieve vakken en ben een andere richting in gegaan. Tot zo ver mijn wens om dierenarts te worden. Het vele studeren was niet mijn ding, ik wilde liever bezig zijn. De richting veranderde en ik koos er uiteindelijk voor om iets met mensen te gaan doen destijds. Iets wat ik overigens nog heel wat jaren heb gedaan.


En nu? De wens om dierenarts te worden is er natuurlijk helemaal niet meer. Ik vind dieren geweldig hoor en vind het ook heel gezellig in huis met een poes en een cavia. En een keer een rondje wandelen met een hond is ook best gezellig. Maar om er mijn werk van te maken, om te scholen en meer... neuh. Dat hoeft voor mij dan weer niet. Mensen werk trekt me nog altijd wel. En daar wil ik ook wel weer iets meer mee gaan doen, dan enkel via het digitale netwerk met mensen. Na veel vragen wordt er achter de schermen dan ook een plannetje gesmeed voor naaicursussen hier aan huis. Mij inhuren om het te leren mag natuurlijk ook, voor een workshop, jezelf of kinderfeestje. Gewoon even een berichtje sturen en we komen er wel uit. Zie hier hoe je met mijn in contact kunt komen, buiten mijn sociale kanalen om: Contact

Dit wilde ik later worden. Wat wilde jij later worden? En ben je dat ook geworden of ben je net als ik later iets totaal anders gaan doen?


Deze blog is geschreven vanuit een artikelonderwerp 'Ik ben bang voor' vanuit de 30 days blog challenge van Hare Maristeit. Iedere zondag lees je een artikel bij mij op de blog die ik schrijf vanuit een van de 30 onderwerpen die er staan bij de challenge. Wil je meer artikelen lezen die ik schreef van deze challenge, kijk dan eens hier: 30 days.

You Might Also Like

1 reacties

  1. Ik wou vroeger altijd moeder en zuster worden! Nu ben ik moeder en heb inderdaad een baan in het ziekenhuis, niet als verpleegkundige maar als röntgenlaborant!

    BeantwoordenVerwijderen