Throwback: het jaar 2016

december 29, 2016

Het einde van het jaar is alweer in zicht. Wat gaat zo'n jaar eigenlijk vlug zeg. Tijd voor een terugblik naar afgelopen jaar. Want ondanks dat het jaar vlug ging, is er van alles gebeurd in die tijd. Uiteraard een boel rondom Dani, maar er gebeurde nog meer in een jaar wat eigenlijk maar zo kort leek. 


Bloggen
Dit jaar pakte ik mijn hobby van bloggen weer op en dat mondde uit in Daniandmom.nl. Een blog met inmiddels al honderden stukken die online staan, vaste stukken en vooral ook een leuke vaste lijst aan volgers. Dank jullie wel dat jullie mijn spontane uitspattingen volgen, mijn leven, mijn hobby's, mijn tips en trics, mijn recepten en diy's en alles wat ik leuk vind. 
'Kijk mama, wij hebben samen streepjes'

Samenwerkingen
In de korte tijd dat ik blog heb ik al een aantal toffe samenwerkingen gehad. Dani heeft het afgelopen jaar maar liefst 3 keer model gestaan voor het kinderkledingmerk Zreefer. Ook ontving ik een dames sweater voor de kleine adultlijn die gelanceerd is voor de afgelopen wintercollectie. Voor Dani zijn verjaardag ontvingen we een super toffe verjaardagsmuts van Studio Kisa. We ontvingen de nieuwe collectie van Liefs van Bri, waarvan de website nog niet live is. Binnenkort laat ik je van alles zien van deze toffe collectie. Ook kreeg ik nog een leuke samenwerking met het nieuwe Bold and Dust, ook hier vertel ik binnenkort nóg meer over. Voor komend jaar staan er al meer in de planning. Wil je ook een samenwerking doen? Schroom niet om contact op te nemen! 
VLNR, VBNO: Liefs van Bri, Bold and Dust, Studio Kisa, Zreefer

Afvallen
Afgelopen maanden ben ik een boel af gevallen. Maar liefst 23 kilo om wel te zijn. Een hele boel dus! En weet je, toen ik besloot dat het mooi was geweest, hoopte ik dat ik 5 kilo ging halen. Dat leek me namelijk al een hele opgave. Ook wilde ik niks weten van diëten, lijnen en allerlei gekke manieren van afvallen. Wat ik wilde was iets wat ik vol ging houden, iets wat mijn levensstandaard moest worden. En daar ben ik vol voor gegaan! Een aantal kilo's terug kreeg ik al veelvuldig de vraag hoe ik het zo voor elkaar kreeg en dus schreef ik daar een stukje over. Verwacht geen wonderpillen of spontaan dun wakker worden hoor! Afvallen doe je zo!
Een foto van alweer 2 maanden terug

Siep
Ergens eind mei/begin juni besloot een poes bij ons te blijven wonen, die hier al ruime tijd in de omgeving rondstruinde. Niemand leek haar te missen en we doopten haar uiteindelijk Siep. En ja, ze woont nog steeds bij ons. Ze heeft haar plekje inmiddels wel opgeëist in huis, is dikke vriendjes met Dani en de cavia's cavia Gaia. We noemen haar een aanwaaipoes. En Siep is natuurlijk vanwege de kat van Jip en Janneke, het boek wat we lazen toen ze besloot bij ons te komen wonen.
Siep op haar meest favoriete plek. Of nou ja, bijna dan... Mijn voeten lagen er niet onder. Dat had het wel echt af gemaakt voor haar.

Peuterkamer
Dani verhuisde dit jaar van zijn babykamer naar een peuterkamer. Waar hij voorheen sliep op de kleine kamer aan de achterkant van het huis, verhuisde hij naar de grote kamer voor in het huis. Hij koos zelf voor de 'kleuren' en het behang. Hij was ervan overtuigd dat hij een zwarte muur wilde, zijn grote jongens bed (peuterbed) moest mee en we hebben het leuk aangekleed met zijn treinbaan, een speeltipi, decoratie aan de muur en kussens om op te liggen en in te hangen. Hij is dan ook erg graag in zijn kamer. 
Een hoekje uit de peuterkamer van Dani

We vierden onze Dani's verjaardag
Mensen schatten me veelvuldig ouder (ik heb een oude kop, zeg het maar gewoon), dus ik vergeet het liefst mijn verjaardag compleet. Dus vierden we Dani's verjaardag. Hij werd drie jaar dit jaar. We hadden een shoot met een grote ballon, versierden het huis en ik bakte taart (dat zie je in deze Weekly terug). 
Een foto van de shoot met Nicole van Meisje Eigenwijsje, op Strijp S. 

Moestuin
De moestuin van Martin kreeg meer vorm en dit jaar konden we dan eindelijk weer genieten van lekkere dingen uit de tuin. Waar we in het vorige huis nog van alles konden eten uit de eigen tuin, is dit de afgelopen jaren er nog niet van gekomen. Nu dus wel! We genoten dit jaar van genoeg groen en ook nog wat fruit uit eigen tijd. Sowieso kreeg onze volledige tuin meer vorm en hopelijk kan ik volgend jaar echt zeggen dat hij er netjes uit ziet!
De moestuin, voordat alles er in ging. 
#Daniandthegirls
Op instragram heb ik er een heuse hasthag van gemaakt. Dani and the girls. Want Dani heeft wat met meisjes. Zo gaf hij begin dit jaar een kusje aan Liva Faye met een shoot van Zreefer, gaf hij later ook nog een kusje aan Fay van Nicole, waarvan hij later zei dat hij er mee ging trouwen. Maar ook had hij het veelvuldig over andere meisjes die hij leuk vond en liet hij zelfs een meisje enorm blozen op de peuterspeelzaal, door tijdens het eten over haar wang te wrijven en daarbij 'Schatje' te zeggen. Eerder schreef ik ook al over Dani en Fay.
Een kleine womanizer is het, maar volgens hem gaat hij toch echt trouwen met Fay.

Quality time met vrienden en familie
Voor mijn gevoel het belangrijkste van dit jaar. We besteedden tijd aan ons gezin, aan onze familie en aan onze vrienden. Ik ging de leukste dingen doen met vrienden, zoals mijn beste vriendin die zich graag opoffert als dé vriendin die ervoor zorgt dat ik ook wel eens een dagje weg ben zonder Dani. Daar maak ik natuurlijk ook gretig gebruik van. Ze liet me afgelopen jaar met haar blog ook inzien dat 'declutteren' heerlijk is. Er was afgelopen jaar zelfs tijd om even samen met een goede vriendin die ik echt al lang ken (vanaf de basisschool nota bene!) wat leuks te doen, zonder onze zes wekelijkse afspraak hier in huis. Maar ook met andere vrienden spraken we meer af, zo konden de kids gezellig samen spelen, gingen we met zijn allen naar de Efteling, uit eten, veelvuldig naar Pukkemuk of spraken we met meerdere moeders af voor een playdate!
We gingen op vakantie en uitjes met beide kanten van de familie. Zo gingen we naar allerlei dierentuinen, pretparken en zijn we maar liefst drie keer op vakantie geweest! Ongelooflijk eigenlijk, het klinkt zo veel, maar het is echt zo geweest. Zo hebben we een vakantie gehad in de Ardennen, een vakantie in Bad Bentheim en een vakantie nabij Xanten. Ook de feestdgaen vierden we met zijn allen en ook tussendoor hebben we nog veel quality time gehad. Al was het maar een avond op de koffie, een lokale markt of even het centrum in. 
Maar we maakte ook veel gebruik van quality time met ons eigen gezin. We gingen veelvuldig wandelen, maakten leuke uitjes en genoten van de tijd met zijn allen. 
Een foto uit Bad Bentheim

Nog meer random puntjes die dit jaar gebeurden:
  • Dani werd nzindelijk! Ondanks dat hij al vroeg wist hoe het potje werkte en wat hij erop moest doen (en dit ook wel deed), heeft het toch nog even geduurd voor hij overtuigd was dat hij geen pamper meer aan wilde. En eigenlijk was hij vanaf dat punt ook direct volledig droog dag en nacht (met heel soms een ongelukje, maar zo weinig dat het haast niet noemenswaardig is).
  • Dani gebruikt geen speentje meer. Zo rond de periode dat hij zindelijk werd, is hij ook volledig van zijn tut afgestapt. Doei laatste restje baby, hallo kleine jongen!
  • Ik typ weer eens een veel te lang stuk, zoals je van me gewend bent op de blog. 
  • We verbouwden nog half de huiskamer. Of nou ja, de meubels werden wat verzet, we kregen andere banken en de speelhoek van Dani kreeg een andere look. 
  • Dit jaar deed ik een poging om weer een 365 dagen challenge te doen. Deze mislukte. Ik hoop spoedig opnieuw de challenge te doen, maar dan met een andere camera nu. 
Voor zover ik kon vinden is dit dé laatste foto van Dani met zijn tut. Hierna heeft hij ze nooit meer in gedaan. 
Dit was zo ongeveer de terugblik naar afgelopen jaar! Een jaar vol veranderingen, leuke dingen en vooral veel genieten van de leuke dingen en van elkaar. Hoe zag jouw jaar eruit? 

You Might Also Like

1 reacties

  1. Wat een jaar zeg! Ben blij dat je het bloggen hebt opgepakt weer en ook dat wij elkaar gezien hebben.. Wanneer ik in rustiger vaarwater kom qua werk dan wil ik zeker weer jouw kant op komen met de verloofde van Dani 😉

    BeantwoordenVerwijderen